Τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στον Πειραιά

Κλασικά εστιατόρια για ψάρι, παραδοσιακά ταβερνεία, μπακάλικα άλλης εποχής, μοντέρνα κρεατοφαγικά στέκια και δημιουργική κουζίνα. Κάναμε μια γευστική βόλτα στις συνοικίες και τις ακτές του Πειραιά και συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα μέρη για νόστιμες εξόδους που θα καλύψουν κάθε γούστο.


Βαρούλκο Seaside

Από το 2014, το εμβληματικό Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου έριξε άγκυρα στη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Ο διάσημος σεφ επέστρεψε στις παλιές γειτονιές του για να συνεχίσει τον δημιουργικό διάλογό του με το ψάρι και τα θαλασσινά. Φέτος, βραβεύτηκε για άλλη μία χρονιά με ένα αστέρι Michelin. Το μεσημέρι μπορεί κανείς να γευτεί πιάτα πιο απλά και κοντά στη λογική του μεζέ, όπως σπανακόρυζο με σουπιές και κυδώνια αχνιστά με Λημνιό κρασί. Αν πάλι θέλετε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε ένα δείπνο στο γραφικό ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας δημιουργικές προτάσεις υψηλού επιπέδου, όπως φέτα ψάρι (σφυρίδα, φαγκρί ή συναγρίδα) με τσορίθο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα. Ακτή Κουμουνδούρου52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 5228400, www.varoulko.gr, από €30 το άτομο (κεντρική φωτό)



Belle Amie
Στο πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που δεσπόζει μπροστά από το Πασαλιμάνι, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, το ιστορικό μαγαζί, που το έχει κάνει θρύλο ο Μπιθικώτσης ("Στου Μπελαμή το ουζερί"), έχει μεταμορφωθεί εδώ και τρία χρόνια σε ένα δημιουργικό all day εστιατόριο που παντρεύει υπέροχα το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μέσα από τις γαστρονομικές προτάσεις του αλλά και την ατμόσφαιρα του εκπληκτικού χώρου. Το μενού του σεφ Χρήστου Τζιέρα δίνει έμφαση στα ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα και θα ικανοποιήσει τόσο τους λάτρεις των θαλασσινών, όσο και τους κρεατοφάγους. Το πρωί ερχόμαστε για ελληνικό καφέ με λουκούμι και πλούσιο πρωινό, ενώ το βράδυ απολαμβάνουμε εξαιρετικά κοκτέιλ. Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, τηλ.: 210 4175740, www.belleamie.gr, από €18 το άτομο.



Οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή

Τα αδέρφια Αλέξανδρος και Κώστας Τσώτσης ανέλαβαν την μπακαλοταβέρνα του παππού στα Καμίνια και τη μετέτρεψαν σε μια ζεστή ταβέρνα με μαμαδίστικο, ολόφρεσκο φαγητό που τραβάει όσους αναζητούν γαστρονομικά διαμαντάκια στα «μετόπισθεν» της πόλης. Τα τραπέζια γεμίζουν με πεντανόστιμους λαχανοντολμάδες, αυθεντικό ταμπουλέ, σπιτική φάβα και τσιπς πατάτας με αυγά. Ειδική μνεία αξίζει στο κοκκινιστό μοσχαράκι και στο συκώτι με σάλτσα πορτοκαλιού. Ιωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια Πειραιά, τηλ. 210 4814438, από €15 το άτομο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table.

Tags:Πειραιάς 

Προηγούμενο

Αθήνα: 8 cafe για να βγείτε με τις φίλες σας

Επόμενο

Πόρος: Τα καλύτερα τραπέζια του