Παρίσι: 8 γλυκά που πρέπει να δοκιμάσετε

Μακαρόν Ispahan από το Pierre Hermé
Τα ρόδα του Ισπαχάν, το λίτσι και τα βατόμουρα σε μια ιδιαίτερη σύνθεση macaron έμπνευσης του "Πικάσο της ζαχαροπλαστικής" Pierre Herme, με γεύση που απογειώνει τον ουρανίσκο. Θα το βρείτε σε διαφορετικές βερσιόν σε όλο την πόλη. Το καλύτερο όμως μόνο στο ζαχαροπλαστείο Pierre Hermé. 72 Rue Bonaparte, www.pierreherme.com




Εκλέρ με passion fruit και σμέουρα από το L'Eclair de génie

Εκλέρ θα βρείτε παντού στο Παρίσι, αλλά κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά του L' Éclair de Génie. Ο Christophe Adams έχει επανεφεύρει το κλασικό γλυκό με μια μοντέρνα ματιά και συναρπαστικούς συνδυασμούς γεύσεων όπως passion fruit και σμέουρα, βανίλια και πεκάν κ.ά. 14 rue Pavée, leclairdegenie.com




Παγωτό από το Berthillon

Όλοι λένε ότι το καλύτερο παγωτό στο Παρίσι το φτιάχνει το Berthillon. Όταν έχει καλό καιρό σχηματίζονται τεράστιες ουρές για ένα χωνάκι. Η ποιότητα είναι εξαιρετική και οι γεύσεις ατελείωτες. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 31 Rue Saint-Louis en l’Île, www.berthillon.fr




Napoléon στο Café Pouchkine

Η ιδέα πίσω από αυτό το γλυκό είναι απλή: σαντιγί και σφολιάτα. Ωστόσο σε αυτό το ζαχαροπλαστείο, η εκτέλεσή του αγγίζει την τελειότητα. Η σαντιγί είναι αρωματισμένη με βανίλια Μπουρμπόν και το φύλλο καραμελωμένο με λεπτές νότες πορτοκαλιού. 64 Boulevard Haussmann, cafe-pouchkine.fr




Mont Blanc στο Angelina

Το signature γλυκό του περίφημου cafe-ζαχαροπλαστείου στη Rue de Rivoli. Το Mont Blanc, που παίρνει το όνομά του από την ψηλότερη κορυφή των Άλπεων (επειδή μοιάζει με βουνό) σερβίρεται πάνω σε μαρέγκα και είναι επιδόρπιο από πουρέ κάστανου και σαντιγί. Απλά ακαταμάχητο! 226 Rue de Rivoli, www.angelina-paris.fr



Δείτε πιο λαχταριστά γλυκά πατώντας εδώ. 

Tags:Παρίσι γλυκό 

Προηγούμενο

Μύκονος: 10+1 ταβέρνες που ξεχωρίζουν

Επόμενο

Λονδίνο: 10 εστιατόρια με αστέρι Michelin