Πόρος: Τα καλύτερα τραπέζια του

Φεύγουμε για ανοιξιάτικο weekend στο γλυκύτατο νησί του Αργοσαρωνικού που κρατά ακόμα τη γοητεία του. Με σύμμαχο τη λιακάδα, απολαμβάνουμε ουζάκι και ψαρομεζέδες δίπλα στη θάλασσα και δοκιμάζουμε γνήσια ποριώτικη κουζίνα στις πιο νόστιμες διευθύνσεις του νησιού.


Primasera
Διάσημη ψαροταβέρνα στη Πούντα που συνδυάζει το σύγχρονο με τη νοσταλγία της παραδοσιακής συνταγής αλλά και τις προσωπικές πινελιές του ιδιοκτήτη. Δοκιμάστε το τρομερό carpaccio ξιφία και συνεχίστε με πλούσια αστακομακαρονάδα και σωστά ψημένα και τηγανισμένα φρέσκα ψάρια. Θα συνοδεύσετε με το πολύ καλό βαρελίσιο κρασί τους, ενώ καλό θα ήταν να αφήσετε και λίγο χώρο για να δοκιμάσετε την απίθανη καρυδόπιτα με παγωτό. Πούντα, τηλ.: 22980 23080, από €15 το άτομο.



Όαση
Στην παραλία του Πόρου, λίγο μετά την πλατεία του Δημαρχείου και μεταξύ του λιμανιού και της Πούντας, βρίσκεται αυτή η ιστορική ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα που λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του '60. Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ με πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά, το φρέσκο ψητό χταποδάκι και το καλαμάρι στα κάρβουνα που ψήνονται μπροστά σα  και μεγάλη σταρ την αστακομακαρονάδα. Παραλία Πόρου, τηλ.: 22980 22955, από €15 το άτομο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table.

Tags:Πόρος Αργοσαρωνικός 

Προηγούμενο

Τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στον Πειραιά

Επόμενο

Αθήνα: 8 καταπράσινα cafe για την άνοιξη