Παρίσι: Top φούρνοι για κρουασάν

Ποιος έχει πάει στο Παρίσι και δεν έχει δοκιμάσει ένα αχνιστό και αφράτο κρουασάν βουτύρου ή μια λαχταριστή φρεσκοψημένη μπαγκέτα; Πού θα βρείτε όμως τα καλύτερα; Οι ντόπιοι λένε πως θα σε οδηγήσει η μύτη σου. Για να μην ψάχνετε όμως, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις.


Le Grenier à Pain

 Έχει υπάρξει νικητής του Grand Prix de la Baguette  για την καλύτερη μπαγκέτα του Παρισιού και κατά συνέπεια επίτιμος αρτοποιός του Προεδρικού Μεγάρου. Κάντε οπωσδήποτε μια στάση σε αυτό το κατάστημα στην οδό Rue des Abbesses στη Μονμάρτρη για να δοκιμάσετε τις δημιουργίες του αρτοποιού Djibril Bodian με το ιδιαίτερο άρωμα και την υπέροχη τραγανή κρούστα. 38 rue des Abbesses, legrenierapain.com






Laurent Duchêne

Ποιος έχει πάει στο Παρίσι και δεν έχει δοκιμάσει ένα αχνιστό και αφράτο κρουασάν βουτύρου; Οι ντόπιοι λένε πως θα σε οδηγήσει η μύτη σου στο καλύτερο. Για να μην ψάχνετε όμως θα σας πούμε πως το κρουασάν του Laurent Duchêne έχει βραβευτεί και θεωρείται από τα νοστιμότερα της πόλης. Μεγάλα κι αφράτα, με ένα γευστικότατο συνδυασμό αλμυρού-γλυκού. Πολύ νόστιμες και οι μπαγκέτες του, απλές στην εμφάνιση, με λεπτή και ξεροψημένη κρούστα. 2 Rue Wurtz, www.laurentduchene.com




Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο ART TABLE.

Tags:Παρίσι κρουασάν μπαγκέτες 

Προηγούμενο

Ζάγκρεμπ: πού θα φάτε το καλύτερο «μαμαδίστικο» φαγητό

Επόμενο

Μπέρμιγχαμ: πού να φάτε όπως οι ντόπιοι