Σκι με τους chefs

 

Chez Vrony, Zermatt
Εξωτερικά έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού ελβετικού σαλέ, όμως όλα τα κλισέ τελειώνουν με το που περνάς τη πόρτα του. Το εσωτερικό του μοιάζει περισσότερο με gallery παρά με σπιτάκι της Χάϊντι. Τριγύρω μοντέρνα, ξύλινα έπιπλα που μοιάζουν ακατέργαστα, υποβλητικοί, industrial πολυέλαιοι και λεπτομέρειες που μαρτυρούν πως o interior designer Heinz Julen, έχει ιδιαίτερη αισθητική. Στο μενού, ωραιότατο είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο: extra αρωματικό, αλλά μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το τυρί που είναι δική τους παραγωγής, και το οποίο συνήθως θα το βρείτε αν όχι σκέτο μέσα στα ραβιόλια τους. Καλομαγειρεμένο και το ριζότο με σταφίδες, μήλο και άγρια μούρα (τηλ.: 0041 279672552, chezvrony.ch).
 
 
 
 
 
La Marmite, St. Moritz
Ανήκει στην αλυσίδα εστιατορίων του celebrity chef Reto Mathis και έχει τη φήμη ότι, στην υψηλή περίοδο του Φεβρουαρίου, πουλά περισσότερο χαβιάρι και τρούφα από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο παγκοσμίως. Εκτός από τα κλασικά πιάτα, αν βρεθείτε να πιάσετε θέση στα τραπέζια του δοκιμάσετε το πουρέ, το καρπάτσιο από τρούφες Ροβεσπιέρο με σος από δεντρολίβανο ή τον τόνο με  wasabi από πατάτες. Οι σερβιτόρες φορούν δαντελωτές ποδιές αλά Χάιντι. Ωραία, το ελάφι σε κρούστα βοτάνων με μανιτάρια, πεπόνι και πολέντα αρωματισμένη με τρούφα (Corviglia Mountain, τηλ.: 0041 81 8336355). 
 
 
 
  
 
 
 
Heimatliebe, Kitzbuhel
Το εστιατόριο του πολυτελέστατου Grand SPA Resort A-Rosa προσφέρει υψηλή γαστρονομία στους εύπορους σκιέρ που συρρέουν για την κουζίνα του πολυβραβευμένου σεφ Andreas Senn. Σε έναν προσεγμένο χώρο που συνδυάζει στοιχεία γκαλερί τέχνης και τιρολέζικου αγροτόσπιτου, θα απολαύσετε πιάτα φτιαγμένα αποκλειστικά με ντόπια προϊόντα: για αρχή σαλάτα με καραβίδες και κουνουπίδι, στη συνέχεια αρνί με άσπρο κρεμμύδι, σαφράν και πολτό ντομάτας και, για το φινάλε, γλυκό Milky Way φτιαγμένο με άγριες φράουλες και γάλα φάρμας απ΄ τα βουνά του Kitzbuhel (Ried Kaps 7, Kitzbuhel, τηλ.: 0043 5356 656600).
 
 
  
 
 
Nobu, St Moritz
Σημείο συνάντησης celebrities όπως ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, η Νικόλ Κίντμαν και ο Τζόρτζιο Αρμάνι. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Badrutt's Palace, οι μαθητές του Nobuyuki Matsuhisa συνδυάζουν τα παραδοσιακά υλικά της Άπω Ανατολής με την περουβιανή γαστρονομία. Όλοι έχουν πολλά καλά λόγια να πούνε για τα ζυμαρικά με σουπιές σε σος σκόρδου. Είναι τόσο διάσημο που χρειάζεται να έχετε κάνει κράτηση αρκετές εβδομάδες νωρίτερα (Badrutt's Palace, Via Serlas 27, τηλ.: 0041 818372823, www.badruttspalace.com). 
 
