5 ασυνήθιστες γαστρονομικές εμπειρίες

Αιωρούμενοι πάνω από διάσημα αξιοθέατα, κάτω από το νερό ή στο απόλυτο σκοτάδι, αυτά τα γεύματα σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα, όχι τόσο για το μενού αλλά για την εμπειρία.
 
 
Στον ουρανό
Κατά τη διάρκεια του γεύματος βρίσκεστε να αιωρείστε πάνω από την αγαπημένη σας πόλη, δεμένοι σε μια καρέκλα που μοιάζει με αυτές που χρησιμοποιούνται στα τρενάκια του λούνα παρκ. Μαζί σας άλλοι 21 άνθρωποι που, εννοείται, δεν φοβούνται τα ύψη. Η εταιρία έχει διοργανώσει τέτοια δείπνα σε 40 πόλεις (www.dinnerinthesky.com).
 
 
 
 
Στο χωριό των νίντζα
Από τα αμέτρητα ιαπωνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Ninja προσφέρει την πιο διαδραστική εμπειρία αφού το σκηνικό του θυμίζει χωριό των νίντζα του 15ου αιώνα και οι ντυμένοι ανάλογα σερβιτόροι σάς αιφνιδιάζουν ανά πάσα στιγμή (www.ninjanewyork.com).
 
 
  
 
 
Στο νερό
Στο Ithaa Undersea του Conrad Maldives Rangali στις Μαλδίβες θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε ένα απολαυστικό μενού έξι πιάτων, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα θαλασσινά είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου και η εμπειρία που θα ζήσετε, τρώγοντας με τη συντροφιά ενός καρχαρία θα είναι απλά αξέχαστη (conradhotels3.hilton.com).
 
 
 
Στη φυλακή
Το προσωπικό του εστιατορίου Alcatraz E.R. στο Τόκιο θα σας οδηγήσει με χειροπέδες στο κελί όπου θα περάσετε ένα απόγευμα δειπνώντας ως κατάδικοι (http://alcatraz-er.net).
 
 
 
Στο απόλυτο σκοτάδι
Στα πέντε εστιατόρια Opaque τον πρώτο λόγο έχει η γεύση και όχι η όραση. Στα απόλυτο σκοτάδι, οι θαμώνες γεύονται το φαγητό με τα χέρια και νιώθουν πιο έντονη τη γεύση χωρίς να βλέπουν το φαγητό (www.darkdining.com). Δείτε το βίντεο:  
 

 

 

Tags:best of φαγητό εστιατόρια περίεργα 

Προηγούμενο

Βαρκελώνη: Το καλύτερο street food

Επόμενο

Αθήνα: Οι πιο μοντέρνες κουζίνες της