Μάνη: Φαγητό στις πέτρινες πολιτείες

Γυρίζουμε τη Μάνη με πυξίδα τη γεύση. Καρδαμύλη, Γύθειο, Λιμένι, Αρεόπολη. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της χώρας. Καλοαναθρεμμένα κοπάδια μπαίνουν στη γάστρα ή στον ξυλόφουρνο, αμόλυντα λαχανικά στην κατσαρόλα και θησαυροί της θάλασσας φτάνουν καθημερινά στις κουζίνες τους και σερβίρονται σε τραπέζια δίπλα στο κύμα.


Ο Τάκης
Οι φανατικοί του ορκίζονται πως ο Τάκης είναι από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της χώρας. Σε ιδανική τοποθεσία πάνω στο βράχο, μπροστά στη θάλασσα με θέα τον οικισμό μετατρέπεται σε hot spot ώρα που δύει ο ήλιος. Τα μυστικά της επιτυχίας του για πάνω από δύο δεκαετίες είναι τρία: το ολόφρεσκο ψάρι, το μαεστρικό ψήσιμο σε κρούστα από χοντρό αλάτι στα κάρβουνα και το μανιάτικο ελαιόλαδο που μπαίνει αποκλειστικά στην κουζίνα του. Από τις σπεσιαλιτέ η μακαρονάδα με κωλοχτύπα. Λιμένι, τηλ.: 27330 51327, 51223, από €25 το άτομο (κεντρική φωτο)

`

Ταβέρνα της Λέλας
Χωρίς αμφιβολία αποτελεί την πιο διάσημη ταβέρνα της περιοχής. Φημίζεται για τα μαγειρευτά της, τα οποία είναι μετρημένα έτσι ώστε να είναι πάντοτε τέλεια και ολόφρεσκα όπως τα θέλει η ίδια. Εξαιρετικός μουσακάς και μοσχαράκι στιφάδο. Μη χάσετε την σπεσιαλιτέ της: το λεμονάτο χοιρινό με δενδρολίβανο. Απίστευτα τρυφερό, νόστιμο και με εξαιρετική σάλτσα. Καρδαμύλη, τηλ.: 27210 73541, από €15 το άτομο (κεντρική φωτό).


Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table.

Προηγούμενο

Τι τρώνε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

Επόμενο

Αργοσαρωνικός: 16 διευθύνσεις για ψάρι και θαλασσινά