Αίγινα: 8 αγαπημένα στέκια για φαγητό


Η Αίγινα αποτελεί διαχρονικά έναν κοντινό και συνάμα υπέροχο προορισμό για μία μονοήμερη εκδρομή ή ένα χαλαρό weekend. Καθώς οδηγούμαστε σιγά σιγά προς το καλοκαίρι, το νησάκι του Σαρωνικού ετοιμάζεται να καλοδεχτεί και φέτος τους επισκέπτες του και να τους φιλέψει νοστιμιές πλάι στο κύμα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό.


Νώντας 
Ιστορική διεύθυνση στην Πέρδικα πάνω στη θάλασσα που λειτουργεί από το 1936, με εσωτερικό διακοσμημένο με κίτρινο αιγινήτικο πουρί, κανάτια και κεραμικά ψάρια και πέργκολα σε αποχρώσεις του γαλάζιου. Στις κουζίνες μαγειρεύονται με μαεστρία ψάρια και θαλασσινά –σπεσιαλιτέ η αστακομακαρονάδα–, πίτες με σπιτικό φύλλο –κορυφαία η μελιτζανόπιτα. Μη χάσετε τα γλυκά του κουταλιού, όπως λεμόνι, περγαμόντο και αγριοκάρπουζο. Πέρδικα, τηλ.: 22970 61233, www.nontasfishrestaurant.gr



Σκοτάδης 
Από τις καλύτερες διευθύνσεις του νησιού πάνω στην παραλία με έμφαση στα θαλασσινά, όστρακα αλλά και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. Το μενού συμπληρώνουν ορεκτικά, όπως η ψητή σαρδέλα και σαλάτες, η λευκή ταραμοσαλάτα και η ντομάτα-ρόκα σερβιρισμένη με καππαρόφυλλα. Για καλύτερη θέα πιάστε τραπέζι στην ταράτσα. Παραλία Αίγινας, τηλ.: 22970 24014.



Κάππος Έτσι
Ελληνική δημιουργική κουζίνα από τον σεφ Δημήτρη Κάππο, μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι σε ένα από τα πιο παραδοσιακά σοκάκια του νησιού. Το καλοκαίρι θα καθίσετε στην όμορφη και πολύχρωμη αυλή. Σπαγγέτι με πέστο φιστικιού, γαριδομακαρονάδα και χοιρινή μπριζόλα αρωματισμένη με θυμάρι και δενδρολίβανο είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.Παναγή Ηριώτη 9, τηλ.: 22970 27219, www.kapposetsi.restaurant .



Δρομάκι 
Κλασική ελληνική κουζίνα σε πολύ όμορφη τοποθεσία το καλοκαίρι, με τραπεζάκια πάνω στην άμμο, εκεί που σκάει το κύμα. Εδώ θα έρθετε για τα καλοφτιαγμένα μαγειρευτά της Αλίκης: κόκκορας κρασάτος, μοσχαράκι με σάλτσα μαύρης μπίρας και χοιρινό με σος γιαουρτιού είναι μερικά από τα καλύτερα. Ακτή Τότη Χατζή 4, τηλ.: 2970 24445.


 
Μπάμπης 
Πάνω στην παραλία της Παναγίτσας, μια στροφή μετά την εκκλησία, εκεί που σκάει το κύμα, σας περιμένει μια ατμοσφαιρική ταβέρνα. Πιστή στις παραδόσεις σερβίρει μαγειρευτά, ψάρια, όστρακα και άλλα θαλασσινά. Στο διάκοσμο τα πάντα μυρίζουν νησί, θάλασσα και καλοκαίρι. Από τις μεγάλες επιτυχίες της ταβέρνα είναι το γεμιστό κοτόπουλο με φιστίκι Αιγίνης. Ακτή Τότη Χατζή 7, τηλ.: 22970 23594

   
Αργύρης 
Σπιτικές γεύσεις σε μια διεύθυνση για όλο το χρόνο στο Μεσαγρό- το χειμώνα σε αίθουσα με τζάκι, το καλοκαίρι σε καταπράσινη αυλή. Επικεφαλής στην κουζίνα ο Αργύρης και η γυναίκα του, που ετοιμάζουν πίτες –κολοκυθόπιτα, σπανακόπιτα–, μπακαλιάρο σκορδαλιά με μπόλικο πιπέρι, αρνί στη γάστρα και κουνέλι στιφάδο. Τα ποτήρια γεμίζουν με βαρελίσια ρετσίνα, ενώ για επιδόρπιo φτάνει σπιτικό ραβανί. Μεσαγρός, τηλ.: 22970 71303.



Ο Μίλτος
Παραδοσιακή κουζίνα με θέα. Εδώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών, ενώ το service είναι ευγενικό και γρήγορο. Δοκιμάστε τα ολόφρεσκα θαλασσινά όπως γαρίδες ντόπιες και τραγανές, χταποδάκι, καλαμαράκια και συνοδεύστε το με τα προσεγμένα ορεκτικά του. Mην αφεθείτε στη τύχη για να βρείτε τραπέζι. Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση. Πέρδικα, τηλ.: 2297061051, www.miltosaegina.gr.


Tags:Αίγινα ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Τα καλύτερα μαγαζιά για fish and chips στη Μεγάλη Βρετανία

Επόμενο

Βουδαπέστη: τα 10 καλύτερα εστιατόριά της