Αίγινα: 8 αγαπημένα στέκια για φαγητό

Νώντας 
Ιστορική διεύθυνση στην Πέρδικα πάνω στη θάλασσα που λειτουργεί από το 1936, με εσωτερικό διακοσμημένο με κίτρινο αιγινήτικο πουρί, κανάτια και κεραμικά ψάρια και πέργκολα σε αποχρώσεις του γαλάζιου. Στις κουζίνες μαγειρεύονται με μαεστρία ψάρια και θαλασσινά –σπεσιαλιτέ η αστακομακαρονάδα–, πίτες με σπιτικό φύλλο –κορυφαία η μελιτζανόπιτα. Μη χάσετε τα γλυκά του κουταλιού, όπως λεμόνι, περγαμόντο και αγριοκάρπουζο. Πέρδικα, τηλ.: 22970 61233, από €15 το άτομο.



Σκοτάδης 
Από τις καλύτερες διευθύνσεις του νησιού πάνω στην παραλία με έμφαση στα θαλασσινά, όστρακα αλλά και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. Το μενού συμπληρώνουν ορεκτικά, όπως η ψητή σαρδέλα και σαλάτες, η λευκή ταραμοσαλάτα και η ντομάτα-ρόκα σερβιρισμένη με καππαρόφυλλα. Για καλύτερη θέα πιάστε τραπέζι στην ταράτσα. Παραλία Αίγινας, τηλ.: 22970 24014, από €15 το άτομο.



Κάππος Έτσι
Ελληνική δημιουργική κουζίνα από τον σεφ Δημήτρη Κάππο, μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι σε ένα από τα πιο παραδοσιακά σοκάκια του νησιού. Το καλοκαίρι θα καθίσετε στην όμορφη και πολύχρωμη αυλή. Σπαγγέτι με πέστο φιστικιού, γαριδομακαρονάδα και χοιρινή μπριζόλα αρωματισμένη με θυμάρι και δενδρολίβανο είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.Παναγή Ηριώτη 9, τηλ.: 22970 27219, από €15 το άτομο.



Δρομάκι 
Κλασική ελληνική κουζίνα σε πολύ όμορφη τοποθεσία το καλοκαίρι, με τραπεζάκια πάνω στην άμμο, εκεί που σκάει το κύμα. Εδώ θα έρθετε για τα καλοφτιαγμένα μαγειρευτά της Αλίκης: κόκκορας κρασάτος, μοσχαράκι με σάλτσα μαύρης μπίρας και χοιρινό με σος γιαουρτιού είναι μερικά από τα καλύτερα. Ακτή Τότη Χατζή 4, τηλ.: 2970 24445, από €15 το άτομο.

Δείτε περισσότερες διευθύνσεις κάνοντας κλικ εδώ. 

Tags:Αίγινα ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Οι New York Times αποθεώνουν το φαγητό της Θεσσαλονίκης

Επόμενο

Σπέτσες: Γεύμα στα καπετανόσπιτα