Τα 9 καλύτερα ethnic εστιατόρια στο Λονδίνο.

Για Μαροκινό, Momo

Σε ένα μικρό σοκάκι μεταξύ Soho και Mayfair βρίσκεται αυτό το μικρό souk-παραδοσιακή μαροκινή ταβέρνα. Διαθέτει χαμηλά τραπέζια, ξύλινη επένδυση, ενώ τα πολλά φαναράκια που κρέμονται από το ταβάνι δημιουργούν ιδιαίτερα μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Το γεύμα ξεκινά με μια σειρά από μεζέδες. Από τα κυρίως ξεχωρίσαμε το αστακό με ψητές πιπεριές, το σπανάκι fatayar με καβουρδισμένα κουκουνάρια, λευκό τυρι και σουμάκι. Ιδιαίτερα ευφάνταστα και τα ονόματα των κοκτέιλ του, όπως το  Burning Desire και Black Banshee. 25 Heddon St., τηλ.: 0044 207 434 4040, www.momoresto.com, από €30 το άτομο. 
 
 
Για Γαλλικό, Gallery
Ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα έχει μετατραπεί στον ιδιαίτερο πολυχώρο Sketch, όπου σερβίρεται αυθεντική γαλλική κουζίνα. Η ιστορία είναι ιδιαίτερα λαμπερή για αυτό το όμορφο κτήριο στο Mayfair, μιας και παλιότερα στέγαζε το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικής Αρχιτεκτονικής, αλλά και μπουτίκ του οίκου Christian Dior. Σήμερα, η διακόσμηση δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν. Στη διακόσμηση του Gallery καθένα από τα κομμάτια του είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει τίποτα ίδιο: καρέκλα, πιάτο, τραπέζι, μαχαιροπίρουνο. Το mix’n’match στην απόλυτη και πιο άναρχη εκδοχή του.O head chef Pierre Gagnaire ετοιμάζει σύγχρονη γαλλική κουζίνα. Για αρχή, προτείνουμε το σαλιγκάρια Βουργουνδίας, ενώ για κυρίως το sole meunière είναι πεντανόστιμο. Πρόκειται για φιλέτο που τηγανίζεται με κουρκούτι σε μπόλικο βούτυρο και σερβίρεται με μπόλικο λεμόνι. Για επιδόρπιο, αρωματικό μιλφέιγ με βανίλια και μαρμελάδα ανανά. 9 Conduit St., W1S 2XG, τηλ.: 0044 207 659 4500, www.sketch.uk.com, από €30 το άτομο.
 
 
 
 
Περού, Lima
Το εστιατόριο είναι διάσημο για το ψητό αστακό του και το ceviche (μαριναρισμένα ωμά ψάρια με πιπεριές τσίλι), ενώ, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι τεράστιες μερίδες, οι οποίες αρκούν για δυο άτομα. Από τα κυρίως, σας προτείνουμε τα μύδια και τα ψάρια που φτάνουν από το Αμαζόνιο. Τα ψάρια δεν είναι τα μόνα που έρχονται από το Περού, πολλές πρώτες ύλες φτάνουν κάθε εβδομάδα από μικρές φάρμες των Άνδεων. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε το περίφημο Café Peruano. Πρόκειται για espresso με καϊμάκι και βανίλια vanilla Pisco, ενώ ωραίο είναι και το παγωτό τους με άρωμα καφέ.  Αν σας αρέσουν τα spicy, τότε το κοκτέιλ Cuento del Diablo που φτιάχνεται στο μπαρ του υπογείου, θα γίνει το αγαπημένο σας. 31 Rathbone Place, W1T 1JH, τηλ.: 0044 203 002 2640, www.limalondon.com, από €20 το άτομο.
 
 
 
Λίβανο, Ishbilia 
Πολύ κοντά στο Hyde Park και στα Harrods έχει το δικό του κοινό που τρελαίνεται για τις νοστιμιές της Μέσης Ανατολής.  Θα σας υποδεχτούν με χαμόγελο και θα σας βάλουν να κάτσετε σε τραπεζάκια που στο κέντρο τους αντί για λουλούδια ή κεριά έχουν φρέσκα λαχανικά. Από τα πρώτα πιάτα, εμπιστευτείτε το hummus με φιστίκια σε αμπελόφυλλα και το baba ganoush. Από τα κυρίως υπάρχουν άπειρες επιλογές, αλλά οι φανατικοί του εμπιστεύονται πάντα το αρνάκι που σχεδόν καθημερινά μαγειρεύεται με διαφορετική συνταγή. Όλα αυτά συνδυάζονται περίφημα με ένα μπουκάλι λιβανέζικο κρασί Ksara, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη γεύση του. Όταν έρθει η ώρα του επιδορπίου, ο μπακλαβάς θα σας πάρει τα μυαλά για την πλούσια βουτυρένια γεύση του.  8-9 William St., Knightsbridge, SW1X, τηλ.: 0044 20 7235 7788, www.ishbilia.com, από €28 το άτομο). 
 
