Αθήνα: 7 εστιατόρια που σερβίρουν βιολογικά

Πού θα δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα και πρωτότυπα πιάτα φτιαγμένα με αγνά βιολογικά προϊόντα; Ξεχωρίσαμε επτά εστιατόρια σε Αθήνα και Προάστια που αξίζει να επισκεφθείτε.


Nice n’ Easy

Με έμφαση στις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, τα εστιατόρια Nice 'n' Easy, στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με τις bio- organic και ταυτόχρονα πολύ γευστικές προτάσεις τους. Εδώ βρίσκουμε κάτι νόστιμο και υγιεινό για όλες τις ώρες της ημέρας. Ο φρέσκος άγριος σολομός φούρνου με κρούστα εσπεριδοειδών και μυρωδικών πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους κινόα και το ζουμερό burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας και wagyu onglet beef με coleslow, πίκλες και φρέσκιες τηγανητές πατάτες είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας πιάτα. Στο μενού θα βρείτε τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών καθώς και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 & Παπαδιαμάντη 7 Κηφισιά, τηλ. 210 8082014, www.niceneasy.gr, από €25 το άτομο.



Testaccio Organic
Το ιταλικό εστιατόριο Testaccio της Βουλιαγμένης υιοθέτησε βιολογικό προφίλ εντάσσοντας στον ίδιο χώρο μια deli αγορά. Εδώ βρίσκουμε φρούτα και λαχανικά, τυριά, αυγά, κρέατα, αλλαντικά και είδη παντοπωλείου, αλεύρι χωρίς γλουτένη, ζυμαρικά dinkel, υγιεινά σνακ και πολλά άλλα ιδιαίτερα προϊόντα, όλα βιολογικά. Είναι οι ίδιες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ο σεφ Κώστας Τσίγκας για να φτιάξει τα πιάτα που σερβίρονται στον ντιζαινάτο χώρο του εστιατορίου. Ζεστή σαλάτα κινόα με ψητά παντζάρια, ραπανάκια, αβοκάντο και βινεγκρέτ harissa, τραγανά γλυκάδια από μοσχαράκι γάλακτος, πικάντικο φρέσκο λουκάνικο, βιολογικό φινόκιο, μαύρο σκόρδο και λιγκουίνι σαφράν με αστακό, καραβίδα, τομάτα, κρέμα και καυτερή πιπεριά είναι μερικές από τις προτάσεις του μενού που ξεχωρίσαμε. Φυσικά, υπάρχουν και νοστιμότατες πίτσες, όπως αυτή με κόκκινη ζύμη από παντζάρι και η μαύρη με αχιβάδες και μύδια. Λητούς 2 & Απόλλωνος, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108964112, από €35 το άτομο.



Γιάντες
Λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων, σερβίρει εδώ και χρόνια γνήσια ελληνική και μεσογειακή κουζίνα που δίνει έμφαση στα βιολογικά προϊόντα. Δοκιμάστε γεμιστά κρεμμύδια, κουσκουσάκι με καπνιστή πανσέτα, φρέσκο θυμάρι και παρμεζάνα, καπνιστό σκουμπρί με μαυρομάτικα φασόλια και χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας και πατατούλες. Το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στην υπέροχη αυλή του. Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3301369, από €17 το άτομο (κεντρική φωτό)

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table

Tags:Αθήνα εστιατόρια φαγητό 

Προηγούμενο

Aθήνα: 5 μαγειρεία "της μαμάς" στο κέντρο της Αθήνας

Επόμενο

Οι απόλυτοι προορισμοί για food lovers