Κέρκυρα: Στα στέκια των καλοφαγάδων

Στις κατσαρόλες της Κέρκυρας μαγειρεύονται μερικά από τα πιο μερακλίδικα πιάτα της Μεσογείου. Το νησί είναι γεμάτο ταβερνάκια, gourmet εστιατόρια και μεζεδοπωλεία που μας προσφέρουν απλόχερα τους θησαυρούς τους: παστιτσάδες με μυστικά μπαχαρικά που φτιάχνονται στα σοκάκια της παλιάς πόλης, σοφρίτο, μπουρδέτο, πιάτα με ιταλικό ταπεραμέντο αλλά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά δίπλα στο κύμα.


Rex

Ιστορικό εστιατόριο της πόλης, πίσω από το Λιστόν. Από τα τραπέζια του έχουν περάσει όλοι οι ντόπιοι αλλά και πολλοί επώνυμοι λάτρεις της παραδοσιακής κερκυραϊκής κουζίνας. Εκτός από αυθεντική τοπική κουζίνα (σοφρίτο, παστιτσάδα), θα βρείτε κι αλλά πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως κοτόπουλο με σάλτσα κουμ κουάτ, πένες με σολομό και king size γαρίδες με σκόρδο. Καλόγουστος εσωτερικός χώρος με έργα του Κερκυραίου ζωγράφου Θ. Κένταρχου στους τοίχους και προσεκτικά στρωμένα τραπέζια στο γραφικό πλακόστρωτο. Καποδιστρίου 66, τηλ.: 26610 39649, rexrestaurant.gr, από €20 το άτομο.



Etrusco
Το 1992 ο Ιταλός σεφ Ετρούσκο Μποτρίνι άφησε την Τοσκάνη για να εγκατασταθεί στην πατρίδα της γυναίκας του, την Κέρκυρα, ανοίγοντας ένα μικρό εστιατόριο. Λίγα χρόνια αργότερα, ο γιος του ο Έκτορας αναλαμβάνει τα ηνία αποσπώντας συνεχώς διακρίσεις με κορυφαία την κατάταξή του ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου πριν λίγα χρόνια. Απολαύστε την άκρως δημιουργική κουζίνα του στην όμορφη αυλή, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας, στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα. Τα λαχανικά, τα λουλούδια και τα φρούτα που μπαίνουν στα πιάτα του, προέρχονται από τον καταπράσινο κήπο που περιβάλλει το εστιατόριο. Δυνατές γεύσεις και αναπάντεχοι συνδυασμοί που απογειώνουν δημιουργικά την παράδοση. Κάτω Κορακιάνα, τηλ.: 26610 93342, www.etrusco.gr, από €40 το άτομο.



Αυλή
Παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία μες στο πράσινο, στον κόλπο της Γαρίτσας και με θέα το Παλαιό Φρούριο. Εδώ μαζεύονται οικογένειες και παρέες ντόπιων για καλούς μεζέδες και νόστιμα πιάτα με τοπικά προϊόντα, όπως τσιγαρέλι, ψαρονέφρι με κουμ κουάτ, αλλά και θαλασσινά και φρέσκα ψάρια τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλκιβιάδου Δαρρή 3-5, τηλ.: 2661031291, από €15 το άτομο (κεντρική φωτό).


Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο Art Table.

Tags:Κέρκυρα εστιατόρια 

Προηγούμενο

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2016

Επόμενο

Αθήνα: Τα πιο ωραία στέκια στον Κεραμεικό