Χαλκιδική: 12+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν

Πιάνουμε τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της Χαλκιδικής- από τη Σάνη μέχρι την Ουρανούπολη. Εκεί όπου παραδοσιακά μακεδονίτικα πιάτα κάνουν την καλύτερη παρέα με πρωτότυπες δημιουργίες.

Anassa by the sea, Φούρκα (φωτο εξωφύλλου)
Όταν καλοκαιριάζει, το βραβευμένο εστιατόριο του σεφ Νίκου Τζούμα αφήνει το πόστο του στη Θεσσαλονίκη και μας υποδέχεται στη Φούρκα Χαλκιδικής. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει νησί του Αιγαίου, σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, σερβίρει μεσογειακή κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά υλικά, φρέσκα λαχανικά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από ψαράδες που συνεργάζονται με το εστιατόριο (Ακρογιαλιά Φούρκας, τηλ.: 2374043026, www.anassa-restaurant.gr, από €30). 



Τα Κύματα,
 Νέος Μαρμαράς 
Εδώ και δεκαετίες ντόπιοι και επισκέπτες πιάνουν τραπεζάκι στην ιστορική ψαροταβέρνα για ντόπιο, φρέσκο ψάρι, μεγάλη ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες και πλούσιες σαλάτες. Αγαπημένα μας η τσιροσαλάτα, το ψητό χταποδάκι, οι φρέσκες γαρίδες στη σχάρα αλλά και η σπιτική λακέρδα. Αφήστε χώρο για τα σπιτικά γλυκά στο τέλος. Νέος Μαρμαράς, Σιθωνία, τηλ.: 23750 71371, από €15 το άτομο.


Περισσότερα εστιατόρια στη Χαλκιδική εδώ. 

Tags:εστιατόρια ταβέρνες Χαλκδική 

Προηγούμενο

Λέρος: 10 γευστικές στάσεις

Επόμενο

Θεσσαλονίκη: Πού θα φάτε το καλύτερο πρωινό;