Θεσσαλονίκη: 15 gourmet hot spots

Ιστορικά στέκια, ατμοσφαιρικά μεζεδοπωλεία αλλά και νέες ταβέρνες που προσεγγίζουν τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με πιο δημιουργική ματιά. Από την Άνω Πόλη μέχρι την παραλία, συγκεντρώσαμε 12 δοκιμασμένες διευθύνσεις για τίμιο και νόστιμο φαγητό.

Mia Feta
Άνοιξε στα τέλη του 2013 και αμέσως έγινε talk of the town. Κι αυτό γιατί συνδυάζει γαλακτοπωλείο και παντοπωλείο με  εστιατόριο. Εδώ, όλα όσα πωλούνται, σερβίρονται κιόλας. Τα προϊόντα καταφτάνουν από το εργοστάσιο της εταιρίας Κουρέλλας στα Γρεβενά αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Στο ιδιαίτερο μενού θα βρείτε από πρωινό με χειροποίητες πίτες, αυγόφετες, ομελέτες και ρυζόγαλο μέχρι δημιουργικά πιάτα που συνοδεύονται από μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την αλμυρή εκδοχή του γιαουρτιού τους, με πιπεριές Φλωρίνης, ρίγανη και ανθό αλατιού (Παύλου Μελά 14, τηλ.: 2310 221120, από €12 το άτομο).




Νέα Φωλιά 
Για να βρείτε την καλύτερη value for money ταβέρνα της πόλης θα χρειαστεί να ανηφορίσετε πάνω από την Αγία Σοφία. Σπάνιες γεύσεις, τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και ατμόσφαιρα παλιού καφενείου-μπακάλικου. Στα πιάτα μας πεντανόστιμα γλυκοκαυτερά κοψίδια, καπνιστή μπριζόλα, μοσχάρι με αχλάδια, χοιρινό με κάστανο, σαλάτα με σύκα, ζουμερή σπαλομπριζόλα και ρεβυθοκεφτέδες, μεταξύ άλλων. Ο χώρος είναι μικρός αλλά η φήμη του μεγάλη, γι' αυτό φροντίστε να κλείσετε τραπέζι από νωρίς. Αριστομένους 4, τηλ.: 2310 960383, από €12 το άτομο. 




Δείτε περισσότερες ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη κάνοντας κλικ στο εδώ. 

Tags:φαγητό ταβέρνες Θεσσαλονίκη 

Προηγούμενο

Αθήνα: 10 ιταλικά εστιατόρια για αξέχαστα γεύματα

Επόμενο

12 εστιατόρια αφορμή για ταξίδι