 
Ιταλία, Il Bocciolo
Τούτο το εστιατόριο ανήκει στον Luigi Raucci, ένα νεαρό μάγειρα που ονειρευόταν να αποκτήσει το δικό του χώρο μαγειρικής από τότε που ήταν δεκατεσσάρων. Ο σεφ από το Amalfi επιτέλους εκπλήρωσε το όνειρο του.  Το Λονδινο μπορεί να μην έχει μεγάλη παράδοση στα καλά ιταλικά, αλλά το il Bocciolo ήρθε για να την αλλάξει. Στην πραγματικότητα βέβαια, δεν πρόκειται για ένα τυπικό ιταλικό, γι΄ αυτό ξεχάστε τη πίτσα. Εδώ σπεσιαλιτέ είναι το τραγανό καλαμάρι, η κοτολέτα και το μοσχαράκι με μανιτάρια πορτσίνι και arancini (σισιλιάνικοι κεφτέδες με ρύζι) σε σάλτσα ντομάτας. Όσοι έχουν πάει βέβαια προτείνουν το tagliolini al bocciolo, το οποίο είναι χειροποίητο μακαρόνι από μελάνι που σερβίρεται με καλαμάρια και γαρίδες. Από τα γλυκά, δύσκολο να επιλέξει κανείς ανάμεσα στο αφράτο τιραμισού μέχρι το σορμπέ από prosecco. Όλα μοιάζουν ιδανικά για να ρίξει κανείς αυλαία σε ένα τέτοιο το γεύμα. 314 Trinity Road, SW18, τηλ.: 0044 20 8875 9595, www.ilbocciolo.com, από €33 το άτομο. 
 

 
Αμερική, Automat
Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο τα Σαββατοκύριακα σχεδόν όλες τις ώρες μιας σερβίρει εξαιρετικό brunch, από το οποίο θραύση κάνουν τα pancakes βατόμουρου με σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά Benedict και η ομελέτα με καπνιστό σολομό. Από τη διακόσμηση ξεχωρίζουν οι πόρτες που ανοιγοκλείνουν και παραπέμπουν σε σαλέ, αλλά και βαριά ξύλινα τραπέζια με τους δερμάτινους καναπέδες. 33 Dover St., τηλ.: 0044 20 7499 3033,  www.automat-london.com, από € 18 το άτομο.
 
 
Κίνα, HKK
Ένα από τα πιο καινούργια κινέζικα του Λονδίνου. Το μενού αποτελείται από 15 πιάτα, στο οποίο θα βρείτε από ρίζες λωτού, αστακό, μύδια, ζελέ και, φυσικά, πάπια Πεκίνου. Επίσης, υπάρχουν πιάτα και για χορτοφάγους. Υπεύθυνος στην κουζίνα είναι Chef Tong, ο οποίος έχει στη καριέρα του ένα αστέρι Michelin, το οποίο κέρδισε για πρωτότυπα πιάτα, όπως πεσκανδρίτσα με μούρα goji berry σε σάλτσα σαμπάνιας και σος από ρύζι. Υπάρχει και private room, οι τοίχοι του οποίοι μοιάζουν να έχουν κεντηθεί από χρυσό. Broadgate West, Worship Street, τηλ.: 0044 203 535 1888, www.hkklondon.com, από €35 το άτομο.
 
 
Ιαπωνία, Nobu
Δύσκολο να βρει κανείς τραπέζι. Αν όμως το καταφέρει μπορεί στο διπλανό τραπέζι να τρώει η Βικτόρια Μπέκαμ με το σύζυγο της. Και αυτό γιατί ο chef Nobu Matsuhisa είναι συνώνυμο του καλύτερου ιαπωνικού. Υπάρχουν δυο στη πόλη στην Berkeley Street (όπου οι Μπέκαμ το επισκέπτονται πολύ συχνά) αλλά και το Nobu London με θέα το Hyde Park. Από τα πιάτα που ξεχώρισαν φέτος είναι ταρτάρ σολομού, ο μαύρος μπακαλιάρος με σάλτσα miso, τα μοσχάρι taban yaki. Από τα επιδόρπια, η καλύτερη επιλογή είναι ένα σορμπέ τριαντάφυλλο. 19 Old Park Lane, τηλ.: 0044 207 447 4747, www.noburestaurants.com, από €60 το άτομο. 
 
 
Βραζιλία, Floripa
Το Floripa είναι εκτός από εστιατόριο, μπαρ και club. Όλα σε ένα. Στη διακόσμηση φανταστείτε τεράστιους παπαγάλους, τροπικά φυτά στους τοίχους και μια μικρή σκηνή όπου μπάντες ανεβαίνουν και δίνουν δυνατά live. Η αυθεντική βραζιλιάνικη εμπειρία περιλαμβάνει κοκτέιλ όπως Flaming Fogo de Floripa, ενώ από τα πιάτα τα bolinhos de bacalhau (μοιάζουν με ψαροκροκέτες), αλλά και το feijoada που μοιάζει με τηγανόψωμο είναι εξαιρετικά. 91-93 Great Eastern St., τηλ.: 0044 207 613 4228, www.floripalondon.com, από €15 το άτομο.
 
 

Tags:Λονδίνο gourmet εστιατόρια. 

Προηγούμενο

Παρίσι: Τα 10 καλύτερα bistrot

Επόμενο

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια του Βερολίνου