Τάση: Value for money γκουρμέ

Πολυβραβευμένοι σεφ αφού πρώτα έμαθαν τα μυστικά της κουζίνας σε εστιατόρια τιμημένα με αστέρια Michelin και πανάκριβο μενού, άνοιξαν δικά τους εστιατόρια με ένα στόχο. Εδώ η υψηλή γαστρονομία θα είναι προσιτή.

Τάση: Value for money γκουρμέ

Πολυβραβευμένοι σεφ αφού πρώτα έμαθαν τα μυστικά της κουζίνας σε εστιατόρια τιμημένα με αστέρια Michelin και πανάκριβο μενού, άνοιξαν δικά τους εστιατόρια με ένα στόχο. Εδώ η υψηλή γαστρονομία θα είναι προσιτή.
 
Boco, Παρίσι
Σεφ: Ο Gilles Goujon και η Anne-Sophie Pic μεταξύ άλλων, από τα τιμημένα με τρία εστιατόρια Michelin εστιατόρια L'Auberge du Vieux Puits και Pic στη Γαλλία.
Μαγειρεύουν οι ίδιοι; Όχι αλλά οι οκτώ βραβευμένοι σεφ που έχουν σχεδιάσει το μενού, δοκιμάζουν συχνά τα πιάτα και τα επανασχεδιάζουν. 
Κουζίνα: Έχει το χαρακτήρα του γρήγορου αλλά υψηλής γαστρονομίας φαγητού με συνταγές που έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά οι Γάλλοι σεφ βασισμένοι σε πρωτοποριακές τεχνικές. Το φαγητό σερβίρεται σε γυάλινα βαζάκια για να το πάρετε μαζί σας.
Τιμές: από €14 το μενού 3 πιάτων (σε αντίθεση με το μενού των €76 για επτά πιάτα στο L'Auberge du Vieux Puits).
Info: Rue Danielle Casanova, τηλ.: 0033 1 4261 1767, www.boco.fr
 
 
  
 
 
Bone Daddies, Λονδίνο
Σεφ: Ο Ross Shonhan, πρώην επικεφαλής σεφ του Nobu London, που έχει τιμηθεί με αστέρι Michelin.
Μαγειρεύει ο ίδιος; Ναι. 
Κουζίνα: Ιαπωνικό μενού με επιλογές όπως πικάντικη σούπα με σουσάμι και κιμά και ορεκτικά θαλασσινών όπως καβουράκια και sashimi πέρκας.
Τιμές: από €6 τα ορεκτικά (σε αντίθεση με τα ορεκτικά των €18 στο Nobu London).
Info: 31 Peter St., τηλ.: 0044 20 7287 8581, http://bonedaddiesramen.com
 
  
 
 
 
22 Ships, Χονγκ Κονγκ
Σεφ: Ο Jason Atherton, πρώην επικεφαλής σεφ του τιμημένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Maze – που ανήκει στον διάσημο Gordon Ramsay – και ιδιοκτήτης του επίσης τιμημένου με αστέρι Michelin εστιατορίου, Polle Street Social, στο Λονδίνου. 
Μαγειρεύει ο ίδιος; Ναι, όταν βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ.
Κουζίνα: Τεράστιο μενού από μοντέρνα ισπανικά tapas που περιλαμβάνει από κλασικές επιλογές θαλασσινών και κρεατικά μέχρι πιο δημιουργικά πιάτα όπως σολομό με καρπούζι.
Tip: Έχει ανεπίσημο χαρακτήρα οπότε δεν γίνονται κρατήσεις ούτε υπάρχει χρέωση για το σέρβις.
Τιμές: από €6 τα tapas (σε αντίθεση με το μενού 7 πιάτων των €85 στο Maze).
Info: G/F, 22 Ship St., Wan Chai, τηλ.: 00852 2555 0722  www.22ships.hk
 
 
  
 
 
 
Corner Room, Λονδίνο
Σεφ: Ο Nuno Mendes, ιδιοκτήτης και σεφ στο τιμημένο με αστέρι Michelin, Viajantε, στο Λονδίνο.
Μαγειρεύει ο ίδιος; Όχι, αλλά σχεδιάζει τα πιάτα του μενού σε συνεργασία με τον επικεφαλής σεφ.  
Κουζίνα: Δημιουργική πορτογαλική με πιάτα όπως χοιρινό με πικροδάφνη. 
Τιμές: €27 το μενού τριών πιάτων (σε αντίθεση με το €92 μενού έξι πιάτων στο Viajante).
Info: Town Hall Hotel, Patriot Square, τηλ.: 0044 20 7871 0460, www.viajante.co.uk/corner-room
 
  
 
 
 
&Made, Σιγκαπούρη
Σεφ: Ο Bruno Menard, πρώην επικεφαλής σεφ του L'Osier στο Τόκιο με τρία αστέρια Michelin.
Μαγειρεύει ο ίδιος; Όχι, υπάρχει μια λίστα επιλεγμένων από τον ίδιο σεφ.
Κουζίνα: Οποιοδήποτε τύπος burger μπορείτε να φανταστείτε, από λαχανικά και αρνί με επιλογή από επτά είδη μαγιονέζας, τέσσερα τυριά μέχρι φουά γκρα. Συνοδευτικά οι τηγανητές πατάτες με τρούφα και πλούσιες σαλάτες.
Τιμές: από €22 για ένα burger, σαλάτα και shake (σε αντίθεση με το set μενού των €170 στο L'Osier).
Info: 9 Scotts Road, Pacific Plaza, τηλ.: 0065 6690 7566, http://andmade.sg
 
 
  
 
 
 
Amass, Κοπεγχάγη
Σεφ: Ο Matt Orlando, πρώην επικεφαλής σεφ του τιμημένου με δύο αστέρια Michelin Noma και του Per Se στη Νέα Υόρκη.
Μαγειρεύει ο ίδιος; Ναι.
Κουζίνα: Μοντέρνα, βασισμένη σε εποχικά και ντόπια προϊόντα αλλά και βότανα και μυρωδικά που καλλιεργούνται στον μεγάλο κήπο μπροστά στο εστιατόριο.
Tip: Δεν υπάρχει τυπωμένο μενού αλλά τα πιάτα βασίζονται στα πιο φρέσκα υλικά που θα μπουν στην κουζίνα και αλλάζουν κάθε εβδομάδα.
Τιμές: από €50 το μενού 3 πιάτων (σε αντίθεση με το μενού των €135 στο Noma).
Info: Refshalevej 153, 1432, τηλ.: 0045 2696 3963, http://amassrestaurant.com
 
  
 
 
 

Προηγούμενο

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια στο κόσμο

Επόμενο

Sweet Escape: Τα πιο λαχταριστά γλυκά της Ευρώπης