 
  
 
 
Tivoli, Cortina
Εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin στην άκρη της ιταλικής πόλης, ιδανικό για ρομαντικό δείπνο με χειροποίητα ζυμαρικά ή φρέσκα ψάρια που καταφτάνουν από την ψαραγορά της Βενετίας. Σταρ εδώ είναι ο chef Graziano Prest ο οποίος θεωρεί προσωπική υπόθεση την συγκομιδή των υλικών του. Από τα αγαπημένα πιάτα είναι το αρνάκι του, το οποίο αφού ροδίσει ελαφρώς στο φούρνο, αρωματίζεται με μέντα, τυλίγεται σε κρούστα, ψήνεται και σερβίρεται με σος κρασιού. Το εσωτερικό του εστιατορίου είναι ρουστίκ, αλλά έχει μια ξύλινη βεράντα που ατενίζει τα χιονισμένα αυτή την εποχή βουνά. Το άλλο δυνατό του σημείο είναι το προσωπικό: η πιο χαμογελαστή ομάδα της περιοχής (Via Lacedel 34, τηλ.: 0039 0436866400, www.ristorantetivolicortina.it).
 
 
 
 
Stüa De Michil, Austria
Στους Δολομίτες της Αυστρίας, το gourmet εστιατόριο του La Perla Hotel  στη μικρή πόλη San Cassiano είναι νέο αλλά έχει κερδίσει ήδη ένα αστέρι Michelin. Το ξενοδοχείο που το φιλοξενεί είναι ένα από τα πιο ρομαντικά της Ευρώπης, με ξύλινο σκηνικό και ζεστή ατμόσφαιρα. Η ίδια φιλοσοφία διακόσμησης ακολουθείται και στο εστιατόριο. Προσθέστε όμως εδώ χαμηλό φωτισμό, κομψούς πολυέλαιους, κεριά, και άψογη κλασική art de la table. Τα πιάτα αλλάζουν πολύ συχνά, όλα όμως φτιάχνονται από ντόπια, βιολογικά υλικά με σκοπό να ταλαιπωρούνται όσο το δυνατόν λιγότερο. Απαιτείται κράτηση μιας και οι θέσεις είναι πραγματικά περιορισμένες (Col Alt 105 str. - I-39033 Corvara, Alta Badia, τηλ.: 0039 0471831000, www.hotel-laperla.it).
 
 
 
 
Heimberg, Zermatt
Βραβευμένο με αστέρι Michelin και τον σεφ Christian Geisler να συνδυάζει παραδοσιακές συνταγές με πρώτες ύλες από την περιοχή των Άλπεων με τεχνικές της μοριακής τεχνολογίας. Όλα τα πιάτα έχουν με πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερα πρωτότυπη παρουσίαση. Κάποιες από τις δημιουργίες του φτάνουν στο τραπέζι πάνω σε μικρούς βράχους και καπνούς. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από κρασιά στο ατμοσφαιρικό κελάρι (Bahnhofstrasse 84, τηλ.: 0041 27 967 8484, www.heimberg-zermatt.ch).
 
 
  
 
 
 
Le Chabichou, Courchevel 1850
Βραβευμένο με δυο  αστέρια Michelin, το Chabichou θεωρείται ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Σαβοΐας. Στον δεύτερο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, θα καθίσετε σε μια κομψή, αλπικού στυλ τραπεζαρία, με ανοιχτόχρωμο ξύλο και μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στις πίστες, ή στην ηλιόλουστη βεράντα. Ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα είναι η σούπα «με ψάρι από τη λίμνη», το στήθος περιστεριού με γαρίφαλο, αχλάδι και φουά γκρα, ο αστακός με ζεστό μέλι και βινεγκρέτ καρότου και το λαχταριστό επιδόρπιο σοκολάτα του Michel Rochedy. Ο sommelier Bruno Cahu θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο κρασί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής και να πάρετε tips από τον διάσημο σεφ Michel Rochedy (Rue des Chenus, τηλ.: 0033 479080055, www.chabichou-courchevel.com).
 
 
  
 
 
 

Tags:best of Kitzbuhel Courchevel Zermatt gourmet St. Moritz 

Προηγούμενο

Οι 10 καλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο.

Επόμενο

Πίτσα: 10+1 μυστικά της από βέρους Ιταλούς.