Τα καλύτερα τραπέζια της Μυκόνου.

Τη μισή νοστιμιά τη κουβαλούν ο αλμυρός αέρας, η θάλασσα, η προικισμένη γη, την άλλη μισή τη δίνει το μεράκι των ντόπιων που στα χέρια τους τα πιο απλά υλικά μετατρέπονται με συνθέσεις υψηλής γαστρονομίας που δεν έχουν ανάγκη από Michelin και σκούφους. 

Τα καλύτερα τραπέζια της Μυκόνου.

Τη μισή νοστιμιά τη κουβαλούν ο αλμυρός αέρας, η θάλασσα, η προικισμένη γη, την άλλη μισή τη δίνει το μεράκι των ντόπιων, αλλά και καταξιωμένων σεφ που στα χέρια τους τα πιο απλά υλικά μετατρέπονται με συνθέσεις υψηλής γαστρονομίας που δεν έχουν ανάγκη από Michelin και σκούφους. 

White Star, Λάκκα 
Ολοκαίνουργια άφιξη. Σε έναν κομψό και μοντέρνο χώρο που φέρει την υπογραφή του γνωστού αρχιτέκτονα Γιώργου Μέρλου και συνδυάζει το σύγχρονο design με την απλότητα και την αισθητική της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής θα απολαύσετε εξαιρετική κουζίνα και υπέροχα cocktails. Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος δημιούργησε για τους λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας ένα  εξαιρετικό μενού βασισμένο στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κουζίνας του: υψηλή τεχνική, δημιουργικότητα και βαθιά γνώση για τα θαλασσινά. Αυτή τη φορά όμως, η πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου  εκτός από τα εμβληματικά του θαλασσινά πιάτα εμπλουτίζεται και με επιλογές σε κρέας. Στο μενού θα βρείτε μια σειρά γευστικών προτάσεων με εκλεπτυσμένες γεύσεις, όπως: Σαλάτα με μαριναρισμένα φύκια και αχινό, Αυγοτάραχο με σύκο και baby ρόκα, μαριναρισμένο λαυράκι με σταμναγκάθι, καλαμάρι ψητό με μαυρομάτικα και μαντζουράνα, μουσακά με κιμά γαρίδας, φέτα ψάρι  με μους κουνουπίδι, ratatouille λαχανικών και σάλτσα με μελάνι σουπιάς, φιλέτο μοσχάρι με σαλάτα από φακές, πολέντα και κρέμα μελιτζάνας, καρέ αρνί με αρωματικές πατάτες.

 
 
Aqua Taverna, Μικρή Βενετία
Στην μικρή Βενετία σχεδόν πάνω στην θάλασσα, μια τρατορία (αδερφάκι του Sea Satin). Το έμπειρο δίδυμο Alessandro και Danielle, επιλέγουν τα πιο αυθεντικά ιταλικά προϊόντα και τα παντρεύουν με το ελληνικό ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά της μυκονιάτικης φύσης και τα θαλασσινά του Αιγαίου, καταλήγοντας έτσι στους πιο απίστευτους συνδυασμούς γεύσεων, πάνω σε παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Η λίστα κρασιών αποτελείται από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες Ελλήνων και Ιταλών παραγωγών. Τα δε επιδόρπια είναι μια ευχάριστη έκπληξη, με αποκορύφωμα το σπιτικό παγωτό.Δοκιμάστε μπαρμπούνι φιλέτο στη λαδόκολλα με φινόκιο, πορτοκάλι και ελιές και black angus φιλέτο ψημένο στην καυτή πέτρα. Εξαιρετικά και τα linguini με καβούρι, λευκό κρασί και peperoncino. Τηλ.: 22890 26083

Matsuhisa Mykonos, 
Περιοχή Σχολή Καλών Τεχνών, Χώρα
Πραγματικός star, ο Nobu Matsuhisa είναι ίσως ο διασημότερος Ιάπωνας chef restaurateur στον κόσμο.  Το φιλέτο blackcod fish μαριναρισμένο σε sweet miso  γράφει ιστορία ως ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα των μυημένων Myconians, ενώ δε λείπουν τα ζουμερά οστρακοειδή, ξαπλωμένα σε αιχμηρούς κρυστάλλους πάγου ή τα αρωματικά κρεατικά, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με wasabi peper sauce. Ιαπωνικές σπεσιαλιτέ μπολιάζονται με λατινοαμερικάνικο ή δυτικό flavor, όπως το περουβιανής προέλευσης Tiradito. Τηλ.: 22890 25122
 
 
 
Nice ’n’ Easy, Καλό Λιβάδι
Αφού έγινε το αγαπημένο all day healthy μπιστρό της πρωτεύουσας, το Nice 'n' Easy κατηφόρισε στα τέλη Μαΐου από το Κολωνάκι στο Καλό Λιβάδι. Το concept είναι το ίδιο: βιολογικό μενού μεσογειακής κουζίνας, σινεφίλ διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα. Κάτω από τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του Ζορμπά, της Μελίνας, της Μέριλιν και του Σινάτρα αλλά και από χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, γευόμαστε πιάτα εμπνευσμένα από το Αιγαίο με την υπογραφή του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη: από κοπανιστή και τυριά από τη Νάξο και ντομάτες από τη Σύρο μέχρι αχινομακαρονάδα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ρόδι και φρέσκα ψάρια καταφτάνουν στα λευκά, ξύλινα τραπέζια. Τηλ.: 22890 72315
 
 
Η Αυλή του Θοδωρή, Πλατύ Γιαλός
Μια αυλή ξεχωριστή, που μυρίζει Ελλάδα. Προσφέρει εκπληκτική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Το εστιατόριο βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό, μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Μυκόνου. Συνδυάζει το όμορφο και κομψό περιβάλλον με το απόλυτα εξοχικό στυλ καθώς βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και την χρυσαφένια αμμουδιά. Το πλούσιο μενού τπεριλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, κρεατικά, ζυμαρικά, πίτσες, δροσερές σαλάτες και νόστιμα ορεκτικά. Τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σερβιρισμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στην μοντέρνα αισθητική: Από τα πιάτια εμείς έχουμε ξεχωρίσει τη τέλεια φάβα, τους ντοματοκεφτέδες με τη σάλτσα φέτας, τους καβουροκεφτέδες, αλλά και όλα τα θαλασσινά που ρίχνονται στη σχάρα και λιώνουν αργά.
Tηλ: 2289078100

  

Marechiaro Pizza, Δραφάκι
Εκεί που παλιότερα ήταν το Gola, σήμερα θα δοκιμάσετε ιταλικές πίτσες φτιαγμένες με παραδοσιακές συνταγές και ψημένες στο ξυλόφουρνο. Όλες γίνονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα που έρχονται από την γειτονική χώρα, ενώ κάποια από τα μυρωδικά μεγαλώνουν στο κήπο των ιδιοκτητών. Από το μενού αγαπήσαμε αυτή με τη ολόφρεσκη μοτσαρέλα. Μεγάλο πλεονέκτημα της Marechiaro είναι ο εντυπωσιακός χώρος  με την προσεγμένη διακόσμηση, αλλά και η βεράντα του που προσφέρει φανταστική θέα. Ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα. τηλ.: 22890 23010
 
 
Tags:Μύκονος  εστιατόρια  gourmet.  

Προηγούμενο

Τουρκία: Πού θα φάτε το καλύτερο κεμπάπ.

Επόμενο

Οι σεφ σαλπάρουν για τα νησιά.