4 εντυπωσιακά εστιατόρια μέσα σε σταθμούς τρένων

Le Train Bleu, Παρίσι 
Λειτουργεί από το 1901 στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Lyon προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύματος. Το εστιατόριο με τη φανταχτερή, χρυσοποίκιλτη αίθουσα που σε  διακτινίζει στην Belle Epoque, έχει  εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, ενώ η κλασική γαλλική κουζίνα του εξακολουθεί να συγκινεί τους απαιτητικούς ουρανίσκους (1st floor, Gare de Lyon, Place Louis Armand, +33 1 43 43 09 06, www.le-train-bleu.com). 


Gilbert Scott, Λονδίνο 
Στον βικτωριανού ρυθμού σταθμό St. Pancras του Λονδίνου, πρώτα κάνεις τις αγορές σου στις μπουτίκ και μετά κατευθύνεσαι για γεύμα σε αυτό το νέο εστιατόριο (άνοιξε μόλις το 2011) που έχουν υμνήσει οι Βρετανοί κριτικοί γεύσης. Ο ιδιοκτήτης -και celebrity σεφ- Marcus Wareing, αγαπά τα βρετανικά προϊόντα και μαγειρεύει με τεχνική και φαντασία πιάτα όπως ψητή τσιπούρα και πίτα με γαρίδες και κουνέλι (St Pancras Renaissance Hotel, Euston Road,  +44 207 278 3888, www.thegilbertscott.co.uk). 
Grand Central Oyster Bar, Νέα Υόρκη 

Εστιατόριο-ορόσημο του Μανχάταν. Από το 1913 που λειτουργεί στο χαμηλότερο επίπεδο του εμβληματικού κτιρίου του Grand Central Terminal, αποτελεί τόσο ένα αρχιτεκτονικό στολίδι όσο και μια γευστική στάση των ταξιδιωτών. Must πιάτο η αχνιστή και κρεμώδης σούπα από θαλασσινά (89 East 42nd Street, 212-490-6650,www.oysterbarny.com). 


1e Klas, Άμστερνταμ 

Στην πλατφόρμα 2 του Centraal Station, σε ένα κομψό σκηνικό με ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών, όπου πρωταγωνιστεί το σκούρο ξύλο και το χρυσό, σερβίρει μια μεγάλη γκάμα κλασικών πιάτων τοπικής- κι όχι μόνο-κουζίνας, ενώ το μισό σχεδόν μενού του είναι αφιερωμένο στις μπύρες (Stationsplein 15, 020 6250131,www.restaurant1eklas.nl).

Tags:εστιατόρια Παρίσι τρένα εστιατόρια σε τρένα 

Προηγούμενο

Σκι με τους chefs

Επόμενο

Σκι με τους chefs