Αθήνα: 7 top στέκια στο Θησείο

Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα επιστρέφουμε πάντα στο Θησείο για κυριακάτικους περιπάτους και καλοκαιρινές βραδιές με φόντο την ολόφωτη Ακρόπολη. Βολτάραμε στα δρομάκια της αγαπημένης γειτονιάς και δοκιμάσαμε νόστιμα μεζεδάκια, δημιουργικές γεύσεις και πρωτότυπα κοκτέιλ σε νέα αλλά και κλασικά στέκια. Ιδού οι αγαπημένες μας διευθύνσεις.


The Underdog

Το ενός μόλις έτους μαγαζί στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για πολλούς λόγους. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό και αποτελεί δημιούργημα του Τάσου Δεληχρήστου (παγκόσμιου πρωταθλητή στον καφέ). Ο εντυπωσιακός χώρος με βιομηχανική αισθητική και στοιχεία street art απλώνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Εδώ απολαμβάνουμε διαφορετικές ποικιλίες καφέ από όλες τις γωνιές του κόσμου που καβουρδίζονται επί τόπου ανά δύο μέρες αλλά και εξαιρετικά κοκτέιλ και μια μεγάλη ποικιλία από ψαγμένες μπύρες. Σημειώστε και το υπέροχο brunch που σερβίρεται καθημερινά. Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ.: 213 036 5393, www.underdog.gr



The Sowl
Το ιστορικό κτίριο της Ηρακλειδών, που αρχικά στέγασε τους στάβλους του Όθωνα και μετέπειτα το 72ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή. Εδώ και λίγο καιρό ο χώρος έχει ζωντανέψει ξανά χάρη στο ολοκαίνουργιο The Sowl. Ο νέος πολυχώρος του Θησείου είναι μια πολύ καλή all day πρόταση που συνδυάζει εκλεκτές γεύσεις, εξαιρετικά cocktails, τέχνη και μουσική. Όμορφα χρώματα, ένα σιντριβάνι στο κέντρο και πολλά φυτά συνθέτουν το σκηνικό. Εμπνευσμένος από την Κεντρική και Νότια Αμερική, ο σεφ Μάνος Ευσταθίου δημιούργησε ένα μενού με ξεχωριστές γεύσεις, που σε ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς. Η tagliata μόσχου Black Angus σε μαρινάδα κουβανέζικου sofrito, το τρυφερό αρνί με γλυκάνισο και σάλτσα ανανά, αλλά και τα φαχίτας με κοτόπουλο και τα ρολάκια με γιούκα είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας Bar Solutions. Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 345003 (κεντρική φωτο).



Kuzina
Στην ιστορική καρδιά της πόλης, υπάρχει μια «κουζίνα» με υπέροχη θέα προς το Ναό του Ηφαίστου και τον Ιερό Βράχο. Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης μαγειρεύει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, ανακατεύοντάς τες με μεσογειακές και διεθνείς γαστρονομικές ιδέες. Θα βρείτε δύο οικονομικά set menu (των €15 ή €19 κατ’ άτομο το καθένα) που περιλαμβάνουν προτάσεις όπως σπαγγετίνι με ξινοτύρι, παξιμάδι και ντοματίνια και χοιρινό ψημένο στο φούρνο για δώδεκα ώρες, με κρέμα από μοσχολέμονο και βασιλικό. Αδριανού 9, Θησείο, τηλ.: 210 3240 133, www.kuzina.gr

Δείτε τη συνέχεια του αρθρου στο Art Table.

Tags:Αθήνα Θησείο 

Προηγούμενο

20+1 τραπέζια δίπλα στο κύμα

Επόμενο

Πάρος: 10 +1 εστιατόρια για δυνατές γευστικές συγκινήσεις