Ιταλία: Τα καλύτερα εστιατόρια για μαμαδίστικο φαγητό σε 8 πόλεις

Γυρίσαμε τη γειτονική χώρα για χάρη της κουζίνας, κάνοντας στάσεις σε μικρές πόλεις και αναζητώντας εστιατόρια που αποπνέουν ατμόσφαιρα σπιτική και σερβίρουν φαγητό που αφήνει τη γλυκιά γεύση οικογενειακού τραπεζιού χωρίς να πικραίνει την ώρα του λογαριασμού. Ιδού τα καλύτερα από αυτά που ανακαλύψαμε.  

Osteria Baralla, Lucca, Τοσκάνη 
Πάντοτε γεμάτη με κόσμο, η δημοφιλής osteria της Lucca σερβίρει εδώ και 150 χρόνια χορταστικές μερίδες από παραδοσιακά πιάτα, όπως tordelli γεμιστά με κρέας, τρυφερό ψητό αρνάκι και ελάφι με άγρια μούρα. Πανέμορφο το εσωτερικό με τις αψίδες και τα εκτεθειμένα τούβλα. Δοκιμάστε το χοιρινό με πατατούλες στο φούρνο. Προέρχεται από ντόπιες φάρμες και είναι λουκούμι (Via Anfiteatro 5, Lucca +39 0583 440240, www.osteriabaralla.it).  





Ristorante Anna
, Piancastagnaio, Τοσκάνη
Έξω από τα τείχη της πόλης, στη μέση μιας κατοικημένης περιοχής, το απλό και οικογενειακό αυτό εστιατόριο είναι, σύμφωνα με τους γνώστες, ένα από τα καλύτερα της Τοσκάνης. Η κουζίνα αξιοποιεί τα πιο διάσημα προϊόντα της περιοχής, όπως τα μανιτάρια και τα κάστανα, σε πεντανόστιμα πιάτα (η σούπα με πορτσίνι και κάστανο είναι must). Η κράτηση είναι απαραίτητη- ειδικά τις Κυριακές που συρρέουν μεγάλες παρέες ντόπιων (Via Antonio Gramsci, 458, Piancastagnaio, +39 0577 786061,www.annaristorante.com). 



Ristorante Da Mario
, Buonconvento, Τοσκάνη 
Μικροσκοπικό, ζεστό και οικογενειακό εστιατόριο πάνω στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Μην περιμένετε να δείτε μενού- το φιλικό προσωπικό θα σας ενημερώσει για τα πιάτα που μόλις μαγείρεψαν. Αγαπημένο μέρος των ντόπιων για γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό μεσημεριανό. Σπεσιαλιτέ τα χειροποίητα ζυμαρικά με διάφορες σάλτσες, που θα συνοδέψετε με δικό τους κόκκινο κρασί, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και καμιά λαχταριστή γλυκιά τάρτα που μόλις έψησε η χρυσοχέρα γιαγιά-μαγείρισσα ( Via Soccini 60, Buonconvento, +39 0577 806157). 



La Buca Delle Fate, Pienza, Τοσκάνη 
Εύκολα αγνοείς τη λιτή είσοδο αυτού του εστιατορίου που βρίσκεται ακριβώς πάνω στον κεντρικό δρόμο της πόλης Pienza. Το σκηνικό μέσα είναι ζεστό και παραδοσιακό και τα τραπέζια μονίμως γεμάτα με ντόπιους. Είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε ένα πιάτο pici (χειροποίητα ζυμαρικά) με αγριογούρουνο ή με ντομάτα και σκόρδο, καθώς και ντόπια λουκάνικα ψημένα στον ξυλόφουρνο (C.so Rossellino 38, Pienza, +39 0578 748448, www.ristorantelabucadellefatepienza.it). 



Ristorante Mazzalasino, Scandiano, Emilia Romagna
Ένα μικρό παραδοσιακό εστιατόριο που αγαπούν πολύ οι ντόπιοι. Μη σταθείτε στο παλιομοδίτικο ντεκόρ- το φαγητό είναι πολύ νόστιμο και φτηνό. Μενού δεν υπάρχει. Ανάλογα με τα υλικά που έχουν διαθέσιμα, φτιάχνουν μερικά πιάτα κάθε μέρα. Σίγουρα θα παραγγείλετε την τεράστια πιατέλα με τα ντόπια σαλάμια και τυριά, ενώ θα συνοδεύσετε το γεύμα με δικό τους κρασί Lambrusco (Via Mazzalasino, 60B, 42019 Scandiano, +39 0522 981600). 


 
Δείτε εδώ τη συνέχεια του άρθρου.  

Credit photo εξωφύλλου@Shutterstock

Tags:Ιταλία Τοσκάνη ιταλική κουζίνα 

Προηγούμενο

Οι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για φαγητό

Επόμενο

Πού θα απολαύσετε τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο