Αθήνα: 10 ιταλικά εστιατόρια για αξέχαστα γεύματα

Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, λαχταριστό προσούτο, βουβαλίσια μοτσαρέλα, πίτσες με λεπτή και τραγανή ζύμη που μόλις βγήκαν από τον ξυλόφουρνο. Τέτοιες κι άλλες πολλές αυθεντικές ιταλικές γεύσεις δοκιμάσαμε σε εκλεκτά εστιατόρια και τρατορίες της πόλης και μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες διευθύνσεις. 


Testaccio Cucina Italiana

Νέα άφιξη στη Βουλιαγμένη από τις ομάδες του «Vespa Rossa», του «Pere» και του «Silver Casa». Ιταλικό εστιατόριο και steak house μαζί σε έναν χώρο με εντυπωσιακή διακόσμηση. Το μεγάλο τραπέζι αποτελεί σήμα κατατεθέν, ενώ ιδιαίτερο στυλ δίνουν και τα εσωτερικά δέντρα. Στο μενού θα βρείτε ζυμαρικά και πίτσες, φτιαγμένα με αυθεντικές ρωμαϊκές συνταγές, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα κρεατικών (όπως prime rib eye), ενώ στο μπροστινό μέρος του εστιατορίου θα συναντήσετε ένα mozzarella bar κι ένα oyster bar. Λητούς 2 & Απόλλωνος, Βουλιαγμένη, τηλ.: 2108964112, testaccio.grDa Bruno 

Το εστιατόριο Da Bruno γεννήθηκε στην Ιταλία, από την οικογένεια Bruno Ortolano. Το 1980 έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα, πρώτα στην Κηφισιά και αργότερα στο Παλαιό Φάληρο όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για ένα από τα 4 πιστοποιημένα, αυθεντικά ιταλικά της Αθήνας- κάτι που θα καταλάβατε δοκιμάζοντας τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά του ή το φιλέτο Alta Mira που ψήνεται στην πέτρα. Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109818959, www.dabruno.gr, από €25 το άτομο.

Δείτε περισσότερο ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα στο ART TABLE

Προηγούμενο

Πού θα βρεις τα καλύτερα cupcakes στην Αθήνα

Επόμενο

Θεσσαλονίκη: 15 gourmet hot spots