20+1 τραπέζια δίπλα στο κύμα

Γυρίσαμε την Ελλάδα κι εντοπίσαμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες με κορυφαία κουζίνα και τραπεζάκια που σχεδόν ακουμπούν στο κύμα.

Τα 20+1 καλύτερα τραπέζια δίπλα στο κύμα

Γυρίσαμε την Ελλάδα κι εντοπίσαμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες με κορυφαία κουζίνα και τραπεζάκια που σχεδόν ακουμπούν στο κύμα.
 
 
Τάκης, Λιμένι
Οι φανατικοί του ορκίζονται πως ο Τάκης είναι από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της χώρας. Σε ιδανική τοποθεσία πάνω στο βράχο, μπροστά στη θάλασσα με θέα τον οικισμό μετατρέπεται σε hot spot ώρα που δύει ο ήλιος. Τα μυστικά της επιτυχίας του για πάνω από δύο δεκαετίες είναι τρία: το ολόφρεσκο ψάρι, το μαεστρικό ψήσιμο σε κρούστα από χοντρό αλάτι στα κάρβουνα και το μανιάτικο ελαιόλαδο που μπαίνει αποκλειστικά στην κουζίνα του. Από τις σπεσιαλιτέ η μακαρονάδα με κωλοχτύπα (Λιμένι, τηλ.: 27330 51327, από €25 το άτομο).
 
 
 
 
Κυρίμαι, Γερολιμένας
Ελληνική δημιουργική κουζίνα με βάση τα ντόπια υλικά που εναλλάσσονται ανάλογα με τις εποχές σε αξιοζήλευτη τοποθεσία σε βεράντα πάνω στο κύμα με φόντο του φωτισμένους βράχους και τις σπηλιές του Κάβο Γκρόσο. Από το 2005, το μενού επιβλέπει ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης ενώ σεφ είναι ο Γιάννης Τσεκούρας. Δοκιμάστε μαύρο ριζότο θαλασσινών με ελαφρύ καπνιστό άρωμα και σκόνη αυγοτάραχου ή κόκορα καπνισμένο με φασκόμηλο, χυλοπίτες και βασιλομανίταρα. Αφήστε χώρο για το τραγανό κανταΐφι με φουντούκια, μους γιαουρτιού, μέλι και παγωτό τριαντάφυλλο. Στο κελάρι του φυλάσσονται προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά κρασιά από την οινολόγο Ματίνα Νικολοπούλου (τηλ.: 27330 54288, kyrimai.gr, από €25 το άτομο).
 
 
  
 
 
Χρυσόβουλο, Μονεμβασιά
Εδώ, από τον Αύγουστο του 2012 ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας παντρεύει την δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο κρεμασμένο πάνω από τη θάλασσα. Αρχίστε με κρέμα ρεβιθιού με σοταρισμένες γαρίδες, ντοματίνια, κάπαρη και αρωματικό λάδι και συνεχίστε με σιγοψημένο χοιρινό στο φούρνο γεμιστό με κεφαλοτύρι σε σάλτσα πορτοκαλιού. Φινάλε με σουφλέ σοκολάτας ή ζεστή πορτοκαλόπιτα με παγωτό πορτοκάλι και ελαφριά καραμέλα πορτοκαλιού (τηλ.: 27320 62022, www.chrisovoulo.gr, από €20 το άτομο).
 
 
  
 
 
Yali Water Restaurant, Κέρκυρα
Το πιο ατμοσφαιρικό τραπέζι όλου του νησιού βρίσκεται στο εστιατόριο του υπερπολυτελούς Corfu Imperial. Πάνω στην ξύλινη εξέδρα μέσα στο νερό θα γευτείτε τα καλύτερα πιάτα θαλασσινών που συνοδεύονται από σαμπάνια. Ντυθείτε κομψά και κάντε κράτηση για το πιο ρομαντικό δείπνο του καλοκαιριού (Κομμένο, τηλ.: 26610 88400, www.corfuimperial.com).
 
 
 
Areia, Λευκάδα
Ατμοσφαιρικό εστιατόριο πάνω στην παραλία-σταρ, το Κάθισμα, για xοιρινή μπριζόλα στη σχάρα με ελαφριά σάλτσα λεμονιού και πράσινο πιπέρι, πράσινα λαχανικά με στήθος κοτόπουλου, πιπεριά Φλωρίνης, κουκουνάρι και σως μπαλσάμικο ή τις φημισμένες φακές Εγκλουβής με ψιλοκομένα λαχανικά και φέτα. Ιδανικό φινάλε με κοκτέιλ Death by Chocolate (Kalhua, κονιάκ, λικέρ κακάο, σιρόπι σοκολάτας) δίπλα στην πισίνα (τηλ.: 26450 97105, www.areia.gr, από €15 το άτομο).
 
