Βόλος: 7 κορυφαία τσιπουράδικα

Βόλος χωρίς επίσκεψη σε τσιπουράδικο δεν λέει. Τα παραδοσιακά αυτά στέκια, μέρη μιας ζωντανής παράδοσης από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αποτελούν αναμφίβολα το πιο "νόστιμο" αξιοθέατο της πόλης.

Η Γιώτα

Λειτουργεί από το 2011 σε μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά με φόντο τον πεζόδρομο της συνοικίας των Παλαιών κι έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα τσιπουράδικα της πόλης. Θα βρείτε φρέσκα ψάρια ψητά, γυαλιστερές, αχιβάδες, μύδια, γαρίδες, καραβίδες, θράψαλα, ολόκληρη σουπιά στα κάρβουνα, χταπόδι, παστά ψαράκια, αφράτους μαραθοκεφτέδες και σπιτική πατατοσαλάτα με μαϊντανό για να συνοδεύσετε το τσίπουρο. Κροκίου 15, Παλαιά, τηλ. 6947074830, από €10 το άτομο.

 

Δεμίρης 
Ένα γραφικό στέκι για τσιπουροκατανύξεις, με νοσταλγικό σκηνικό που θυμίζει περισσότερο καφενείο, στη φημισμένη για τα τσιπουράδικά της Νέα Ιωνία. Εδώ ερχόμαστε για τη μεγάλη ποικιλία σε όστρακα. Θαλάσσιες ανεμώνες (κολιτσιάνοι), φούσκες, γυαλιστερές, φρέσκο τηγανητό ψαράκι ημέρας, καλαμαράκια τηγανητά, κρίταμα και τσιτσίραβλα είναι μερικά μόνο από τα μεζεδάκια. Εφραιμίδου 23, Νέα Ιωνία, τηλ.: 24210 65559, από €10 το άτομο.Κάβουρας 

Ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά τσιπουράδικα της πόλης. Αυθεντική ατμόσφαιρα παλιού καφενείου, λίγες και καλές επιλογές και δυνατή ψησταριά. Θα συνοδεύσετε το τσιπουράκι με με εξαιρετικά μεζεδάκια όπως χταποδάκι στα κάρβουνα και πατάτα στη χόβολη. Ανοιχτό μόνο το μεσημέρι.  Χατζηαργύρη 3, τηλ. 24210 28520, από €10 το άτομο.

Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ. 

Tags:Βόλος πήλιο τσίπουρο 

Προηγούμενο

Ιταλία: Πού φτιάχνουν σοκολάτα με αρχαία μυστική συνταγή;

Επόμενο

Αθήνα: 6 νέες και ωραίες αφίξεις