Μονεμβασιά: Τραπέζια στην καστροπολιτεία

Σε ένα ασυναγώνιστα ερωτικό σκηνικό βγαλμένο από βράχο και ιστορία, απολαμβάνουμε τα καλύτερα πιάτα δίπλα στο κύμα με το αεράκι του Μυρτώου να μας ανακατεύει τα μαλλιά.

Χρυσόβουλο
Από τον Αύγουστο του 2012 ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας παντρεύει την δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο. Αρχίστε με κρέμα φάβας και γαρίδες και συνεχίστε με σιγοψημένο χοιρινό στο φούρνο γεμιστό με κεφαλοτύρι σε σάλτσα πορτοκαλιού. Φινάλε με σουφλέ σοκολάτας ή χλιαρή γαλατόπιτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. (Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 27320 62022, www.chrisovoulo.gr, από €25 το άτομο). 



Εστιατόριο Kinsterna
Αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε την υψηλού επιπέδου ελληνική κουζίνα που προσφέρεται στο ομώνυμο πολυτελές ξενοδοχείο. Όλα τα τοπικά φρούτα και λαχανικά που ευδοκιμούν στον κήπο ή στα κοντινά χωράφια – στα οποία συγκαταλέγονται από άγρια σπαράγγια και ντοματίνια μέχρι ρόδια και κυδώνια – εμπλουτίζουν επιδέξια τα πιάτα και τα επιδόρπια του εστιατορίου. Μη χάσετε το βιολογικό κοτόπουλο από κοντινό αγρόκτημα αλλά και τον υπέροχο σολομό και συναφή είδη πέστροφας που μπορούν να βρεθούν μόνο στην περιοχή. Λειτουργεί μόνο για δείπνο (Άγιος Στέφανος, τηλ.: 27320 66300, από €40 το άτομο).



Tags:Μονεμβασιά εστιατόρια ταβέρνες 

Προηγούμενο

Πράγα: Τα καλύτερα low budget τραπέζια της

Επόμενο

Ελλάδα: Τα καλύτερα τραπέζια των βουνών