9 εστιατόρια δίπλα στο νερό

Μέσα στη θάλασσα, δίπλα σε κανάλια και ποτάμια, σε απόσταση αναπνοής από το κύμα ή πάνω σε βράχους με φανταστική θαλασσινή θέα, η αίσθηση είναι ίδια και μοναδική για τους τυχερούς πελάτες τους. Από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο μέχρι τις Μαλδίβες και τη Ζανζιβάρη, διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ωραιότερα εστιατόρια όπου το υγρό στοιχείο πρωταγωνιστεί και κλέβει τις εντυπώσεις.


Dock Kitchen, Λονδίνο
Δημιούργημα του νεαρού και ταλαντούχου σεφ Stevie Parle, αποτελεί από το 2009 hot στέκι για καλοφαγάδες αλλά και λάτρεις του design. Βρίσκεται δίπλα στο Grand Union Canal στο δυτικό Λονδίνο, σε μια αποθήκη του 19ου αιώνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο διάσημος σχεδιαστής Tom Dixon με υποδειγματικό βιομηχανικό design. Το μενού αλλάζει καθημερινά και περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του σεφ σε όλο τον κόσμο. 344-342 Landbroke Grove, Kensal Road, +44 20 8962 1610, www.dockkitchen.co.uk (φωτό εξωφύλλου)

La Sponda, Positano, Ακτή Αμάλφι

Μέσα στο θρυλικό ξενοδοχείο «Le Sirenuse», στο Positano, το La Sponda προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακτή Αμάλφι και τη θάλασσα από τη βεράντα του. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Matteo Temperini ετοιμάζει σύγχρονες εκδοχές κλασικών ναπολιτάνικων πιάτων, τις οποίες οι επισκέπτες απολαμβάνουν σε ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό, που το βράδυ φωτίζεται από 400 κεριά. Via Cristoforo Colombo, +39 089 875066, www.sirenuse.it


 

Club del Doge Restaurant, Βενετία

Αυθεντική βενετσιάνικη κουζίνα στο κομψότατο σκηνικό του ιστορικού ξενοδοχείου Gritti Palace. Το εντυπωσιακό εστιατόριο που βλέπει στο Μεγάλο Κανάλι διακοσμήθηκε από τον designer Chuck Chewning στην πρόσφατη ολική ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Η βεράντα του- ανοιχτή από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο- μοιάζει να επιπλέει στα νερά του καναλιού και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία δείπνου. Campo Santa Maria del Giglio, +39 041 794611, www.clubdeldoge.com

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο ART TABLE.

Tags:εστιατόρια Σαντορίνη Βενετία Ακτή Αμάλφι Λονδίνο Άμστερνταμ 

Προηγούμενο

Που τρώνε οι καλύτεροι σεφ;

Επόμενο

Ανάφη: Ζυμωμένη στον ήλιο και την αλμύρα