Οι New York Times αποθεώνουν το φαγητό της Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νεαροί επιχειρηματίες της πόλης αντιμετώπισαν την ανεργία ανοίγοντας εστιατόρια που σερβίρουν «ελληνικές, σλάβικες και οθωμανικές γεύσεις με ένα μοντέρνο twist». Ξεχωρίζει, μάλιστα, τρία εστιατόρια της πόλης: το Sebrico για το τοπικό και φτηνό φαγητό του, το χορτοφαγικό Roots και το Estrella για τις πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες του. Επιπλέον, χαρακτηρίζει «οραματιστή» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και περιγράφει τη Θεσσαλονίκη ως ζωντανή φοιτητούπολη και πρωτεύουσα του φτηνού φαγητού.

Δείτε αναλυτικά τα τρία θεσσαλονικιώτικα εστιατόρια που ξεχώρισαν οι New York Times: 

Σέμπρικο 
Διευθύνεται συλλογικά από ερασιτέχνες σεφ συνδυάζοντας νεοταβέρνα και παντοπωλείο σε έναν όμορφο, απλό χώρο και σερβίρει εμπνευσμένους μεζέδες και πιάτα που φτιάχνονται με πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η σπαλομπριζόλα και το συκώτι είναι μερικές μόνο από τις αγαπημένες επιλογές. Φράγκων 2, τηλ.: 2310 557513. 


Photo: New York Times 

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο ART TABLE.

Tags:Θεσσαλονίκη New York Times 

Προηγούμενο

Σκόπελος: 10 στάσεις για καλό φαγητό

Επόμενο

Αίγινα: 8 αγαπημένα στέκια για φαγητό