Θεσσαλονίκη: Tο καλύτερο street food

Κάνουμε μια γευστική βόλτα στη Θεσσαλονίκη με πυξίδα τα καλύτερα street food μαγαζιά της. Μπουγάτσες, σάντουιτς, κρέπες, φαλάφελ, πίτσα με το κομμάτι...Αυτές είναι οι αγαπημένες μας στάσεις για φαγητό στο χέρι.


Οδοντογλυφίδα
Έχει καθιερωθεί πλέον και μας περιμένει στην Παύλου Μελά με ένα ανανεωμένο μενού. Γύρος κοτόπουλο που ψήνεται στη σχάρα, ποικιλία από σαλάτες σε χωνάκι, burgers αλλά και νόστιμα σάντουιτς. Προτείνουμε το σάντουιτς του «Θείου από την Αμερική» (κυπριακή ή τορτίγια, γύρος χοιρινός, bbq sauce, λιωμένο cheddar, bacon και πατάτες), ενώ οι χορτοφάγοι θα μείνουν ευχαριστημένοι με το σάντουιτς του «Περιβολάρη» (μπαγκέτα με mix baby φύλλα, αγγούρι, πιπεριά, λιαστή ντομάτα, φέτα και ρίγανη). Παύλου Μελά 20, τηλ. 2310224399.




Meet the Ball
Για κεφτεδάκια όπως αυτά που τρώγαμε μικροί, με άρωμα παράδοσης, σερβιρισμένα με πουρέ, μακαρόνια ή κόκκινη σάλτσα, αλλά και φαλάφελ, κεφτεδάκια λαχανικών και πολλά άλλα, διαφορετικά και νόστιμα, ανάλογα τα γούστα και τις διαθέσεις μας. Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Δημήτρης Πέτκος, ενώ οι κιμάδες έχουν διαλεχτεί προσεκτικά από επιλεγμένους προμηθευτές της περιοχής. Πρόσφατα μετακόμισε από τη Ζεύξιδος στο Mediterranean Cosmos. Tηλ.: 231 0489386 (κεντρική φωτό)



Pizza Please
Εμφανίστηκε στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης το 2015 και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις με την αυθεντική, ναπολιτάνικη πίτσα του. Η παραδοσιακή συνταγή επιβάλλει ζύμη που ωριμάζει 12 ώρες, φρέσκα υλικά και ψήσιμο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο με θερμοκρασία που αγγίζει τους 500 βαθμούς. H πίτσα διατίθεται σε δύο μεγέθη και σε πολλές εκδοχές, όπως με μαρινάρα με έξτρα αντζούγιες, κάπαρη, ελιές, ντοματίνια και ρίγανη. Γεωργίου Σταύρου 9, τηλ.: 2310278777.




Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table.

Tags:Θεσσαλονίκη street food 

Προηγούμενο

Αθήνα: 4 νέα στέκια του κέντρου που πρέπει να ανακαλύψεις

Επόμενο

Τα αγαπημένα μας ουζερί στην Αθήνα