 
 
Vasso's, Κεφαλονιά
Κάθε celebrity που σέβεται τον εαυτό του αλλά και διεθνείς jet-setters περνούν απαραιτήτως από τα τραπεζάκια της ταβέρνας ακριβώς μπροστά στα αστραφτερά κότερα. Για πάνω από δύο δεκαετίες, η γλυκύτατη Βάσω ετοιμάζει με τα πιο φρέσκα θαλασσινά, μαγειρευτά και της ώρας σε μεγάλες μερίδες: λινγκουίνι marinara με γαρίδες, καραβίδες και μύδια, χταπόδι ψητό, η διάσημη αστακομακαρονάδα της είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κριθαρώτο με χοντρό κριθαράκι και γαρίδες (Φισκάρδο, τηλ.: 26740 41276, από €20 το άτομο).
 
 
 
 
Καναπίτσα, Σκιάθος
Πάνω στην ομώνυμη παραλία, η κ. Λίτσα δημιουργεί μικρά γευστικά θαύματα με έμφαση στα μαγειρευτά και στους θαλασσινούς μεζέδες. Από τα πρώτα ξεχωρίζει η σκιαθίτικη τυρόπιτα, φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή αλλά και το σαγανάκι με μελιτζάνα, φέτα, ντομάτα και πιπεριά. Λατρέψαμε το ριζότο με γαρίδες, μύδια, καραβίδες και σαφράν. Έχει επιλογές και για τους λάτρεις του κρέατος (Παραλία Καναπίτσας, τηλ.: 24270 21191, www.kanapitsa-taverna.net, από € 15 το άτομο).
 
 
  
 
 
 
Εν Πλώ, Σκιάθος
Λευκή πατιναρισμένη πλατφόρμα που θυμίζει έντονα κατάστρωμα κρουαζιερόπλοιου του ’30 και δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε εν πλω. Σταθερές αξίες στο μενού η ραφινάτη κακαβιά, η φρέσκια σαλάτα καπνιστού σολομού με πανδαισία λαχανικών, κρουτόν και σάλτσα λεμονιού, τα λιγκουίνι με μύδια και γαρίδες σε χυμό οστράκων αλλά και το ζουμερό T-Bone. Στα συν η wine list με προσεκτικά επιλεγμένα αλλά οικονομικά κρασιά (Ανατολική Παραλία, τηλ.: 24270 24433, www.enploskiathos.com, από € 15 το άτομο).
 
 
  
 
 
Βιτσέντζος, Αμοργός
Το παλιό λιοτρίβι του παππού Βιτσέντζου μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με τα τραπεζάκια του σχεδόν να ακουμπούν στη θάλασσα ενώ στην αυλή δεσπόζει το αιωνόβιο αλμυρίκι. Φρέσκα ψάρια, μαγειρευτά και της σχάρας έχουν την τιμητική τους. Φημισμένη η μακαρονάδα του ψαρά με μύδια και γαρίδες σε φρέσκια τομάτα, το μπιφτέκι και το ιμάμ του Γιάννη αλλά και το πατατάτο κατσίκι κοκκινιστό (Κατάπολα, τηλ.: 22850 71518, από € 12 το άτομο).
 
 
 
Ο Νόνας, Άνδρος
Το καΐκι της οικογένειας ξεφορτώνει φρέσκα ψάρια, τα οποία μετατρέπει σε αριστουργήματα η Ελένη. Στα τραπεζάκια στην άκρη της προβλήτας με θέα το Νημπορειό, γευτήκαμε σουπιές κρασάτες, ριζότο με θαλασσινά και εξαιρετικό αστακό. Κέρασμα τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού: κυδώνι, νεράντζι ή σταφύλι (Χώρα, τηλ.: 22820 23577, από €15 το άτομο).  
 
 
 
Πατήστε επόμενο και απολαύστε περισσότερα εστιατόρια δίπλα στο κύμα
 
Tags:φαγητό εστιατόρια ταβέρνες 

Προηγούμενο

Λισαβόνα: 10 must διευθύνσεις για φαγητό

Επόμενο

Αθήνα: 7 top στέκια στο Θησείο