Αθήνα: Οι top φούρνοι του κέντρου

Κάναμε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της πόλης και εντοπίσαμε τους φούρνους που φτιάχνουν καθημερινά μερικά από τα νοστιμότερα ψωμιά της πόλης. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

Paul
Η φημισμένη γαλλική boulangerie-patisserie που λειτουργεί από το 1889, άνοιξε πριν από μερικά χρόνια το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Πανεπιστημίου, για να ακολουθήσουν άλλα δύο, στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα. Διατηρώντας την παριζιάνικη φινέτσα και τις αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, προσφέρει 32 τύπους γαλλικού ψωμιού, καθώς και 30 είδη σάντουιτς, λαχταριστά κρουασάν, αφράτα μπριός και παραδοσιακές πίτες. Υπέροχα είναι και τα γλυκά του, ειδικά τα εκλέρ με crème pâtissière, σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ.: 210 3632352, Λεβίδου 4, Κηφισιά, τηλ.: 210 8084288, Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου 70, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8947169, www.paul-international.com



Τάκης
Ξακουστός και φημισμένος ο λιλιπούτειος φούρνος του Τάκη κάτω από την Ακρόπολη, ζυμώνει καθημερινά περισσότερα από 30 είδη ψωμιού, από κλασικό χωριάτικο μέχρι μπαγκέτα καμπαγιού. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο πατέρας του ήταν αυτός που πρωτοέφερε το 1962 το κουλούρι από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Συνεπώς, πρέπει να το δοκιμάσετε (ειδικά αυτό με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού). Πολύ νόστιμα και τα σάντουιτς, παραδοσιακά (με μέλι, ταχίνι, μήλο) αλλά και πιο... ευρωπαϊκά όπως αυτό με κόκκινη πιπεριά και τσορίθο. Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9230052.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table.

Tags:Αθήνα φούρνοι 

Προηγούμενο

Αθήνα: 12+1 υπέροχα στέκια στα Εξάρχεια

Επόμενο

Bauer De Pisis: Γεύμα-εμπειρία στη Βενετία