Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα μαγαζιά για ψάρι και θαλασσινά

Πού τρώμε καλό ψάρι στη Θεσσαλονίκη; Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα σημεία για γεύσεις που...σπαρταράνε! Από απλέ ταβέρνες και ουζερί μέχρι γκουρμέ εστιατόρια, αυτά είναι τα μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της ψαροφαγίας.


7 Θάλασσες

Από τις καλύτερες επιλογές για ψάρι και θαλασσινά στην πόλη, σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Οι υψηλές γαστρονομικές δημιουργίες, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ανάδειξη των φρεσκάδας των πρώτων υλών με σεβασμό πάντα στη μαγειρική σοφία της Μεσογείου και το προσεγμένο σέρβις δένουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του χώρου. Οι  λάτρεις της ψαροφαγίας θα λατρέψουν τη μελωμένη βλαχοσφυρίδα, μαγειρεμένη με τον αγιορείτικο τρόπο, και το καρπάτσιο από λαβράκι με αυγά πέστροφας. Καλαποθάκη 10, τηλ.: 2310 233173, www.7thalasses.eu, από €30 το άτομο.



Μαύρη Θάλασσα
Ψαροταβέρνα με παράδοση από το 1926. Η ιστορία της ξεκίνησε στην Τούμπα αλλά πλέον τη βρίσκουμε στην Καλαμαριά, μπροστά στη θάλασσα και με υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Αξίζει να δοκιμάσετε όστρακα, λευκή ταραμοσαλάτα, πολίτικη λακέρδα, καβουροσαλάτα, αχνιστό ψάρι με λεμονάτη σος, γαριδομακαρονάδα και καρπάτσιο μπαρμπούνι. Στα συν η θαυμάσια λίστα κρασιών. Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 932542, από €25 το άτομο.



Γλυκάνισος
Ουζομεζεδοπωλείο με μοντέρνο και χαλαρό περιβάλλον στην Πυλαία. Φρέσκο ψάρι, θαλασσινές λιχουδιές και μια μεγάλη ποικιλία τσίπουρου απ΄ όλη την Ελλάδα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κριθαρότο με καραβιδοουρές και τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου. Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, τηλ.: 2310302882, glikanisos.gr, από €20 το άτομο (κεντρική φωτό)

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table

Tags:Θεσσαλονίκη εστιατόρια ψαροταβέρνες 

Προηγούμενο

Λονδίνο: 6 ιστορικά εστιατόριά του

Επόμενο

Λονδίνο: 6 ιστορικά εστιατόριά του