Οι σεφ σαλπάρουν για τα νησιά.

Τα πιο γνωστά ονόματα μετακομίζουν σε κάποιο νησί φτιάχνοντας μενού με ντόπια προϊόντα. Έτσι, και καταρχήν, πολλοί είναι αυτοί που και φέτος έχουν καταλύσει στην πάντα κοσμική και γκουρμέ Μύκονο. Ο Λευτέρης Λαζάρου μετά από χρόνια στην Κρήτη φέτος βρίσκεται στο White Star στη Λάκκα, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο Jackie O στο Paradise, ο Αθηναγόρας Κωστάκος σταθερά στο Bill & Coo, ο Γιώργος Βενιέρης βρίσκεται στη Λιαστή στην παραλία Λια, επιμελείται το μενού του Andronikos αλλά και μέχρι τα μέσα Ιουλίου ανοίγει το δικό του ταϊλανδέζικο με όνομα Mister Pug, μέσα στη Χώρα εκεί που για χρόνια ήταν το γνωστό Blue Ginger.


Πιάτο του Λευτέρη Λαζάρου


Χριστόφορος Πέσκιας


Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι

 


Άρης Τσανακλίδης


Γιώργος Ηλιού

 

O Άρης Τσανακλίδης βρίσκεται και πάλι στο Kuzina στον Ορνό, ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι ακούγεται πως θα αναλάβει το Symposium του ξενοδοχείου Saint John, ενώ ο Χρόνης Δαμαλάς θα βρίσκεται και πάλι φέτος στο Kiku που θα ξεκαλοκαιριάσει στο Cavo Tangoo. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης κρατάει σαν βάση το εστιατόριο Ferryman στην Ελούντα, αλλά θα γυρνάει και όλη την Ελλάδα, καθώς επιμελείται και τα μενού στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική, στο Kivo Art & Gourmet στη Σκιάθο, στα 6 Κλειδιά στην Άφησσο στο Πήλιο, στο Princess Kyniska στη Λακωνία.
 
Χρόνης Δαμαλάς
 
Γιώργος Βενιέρης
 
Έκτορας Μποτρίνι
 
Πιάτο του Γιάννη Μπαξεβάνη
 
Ο Γιώργος Ηλιού κλείνει για το καλοκαίρι το αθηναϊκό του Polly Maggoo και βρίσκεται στο bar restaurant Carnayo, στο Λιμάνι της Σκιάθου, μαγειρεύοντας μεσογειακή κουζίνα με γαλλικές νότες, o Περικλής Κοσκινάς πάει στην εναλλακτική Αντίπαρο και στο Beach House, ο Έκτορας Μποτρίνι εκτός από το φημισμένο Etrusco στην Κέρκυρα θα περνάει και από τη Ρόδο όπου έχει το εστιατόριο Botrini’s Rhodi, αλλά και από το Ηράκλειο, όπου έχει αναλάβει το Swell του ξενοδοχείου Knossos Beach. Τέλος, στη Νάξο, ακριβώς στη διασταύρωση των χωριών Γλυνάδου-Γαλανάδου, μεταφέρει για όλο το καλοκαίρι ο Γιώργος Δημητροκάλης το Dal Professore του συνδυάζοντας ιταλικές σπεσιαλιτέ με ντόπια προϊόντα και εξαιρετικά κρασιά.
 
Carnayo
 
Πηγή: Athens Voice
 

Tags:Χαλκιδική  Μύκονος  Σκιάθος  Ελούντα.  

Προηγούμενο

Τα καλύτερα τραπέζια της Μυκόνου.

Επόμενο

Που θα φάτε το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη.