Tugra Restaurant & Lounge: Δείπνο στο παλάτι του σουλτάνου.


Η απόλυτη εμπειρία αυθεντικής οθωμανικής κουζίνας εκτυλίσσεται στον πρώτο όροφο του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης, του Çırağan Palace. Εδώ, η ελίτ της πόλης καταφτάνει στο Lounge από τις 6 το απόγευμα για απεριτίφ και από τις 7 ως τις 11.30 το βράδυ απολαμβάνει αυθεντικές συνταγές που μαγειρεύονται εδώ και 600 χρόνια. Τα πάντα, από τη διακόσμηση μέχρι το φαγητό, θα σας μεταφέρουν στην ένδοξη εποχή των Οθωμανών Σουλτάνων. Εντυπωσιάζεσαι πριν καν δοκιμάσεις το φαγητό. Πολυτελής διακόσμηση με πελώριες τζαμαρίες, σκαλισμένους στο χέρι πίνακες, λεπτομέρειες από βελούδο και ξύλο, ειδικά σχεδιασμένα σερβίτσια, ζωντανή τούρκικη παραδοσιακή μουσική και στο φόντο ο Βόσπορος, συνθέτουν το πιο ρομαντικό σκηνικό για δείπνο. Οι μυημένοι κατευθύνονται στις μόλις 20 πολυθρόνες της βεράντας με μοναδικό φως το φεγγάρι, ένα κερί και την φωτισμένη γέφυρα του Βοσπόρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το Tuğra φιγουράρει ανάμεσα στα 50 πιο ρομαντικά εστιατόρια στον κόσμο.

Ciragan

Ciragan1

Tugra1

Tugra2

Tugra3


Μπορεί να μην είμαστε εξοικειωμένοι με την οθωμανική μουσική που παίζει ζωντανά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορούσε να ακούγεται τίποτα άλλο: οι ήχοι από τα τύμπανα nakkare και το σαντούρι είναι η ίδια η παλλόμενη καρδιά της Πόλης. Καθόμαστε στη χρυσή βελούδινη πολυθρόνα και αργοπίνουμε ένα ποτήρι σαμπάνια Louis Roederer -τίποτα ασυνήθιστο μέχρι εδώ- ώσπου φτάνει ο μελαχρινός Hakan με μια καυτή πετσέτα για να σκουπίσουμε τα χέρια μας. Και κάπως έτσι αρχίζει η τελετουργία οθωμανικής γευσιγνωσίας. Δίπλα μας στέκονται τρεις σερβιτόροι έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες μας. Στο τραπέζι μας φτάνει τηγανητό μπαρμπούνι σερβιρισμένο κρύο μαζί με καρδιές αγκινάρας και σος από κόκκινο πιπέρι. Στη συνέχεια, raviolο γεμιστό με σπανάκι και σάλτσα βουτύρου που μοσχοβολά θυμάρι, κρεμμύδι και σκόρδο. Για κυρίως αρνάκι külbasti - λωρίδες κρέατος με καπνιστό πουρέ μελιτζάνας, καρύδι, τηγανητό σπανάκι, κρεμμύδια και χυμό ροδιού. Και για το τέλος, topkapi jewel, το “πετράδι” του διάσημου σαραγιού, φτιαγμένο aπό λευκή σοκολάτα με μους κάστανο και τραγανή πραλίνα. Στο κελάρι του, μαζί με τα εκλεκτότερα τούρκικα κρασιά, ωριμάζουν 140 ετικέτες κρασιού από 14 χώρες. Στα ποτήρια μας, Mount Nelson Sauvignon Blanc του 2008, επιλογή της head sommelier Tuncay Altin που διαβάζει τις επιθυμίες του ουρανίσκου μας. Εννοείται πως δοκιμάζουμε και τούρκικο κρασί: ένα ποτήρι μείγμα από Merlot, Cabernet και Syrah, πλούσιο και πυκνό, με λεπτό άρωμα αγριοδαμάσκηνου.

Tugra7

Tugra5

Tugra8


Ιnfo
Ciragan Caddesi 32, Besiktas
Τηλ: 0090 212 326 4646
www.kempinski.com

Tags:φαγητό Κωνσταντινούπολη εστιατόριο γκουρμέ Ciragan Palace Tugra 

Προηγούμενο

Hot tables: Πού να φάτε στο Λονδίνο τώρα!

Επόμενο

Lonely Planet: Tα καλύτερα ελληνικα εστιατόρια