Ρώμη: Τα 6 καλύτερα πιάτα ζυμαρικών

Το να βρεις μια αξιοπρεπή καρμπονάρα στη Ρώμη είναι αρκετά εύκολο. Αλλά κανείς δεν επισκέπτεται την ιταλική πρωτεύουσα ελπίζοντας να φάει απλά μια συμπαθητική μακαρονάδα. Με ένα πιρούνι στο χέρι, κάναμε τον γύρο της πόλης αναζητώντας τα κορυφαία πιάτα ζυμαρικών- τα αυθεντικά, τα παραδοσιακά και τα ελαφρώς πιο εξελιγμένα από ταλαντούχους σεφ. Σας δίνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να τα απολαύσετε! 



Cacio e Pepe στο Flavio al Velavevodetto

Η παραδοσιακή μακαρονάδα cacio e pepe (με τυρί πεκορίνο και μαύρο πιπέρι) αποτελεί το φόρτε αυτής της τρατορίας στο Testaccio. Εδώ, ο σεφ Flavio De Maio φτιάχνει μια παραλλαγή του κλασικού αυτού πιάτου, ανακατεύοντας μια παχιά κρέμα από Pecorino Romano και Parmigiano Reggiano με ζεστά ζυμαρικά tonnarelli, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό, κρεμώδες και υπέροχα πιπεράτο. Via di Monte Testaccio 97, +39 06 574 4194, www.ristorantevelavevodetto.it






Αglio, olio e peperoncino (μακαρονάδα με σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπερίτσα) στο Armando al Pantheon

O Claudio Gargioli, σεφ και ιδιοκτήτης του Armando al Pantheon, την αποκαλεί "μακαρονάδα του κερατά", καθώς η τοπική παράδοση θέλει τις μοιχαλίδες να φτιάχνουν στα γρήγορα αυτό το πιάτο, ενώ έχουν περάσει τη μέρα τους με άλλες ασχολίες, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ανυποψίαστων συζύγων τους. Η μακαρονάδα αυτή είναι σίγουρα γρήγορη στην εκτέλεσή της, αλλά θέλει αρκετή πρακτική για να δέσουν σωστά οι γεύσεις. Ο Claudio σοτάρει ελαφρά το σκόρδο στο ελαιόλαδο, αρωματίζει το λάδι με τις πιπερίτσες, προσθέτει μια μεγάλη κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά, τα οποία στη συνέχεια ανακατεύονται με το αρωματισμένο λάδι στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα είναι διακριτικά κρεμώδες και ελαφρώς πικάντικο αφήνοντας μια ευχάριστη γεύση σκόρδου στο τελείωμα. Salita de Crescenzi 31, +39 06 6880 3034, armandoalpantheon.it






Gnocchi all'Amatriciana στο L’Arcangelo

Νιόκι πατάτας σερβίρονται καθημερινά σε πολλά εστιατόρια της Ρώμης. Δυστυχώς, τα περισσότερα είναι βαριά και κολλώδη. Στο L'Arcangelo, στη γειτονιά Prati, ο σεφ Arcangelo Dandini έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη για τα εξαιρετικά ελαφριά νιόκι πατάτας που φτιάχνει, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι γνώστες, είναι τα καλύτερα σε γεύση και υφή σε όλη τη Ρώμη. Τα "ντύνει" με μια ελαφρά μαγειρεμένη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, λωρίδες αλλαντικού guanciale και τυρί Pecorino Romano. Via Giuseppe Gioacchino Belli 59, +39 06 321 0992, www.larcangelo.com





Δείτε περισσότερες διευθύνσεις κάνοντας κλικ εδώ. 

Tags:Ρώμη εστιατόρια πού να φάτε 

Προηγούμενο

Μελίσσια: 10+1 must στάσεις

Επόμενο

Ξάνθη: 8 μέρη για να φας καλά