Η Αθήνα στο πιάτο: 10+1 ταράτσες για φαγητό με πανοραμική θέα

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, οι ταράτσες αγαπημένων εστιατορίων αρχίζουν να ξεσκεπάζονται και να ανοίγουν τις τζαμαρίες τους για να μας υποδεχτούν για φωτεινές μέρες και ρομαντικές νύχτες στα ψηλά. Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις- για όλα τα γούστα και τα budget- που συνδυάζουν καλό φαγητό με υπέροχη θέα στην πόλη.


GB Roof Garden
Στην κορυφή του εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου, η απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή εντυπωσιάζει, ενώ η ρομαντική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα σε κάνεις να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι πάνω από το Σύνταγμα. Το μενού του chef de cuisine Αστέριου Κουστούδη υμνεί τη νέα μεσογειακή κουζίνα. Η έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη και την άριστη τεχνική είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας πιρουνιά. Η διευρυμένη λίστα κρασιών απεικονίζει τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών επιλογών με τον sommelier Ευάγγελο Ψωφίδη να προτείνει τον ιδανικότερο συνδυασμό για το δείπνο σας. Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, τηλ.: 210 333 0766, www.gbroofgarden.gr, από €55 το άτομο.



Ορίζοντες Λυκαβηττού

Όσες φορές κι αν ανέβεις στους Ορίζοντες Λυκαβηττού, δεν βαριέσαι ποτέ την άπλετη θέα της Αθήνας. Οι εικόνες που γεμίζουν το οπτικό σου πεδίο είναι προς τη μεριά της Ακρόπολης και προς τον Πειραιά, ενώ όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διακρίνεται στο βάθος και ο Σαρωνικός. Η κουζίνα βαδίζει στα μονοπάτια των ελληνικών γεύσεων, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Η ελληνική σαλάτα του κάμπου με ξινοτύρι σε ζυμωτό ψωμί, η αστακομαρονάδα, το κριθαρότο με απάκι, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου και το rib eye μόσχου στη σχάρα με αρωματικό βούτυρο και μικρές πατατούλες Νάξου είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ.: 210 7210701, από €23 το άτομο, www.orizonteslycabettus.gr



Modern Rooftop Dining, Athens Was Hotel
Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα νέο κομψό εστιατόριο, το Modern Rooftop Dining, βρίσκει φιλόξενη στέγη στον τελευταίο όροφο του σοφιστικέ ξενοδοχείου «Athens Was» και μας προσκαλεί να απολαύσουμε την ωραιότερη θέα της πόλης, αυτή προς τον Παρθενώνα, δοκιμάζοντας παράλληλα εκλεκτές γεύσεις. Το μενού έχει στοιχεία και υλικά από την ελληνική κουζίνα, έντονες επιρροές από τη γαλλική και τάσεις από την ιαπωνική fusion. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και τα signature cocktails που απογειώνουν την απόλαυση της θέας. Ξενοδοχείο «AthensWas Hotel», Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Kέντρο, τηλ.: 2109249954, www.athenswas.gr



The Zillers

Το all-day εστιατόριο του τελευταίου ορόφου του καινούργιου boutique ξενοδοχείου «The Zillers» είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες στις αθηναϊκές ταράτσες του κέντρου. Κάτι μας λέει πως φέτος θα συζητηθεί πολύ. Ακριβώς πάνω από την πλατεία της Μητρόπολης, με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, απολαμβάνουμε δημιουργική ελληνική κουζίνα με την υπογραφή της σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη και εξαιρετικά κοκτέιλ από τον Γιάννη Σαμαρά. Στο μενού συναντάμε από σνακ και μπέργκερ μέχρι πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως λαβράκι με τραγανή κρούστα με δεντρολίβανο και τσορίθο πάνω σε ρεβιθάδα. Μητροπόλεως 54,  Κέντρο, τηλ.: 210 3222277, από €25 το άτομο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο ΑRT TABLE

Tags:Αθήνα ταράτσες 

Προηγούμενο

Ρώμη: 8 εστιατόρια για υπαίθρια γεύματα

Επόμενο

Antinoo's: Τρώγοντας στο Μεγάλο Κανάλι