Τα πιο περίεργα γλυκά του κόσμου

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην έχει ένα διάσημο γλυκό. Αυτή τη φορά συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο περίεργα από διάφορες γωνιές του πλανήτη, που σε βάζουν εύκολα στον πειρασμό να τα δοκιμάσεις. Αν και ασυνήθιστα στην όψη, τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιαίτερα νόστιμα!


Raindrop cake, Ιαπωνία
Ένα διάφανο κέικ που μοιάζει με μεγάλη σταγόνα νερού είναι η νέα γαστρονομική μόδα που ξεκίνησε την Ιαπωνία και έχει ξετρελάνει τη Νέα Υόρκη. Φτιάχνεται με μεταλλικό νερό και agar (ένα είδος ζελατίνης) ενώ στην υφή του είναι τόσο απαλό που λιώνει στο στόμα. Θα πρέπει όμως να είστε γρήγοροι γιατί μετά από μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αρχίζει να λιώνει.



Cendol, Μαλαισία

Όχι, δεν είναι πράσινα σκουλήκια αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία. Πρόκειται για noodles από χρωματιστό ζελέ, τα οποία μαζί με γάλα καρύδας, τριμμένο πάγο και ζάχαρη από φοίνικα φτιάχνουν ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά στη Νοτιοανατολική Ασία. Σας ακούγεται σαν κάτι που θα δοκιμάζετε μόνο αν ήσασταν πολύ  μεθυσμένοι; Κι όμως, όλα αυτά τα υλικά, λένε όσοι έχουν δοκιμάσει, ταιριάζουν καταπληκτικά.



Maple Taffy, Καναδάς
Από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα του Καναδά, το Maple Taffy  φτιάχνεται από maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) και πάγο. Το σιρόπι βράζεται και μετά το περιχύνουν σε φρέσκο θρυμματισμένο πάγο ώστε να σκληρύνει και να γίνει σαν καραμέλα. Το σερβίρουν σε μικρά ξυλάκια. 



Tangyuan, Κίνα

Το Tangyuan είναι το γλυκό που σηματοδοτεί παραδοσιακά το τέλος των εορτασμών για το κινεζικό νέο έτος. Αν και συνηθίζεται να τρώγεται την 15η ημέρα του νέου έτους, πολλοί το τρώνε σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για μπάλες ρυζιού που γεμίζονται με διάφορα υλικά (από μαύρο σουσάμι και φιστίκια μέχρι κόκκινα φασόλια) και σερβίρονται μέσα σε γλυκό σιρόπι τζίντζερ αλλά και μόνες τους. 



Sakotis, Λιθουανία

Αν και δεν περιέχει κάποιο περίεργο συστατικό, αυτό το παραδοσιακό λιθουανικό κέικ κερδίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα χάρη στο παράξενο σχήμα του αλλά και την ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής του. Τα συστατικά του είναι απλά: αυγά, βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Ωστόσο, δεν φτιάχνεται εύκολα. Μια ράβδος περιστρέφεται σε ειδικό φούρνο με ανοιχτή φωτιά με τον χυλό να στάζει σταδιακά πάνω της. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με μοναδική υφή, μαλακό αλλά και τραγανό. 



Ras malai, Ινδία
Αυτό το παραδοσιακό επιδόρπιο φτιάχνεται από Chhena, ένα φρέσκο τυρί, συνηθισμένο στην κουζίνα της Νότιας Ασίας, που παράγεται από την πήξη γάλακτος που έχει θερμανθεί, και στο οποίο έχει προστεθεί χυμός λεμονιού, ξύδι, ή οτιδήποτε άλλο ξινό. Για έξτρα γεύση, προστίθεται σαφράν ή κάρδαμο, ενώ συχνά εμποτίζεται σε σιρόπι και γαρνίρεται με αμύγδαλα, φιστίκια ή αποξηραμένα φρούτα.



Παγωτό με υγρό άζωτο, Φιλιππίνες 
Αν βρεθείτε στις Φιλιππίνες, ξεχάστε το παγωτό που ξέρατε και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Το παγωτατζίδικο The Iscreamist σερβίρει παγωτό με ...υγρό άζωτο που γίνεται ανάρπαστο. Πώς φτιάχνεται; Ρίχνουν το μείγμα του παγωτού σε μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουν μια δόση υγρού αζώτου. Με αυτόν τον τρόπο παγώνει αμέσως χωρίς να δημιουργούνται κρύσταλλοι και να αποκτά λεία υφή και απαλή γεύση.



Μαύρο παγωτό,  Ιαπωνία
Αν και ασυνήθιστο στην όψη λόγω χρώματος, το μαύρο παγωτό κάνει θραύση στην Ιαπωνία αλλά και σε όλα τα γκιουρμέ εστιατόρια. Μάλιστα, εξελίσσεται ταχύτατα σε νέα τάση σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κλασικό παγωτό με γάλα, κρέμα, αυγά και ζάχαρη. Αυτό που το χρωματίζει είναι η πάστα μαύρου σουσαμιού.

Tags:γλυκά παράξενα 

Προηγούμενο

Τα καλύτερα σοκολατένια γλυκά της Αθήνας

Επόμενο

Μελίσσια: 10+1 must στάσεις