Aθήνα: Τα καλύτερα σουβλάκια της

Ο Κώστας, Σύνταγμα
Σουβλάκι με ιστορία από το 1950. Ξεκίνησε από την οδό Αδριανού στην Πλάκα και σήμερα βρίσκεται στην Πεντέλης στο Σύνταγμα. Καλό κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανός και γευστικότατο δροσερό γιαούρτι τυλίγονται σε πίτα αλάδωτη και πιο λεπτή από τη συνηθισμένη. Ανοίγει το πρωί στις 9 και κλείνει ό,τι ώρα τελειώσουν τα υλικά. Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3228502.



Λευτέρης ο Πολίτης, Ομόνοια 
Στην οδό Σατωβριάνδου από το 1951, φτιάχνει εξαιρετικό μπιφτέκι (σκέτος μοσχαρίσιος κιμάς, χωρίς μπαχαρικά) που ψήνεται πάνω στην πλάκα και τυλίγεται σε πίτα, καθώς και μερακλίδικο καυτερό σουτζούκι που μοσχοβολάει κύμινο, μπαχάρι και κόκκινο πιπέρι. Απλό, νόστιμο και οικονομικό. Έχει ουρά από τις 10 το πρωί. Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ.: 2105225676.

Τα Κορίτσια, Κουκάκι 
Απέξω γράφει "Ψητοπωλείο", αλλά όλοι το ξέρουν ως "τα κορίτσια". Εδώ, τα κορίτσια, δηλαδή οι δύο Κατερίνες και η Ελένη, φτιάχνουν ένα νοστιμότατο σουβλάκι, καλοψημένο και με μπαχαρικά που απογειώνουν τη γεύση. Πίτα τραγανή, χωρίς περιττό λάδι, καλαμάκι ή γύρος από ωραίο κρέας και μια γερή δόση δροσερού γιαουρτιού. Δράκου 16, Κουκάκι.



Κώστας, Πλατεία Αγίας Ειρήνης 
Βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, εδώ και 30 χρόνια, και φημίζεται για το χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι και το νοστιμότατο μπιφτέκι του, που φτιάχνει ο ίδιος από τις 6 κάθε πρωί. Η κόκκινη σάλτσα που προστίθεται είναι απλά μοναδική. Έχετε κατά νου ότι κλείνει κατά τις 6 το απόγευμα. Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα, τηλ.: 210 3232971.

Οι Ρωσίδες, Καλλιθέα
«Σουβλάκι-πιροσκί» λέει η επιγραφή. Σε μια γωνιά της Καλλιθέας, δύο Ελληνίδες αδερφές από το Καζακστάν φτιάχνουν ένα σουβλάκι λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο, η φήμη του οποίου έχει κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα σε όλη την πόλη. Το κρέας (χοιρινό μπούτι) μαρινάρεται σε ξίδι πριν το ψήσιμο, οι πίτες είναι αλάδωτες αλλά και μαλακές, ενώ το γευστικό σύνολο συμπληρώνουν η ντομάτα, το κρεμμύδι και μια τέλεια κόκκινη σάλτσα. Εκτός από σουβλάκια, έχουν και παραδοσιακά πιροσκί με κιμά, τυρί ή πατάτα. Γρύπαρη & Αναγνωσταρά, Καλλιθέα.

Έντυ, Νίκαια 
Άνοιξε το 1946, ενώ πλέον έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς. Εξαιρετικό χοιρινό καλαμάκι από καθαρό ψαρονέφρι, αρωματικό κοτόπουλο, ζουμερό μπιφτέκι, κλασικό πολίτικο σουτζούκι αλλά και ορεκτικά για κάθε γούστο. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, τηλ.: 2104926117. 



Έλβις, Κεραμεικός 
Στον χώρο ενός παλιού χασάπικου στον Κεραμεικό, ο "Βασιλιάς" ζει και τρώει σουβλάκι. Εδώ δεν θα βρείτε γύρο, τυλιχτά και περίεργες σάλτσες. Θα έρθετε για απλό και νόστιμο καλαμάκι- χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο χωριάτικο και κεμπάπ, μαζί με πιτούλες και λεπτοκομμένες και τραγανές τηγανητές πατάτες. Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3455836.

Καυτερός, Χαλάνδρι 
Το όνομα δεν είναι τυχαίο. Εδώ το σουβλάκι περνάει σε άλλη διάσταση με μια καυτερή σάλτσα-μυστική συνταγή από την Κωνσταντινούπολη. Καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο ή κεμπάπ. Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106846366.

Δείτε και τα υπόλοιπα σουβλάκια που πρέπει να δοκιμάσετε στην Αθήνα. 

Tags:Αθήνα σουβλάκια 

Προηγούμενο

Σε ποια μυστική γειτονιά της Ρώμης θα βρείτε την καλύτερη πίτσα;

Επόμενο

8 περιστρεφόμενα εστιατόρια με θέα