Daniel Boulud: Ο γάλλος σεφ που έχει κατακτήσει το Big Apple.

Ιδιοκτήτης του Daniel ενός από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, ο σεφ από τη Λυών που έχει συνδέσει το όνομά του με την υψηλή γαστρονομία για σχεδόν τρεις δεκαετίες, μας μιλά για το μέλλον της γαστρονομίας και μας αποκαλύπτει ποιον θεωρεί τον κορυφαίο σεφ στον κόσμο.
 
Ποιο είναι το μυστικό για να διατηρεί κανείς ένα επιτυχημένο εστιατόριο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Το Daniel προσελκύει ντόπιους αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο και φροντίζουμε να έχουμε υψηλό σέρβις, κορυφαίους προμηθευτές και πρώτες ύλες.
 
 
Ποιο είναι αυτή τη στιγμή το αγαπημένο σας πιάτο;
Πάντα μου αρέσουν τα πιάτα που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την κάθε εποχή. Την άνοιξη, για παράδειγμα, την τιμητική τους έχουν τα μανιτάρια, τα οστρακόδερμα αλλά και το αρνάκι.
 
 
 
Ποιον θεωρείτε ως τον κορυφαίο σεφ στον κόσμο;
Πιστεύω πως είναι ο Grant Achatz, σεφ και ιδιοκτήτης του Alinea στο Σικάγο. Είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και ενδιαφέροντες σεφ της γενιάς του και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς.
 
 
Ποιο ήταν το καλύτερο γεύμα που είχατε τους τελευταίους 12 μήνες;
Απόλαυσα το γεύμα μου στο εστιατόριο Flocons de Sel, στη γαλλική πόλη Megeve. Εκεί μαγειρεύουν με αγνά υλικά από τα γύρω βουνά και έτσι νιώθεις στο γεύμα σου το ίδιο το μέρος.
 
 
Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχετε;
Οι νέοι ταλαντούχοι σεφ στην κουζίνα μου και όσο μπορούμε να δημιουργήσουμε σαν ομάδα.
 
 
Ποιοι είναι οι πιο ανερχόμενοι νέοι σεφ;
Σίγουρα ο Corey Lee του εστιατορίου Benu στο Σαν Φρανσίσκο, οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στη γαλλική κουζίνα και ταυτόχρονα εμπνέεται από την ασιατική καταγωγή του. 
 
 
Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μέλλον της υψηλής γαστρονομίας;
Η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η στροφή στις πιο προσωπικές, δημιουργικές και συναισθηματικές εμπειρίες που θα προσφέρει η υψηλή γαστρονομία. Κάτι που συμβαίνει ήδη. 
 
 
Υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για εσάς και μπορεί να εκπλαγούν; 
Ότι κοιμάμαι επτά ώρες κάθε βράδυ!
 
 
Info: 60 E 65th St., Νέα Υόρκη, τηλ.: 001 212 2880033, danielnyc.com
 

Tags:chef  συνέντευξη  Νέα Υόρκη.  

Προηγούμενο

Τα καλύτερα εστιατόρια στη Βαρκελώνη

Επόμενο

Eneko Atxa: Ο σεφ-ροκ σταρ με τα τρια αστέρια Michelin.