Ποιο εστιατόριο βραβεύτηκε ως το καλύτερο του κόσμου;

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόριο στον κόσμο ανέβηκε για μια ακόμη φορά στη κορυφή του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη. Ο λόγος για το Noma του σεφ που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη.  Τον ίδιο τίτλο το εστιατόριο έχει τιμηθεί άλλες τρεις φορές. Πέρυσι, είχε βρεθεί στη δεύτερη χάνοντας τη κορυφή από το ισπανικό El Celler De Can Roca. Φέτος, όπως επέστρεψε εκεί που του αξίζει.
 
 
 
 
 
 
Το Noma δεν είναι απλώς ένα ακόμη εστιατόριο. Πρόκειται για μια ιδέα του γοητευτικού και συνεσταλμένου σεφ René Redzepi, ο οποίος οραματίστηκε ένα χώρο πειραματικής γαστρονομίας και τον έκανε πράξη σε μια πρώην εγκαταλειμμένη αποθήκη στην οποία άφησε σχεδόν φθαρμένους τους τοίχους. Τα πιάτα του ταξιδεύουν τους τυχερούς που μπορούν να βρουν τραπέζι σε όλη Βόρεια Ευρώπη. Καραβίδες από τη Νησιά Φαρόε, άγριος σολομός από την Ισλανδία, βοδινό -και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νερό- από την Αρκτική. Όλα προετοιμάζονται και μαγειρεύονται σε πλάκες από βασάλτη. 
 
 
 
 
Ο τίτλος για το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο δόθηκε σε μια ειδική τελετή στο Guildhall του Λονδίνου την οποία παρακολούθησαν διάσημοι σεφ και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής από όλο τον κόσμο. «Η επιμονή του σεφ στη λεπτομέρεια, η καινοτόμος προσέγγισή του στην αναζήτηση των τροφίμων και οι πειραματισμοί του, έφεραν και πάλι το εστιατόριό του στην κορυφή της πυραμίδας», είπαν οι διοργανωτές της τελετής. Strandgade 93, τηλ.: 0045 3296 3297, www.noma.dk
 
Δείτε το σχετικό βίντεο: 
 

Tags:best of  Noma  Κοπενγχάγη  εστιατόρια  gourmet  το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.  

Προηγούμενο

Φλωρεντία: Εκεί που τρώνε οι ντόπιοι.

Επόμενο

Βαρκελώνη: Που θα φάτε καλά και φτηνά.