Παρίσι: Τα καλύτερα νέα εστιατόρια για το 2013

Η γαστρονομική σκηνή του Παρισιού είναι κλασική gourmet υπερδύναμη. Πάντα κάτι νέο μαγειρεύεται εκεί. Αν βρεθείτε στη Πόλη του Φωτός, αυτή την εποχή επισκεφτείτε τα πιο hot νόστιμα στέκια της.  Το μόνο αρνητικό τους είναι πως αυτά δεν βρίσκονται κοντά στα τουριστικά μέρη. Θα πρέπει να ξοδέψετε χρόνο για να τα ανακαλύψετε. Όμως στο τέλος, η γεύση θα σας ανταμείψει. 

Vivant Table

O restaurateur Pierre Jancou μετέτρεψε ένα μικρό μαγαζάκι σε ένα χαριτωμένο εστιατόριο με στοιχεία που παραπέμπουν στην Μπελ Επόκ συνδυασμένα με τοιχογραφίες, παράξενα πλακάκια και διακοσμητικά,εξωτικά πουλιά. Στη μικρή κουζίνα του θα συναντήσετε τον νεαρό ιάπωνα σεφ Atsumi Sota, ο οποίος ήρθε από το εστιατόριο του Joël Robuchon στη Νέα Υόρκη. Οι συνταγές βασίζονται στη γαλλική κουλτούρα δεν λείπουν όμως οι περιπετειώδεις προσμείξεις με ιαπωνικά υλικά. Στη κάβα του βρίσκονται πολύ ενδιαφέρουσες ποικιλίες κρασιού, για το λόγο αυτό έχει και τη φήμη του wine bar. 43 rue des Petites Écuries, τηλ.: 0033 142 464355, το μενού €70, www.vivantparis.com.

 

Abri

Εδώ συνυπάρχουν κύριοι με γραβάτες Hermès, αλλά και τύποι με tatoo και σκουλαρίκια στη μύτη. Ο Γαλλοιάπωνας σεφ Katsuaki Okiyama ήθελε ένα ελεύθερο μαγαζί όπου θα μπορούσαν να συναντηθούν πολλές και διαφορετικές κουλτούρες. Από τις κουζίνες του βγαίνουν πιάτα που συνδυάζουν την παραδοσιακή γαλλική γαστρονομία με τις ασιατικές τεχνικές. Το καλύτερο πιάτο είναι το σάντουιτς με ιαπωνικό τουρσί kimchi, ομελέτα, κρέμα τυριού και σος umani. (92 rue du Faubourg-Poissonnière, τηλ.: 0033 183 970000).

Auberge Flora

Η σεφ Flora Mikula αναδείχτηκε από τις κουζίνες του Les Olivades στην Δεξιά Όχθη. Τώρα απέκτησε το δικό της funky στέκι που χωρά μόλις 40 άτομα. Δική μας αγαπημένη γωνιά το μπαρ με τα πλακάκια που είναι εμπνευσμένο από το μετρό της πόλης. Η σεφ λατρεύει να μπερδεύει τη γαλλική κουζίνα με υλικά και ιδέες που προέρχονται από διάφορες χώρες όπως οι Ισπανία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Τυνησία. Επιλέξτε το μενού της εποχής, αλλά ξεκινήστε με πάπια samosas και ψητά λαχανικά και φρέσκο ιταλικό, κρεμώδες τυρί burrata. Ωραίο και το ψητό χοιρινό με φάβα, μαύρες ελιές και μανιτάρια. Richard-Lenoir, τηλ.: 0033 147 00 5277, από €59 το μενού, www.aubergeflora.fr). 

 

Bones

Στο αγαπημένο των hipster 11ο διαμέρισμα, ο γοητευτικός σεφ από την Αυστραλία, James Henry οραματίστηκε μια εναλλακτική ιρλανδέζικη pub. Στη διακόσμηση της κυριαρχούν οι γυμνοί τούβλινοι τοίχοι, το λευκό μαρμάρινο μπαρ, οι industrial λάμπες και η ανοιχτή κουζίνα. Το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά αλλά είναι πολύ πιθανό να πετύχετε τη καπνιστή πέστροφα με αυγά σολομού, αλλά και το γουρουνόπουλο που μπαίνει ολόκληρο στο φούρνο με αρωματικά. Το εστιατόριο έχει γίνει ήδη στέκι, οπότε καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση. (43 rue Godefroy Cavaignac, τηλ.: 0033 980 753208, το μενού από €52, www.bonesparis.com).

 

La Regalade Conservatoire

Βρίσκεται σε στρατηγική θέση του 9ου διαμερίσματος και φιλοξενείται στο ολοκαίνουργο ξενοδοχείο Hôtel de Nell. Αποτελεί το νέο του εγχείρημα ο σεφ Bruno Doucet, που έχει υπογράψει και το La Régalade. Η σάλα του ξεχωρίζει για τα πολλά παράθυρα που καδράρουν το συμπαθητικό στενάκι, το ασπρόμαυρο δάπεδο και τις tres chic χειροποίητες καρέκλες από ξύλο οξιάς. Ο Douset είναι διάσημος και για τα πολύ καλά γλυκά του μιας και για να  φτιάξει χρησιμοποιεί παράξενα υλικό όπως γάλα καρύδας, λεμονγκρας και ταμαρίνδο (7-9 rue du Conservatoire, τηλ.: 0033 144 838360,www.hoteldenell.com).

 

Le 6 Paul Bert

Ο δραστήριος και διάσημος σεφ Bertrand Auboyneau, γνωστός στη γαστρονομική σκηνή του Παρισιού, αυτή τη φορά παρουσιάζει ένα μοντέρνο bistro, το οποίο το έχει εμπιστευτεί στον ανερχόμενο σεφ από το Μόντρεαλ,  Louis-Philippe Riel.  Στα περισσότερα από τα πιάτα η καταγωγή του είναι εμφανείς. Από το μενού ξεχωρίσαμε το χοιρινό με έντονη γεύση από σος μπάρμπεκιου, το οποίο σερβίρεται σε τηγανίτες από καρότο. 6 rue Paul Bert, τηλ.:0033 143791432.

 

Roseval

Οι περισσότεροι πλέον ξέρουν ότι τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης βρίσκονται μακριά από τις τουριστικές περιοχές. Οπότε, τις περισσότερες φορές θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο για να τα ανακαλύψετε. Το Roseval βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα και μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 26 άτομα. Μοιάζει με μια απλή ταβέρνα, αλλά από το περασμένο καλοκαίρι που άνοιξε οι chef Simone Tondo και Michael Greenwold δεν σταματούν να δέχονται συγχαρητήρια για να εμπνευσμένα πιάτα τους. Διαλέξτε οτιδήποτε από τα ζυμαρικά είναι όλα χειροποίητα και τέλεια.  1 rue d’Eupatoria, τηλ.: 0033 953 562414,το menu €52, www.roseval.fr.

 

 

Tags:Παρίσι Paris gourmet hot tables εστιατόρια φαγητό.  

Προηγούμενο

Τάση: Value for money γκουρμέ

Επόμενο

16 μυστικά εστιατόρια της Ευρώπης