Αργοσαρωνικός: 17 διευθύνσεις για ψάρι και θαλασσινά

Επιστρέφουμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού για μια απόδραση της τελευταίας στιγμής, αυτή τη φορά όχι για τις όμορφες παραλίες και τα σοκάκια αλλά για τα καλύτερα στέκια που σερβίρουν όλους τους θησαυρούς της θάλασσας.


Ύδρα

4 Εποχές Το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια που ξεφορτώνουν κάθε μέρα οι υδραίικες βάρκες. Νησιωτική αύρα με τραπεζάκια δίπλα στο κύμα και πολλοί σπιτικοί μεζέδες. Δοκιμάστε ένα από τα πολύ καλά κρασιά της κάβας του. Πλάκες Βλυχού, τηλ.:22980 53698, www.fourseasonshydra.gr, από €20 το άτομο.



Κονδυλένια Στην βεράντα της πάνω από τη θάλασσα θα γίνετε μάρτυρες της καλύτερης παρέλασης από θαλασσινά. Άψογα ψημένα ψάρια και σπέσιαλ γεμιστό καλαμάρι ενώ θα βρείτε και πολύ καλά λαδερά και μαγειρευτά. Καμίνια, τηλ. 22980 53520, από €14 το άτομο.



Ψαροπούλα Σταθερή αξία στο λιμάνι για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα από το 1911. Εδώ και τέσσερις γενιές οι ιδιοκτήτες σερβίρουν τα πιο φρέσκα ψάρια που προμηθεύονται καθημερινά από ντόπιους ψαράδες. Από τις σπεσιαλιτέ η πλούσια ψαρόσουπα και το καλαμάρι με το κοφτό μακαρονάκι. Τηλ.: 22980 52630, από €15 το άτομο.



Παραδοσιακό Φιλοξενείται σε παλιό υδραίικο κτίριο και η βεράντα του βρίσκεται σε κομβικό σημείο για περαντζάδα. Διαθέτει λίγα και επομένως άκρως περιζήτητα μαρμάρινα τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες. Κορυφαία η μακαρονάδα του ψαρά ενώ όταν είναι η εποχή της, μη χάσετε τη σαλάτα από κρίταμο αλλά και το ζουμερό φιλέτο σαρδέλας με λαδολέμονο και μαϊντανό. Τηλ.: 22980 54155, από €12 το άτομο.




Σπέτσες

Πάτραλης Στη θρυλική πλέον ταβέρνα θα γευτείτε σωστά ψημένο ψάρι, κακκαβιά που μοσχοβολάει θάλασσα και λεμόνι, πιλάφι με θαλασσινά. Δεν λείπουν και τα ψητά της ώρας για τους αμετανόητους του κρέατος. Κουνουπίτσα, τηλ. 22980 72134, www.patralis.gr, από €15 το άτομο.



Νερό της Αγάπης Θα το βρείτε δεξιά από το λιμάνι με θέα την Κόστα. Σε έναν ρομαντικό χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό, θα γευτείτε ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια που καταφτάνουν καθημερινά από το καΐκι των ιδιοκτητών. Παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα ζυμαρικά και λαχανικά από το μποστάνι μπαίνουν στην κουζίνα του. Γευστικότατες γαρίδες με σάλτσα ούζου και κρόκο Κοζάνης, μπαρμπούνι με κριθαράκι, μπούκοβο και ούζο ή καλομαγειρεμένο χταποδάκι με μανιτάρια πλευρώτους και κρεμμυδάκι. Κουνουπίτσα, τηλ. 22980 74009, www.nerotisagapis.gr, από €20 το άτομο.



Ταρσανάς Το καΐκι της οικογένειας ξεφορτώνει καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για να τα γευτείτε καλομαγειρεμένα στην ταβέρνα. Κοκκινιστό κρασάτο χταπόδι, τηγανιτό μπαρμπούνι, μαριναρισμένο σε ξίδι σκόρδο και δενδρολίβανο, λευκή ταραμοσαλάτα και ζουμερό ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού έχουν την τιμητική τους. Παλιό Λιμάνι, τηλ. 22980 74490, από €20 το άτομο.




Πόρος

Primasera Διάσημη ψαροταβέρνα στη Πούντα που συνδυάζει το σύγχρονο με τη νοσταλγία της παραδοσιακής συνταγής αλλά και τις προσωπικές πινελιές του ιδιοκτήτη. Δοκιμάστε το τρομερό carpaccio ξιφία και συνεχίστε με πλούσια αστακομακαρονάδα και σωστά ψημένα και τηγανισμένα φρέσκα ψάρια. Θα συνοδεύσετε με το πολύ καλό βαρελίσιο κρασί τους, ενώ καλό θα ήταν να αφήσετε και λίγο χώρο για να δοκιμάσετε την απίθανη καρυδόπιτα με παγωτό. Πούντα, τηλ.: 22980 23080, από €15 το άτομο.



Όαση
 Στην παραλία του Πόρου, λίγο μετά την πλατεία του Δημαρχείου και μεταξύ του λιμανιού και της Πούντας, βρίσκεται αυτή η ιστορική ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα που λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του '60. Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ με πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά, το φρέσκο ψητό χταποδάκι και το καλαμάρι στα κάρβουνα που ψήνονται μπροστά σας και μεγάλη σταρ την αστακομακαρονάδα. Παραλία Πόρου, τηλ.: 22980 22955, από €15 το άτομο.



Απάγκιο Ταβερνάκι στον παραλιακό δρόμο του Πόρου, στην περιοχή της Πούντας, 150 μέτρα μετά το Μουσείο του Πόρου. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά – από τους ψαράδες του νησιού, θαλασσινοί μεζέδες με τσιπουράκι αλλά και λακέρδα με μοναδική γεύση. Μη χάσετε τον εξαιρετικό τόνο και την πιο γευστική τονοσαλάτα που έχετε φάει ποτέ. Tηλ.: 22980 26219, από €12 το άτομο.



Ναύτης Από το 1979 βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Πόρου, στην Πούντα, με τραπέζια δίπλα στη θάλασσα και τα κότερα, σερβίρει όλους τους θησαυρούς της θάλασσας. Φρέσκο ψάρι σωστά ψημένο στα κάρβουνα, τηγανητή κουτσομούρα, κυδώνια, γυαλιστερές, πετροσωλήνες, χτένια, σπέσιαλ αχινοσαλάτα, σαγανάκια με θαλασσινά, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, αστακομακαρονάδα. Τηλ.: 22980 23096, από €12 το άτομο.




Αίγινα

Θανάσης Αθερίνα, γαύρος κανένα μπαρμπουνάκι, ό,τι βγάλει η θάλασσα. Πεντακάθαρη και απλή ψαροταβέρνα με συμπαθέστατη βεραντούλα πάνω από τα βράχια με θέα στο πέλαγος. Καλοστρωμένα τραπέζια με καρό μπλε και άσπρα τραπεζομάντιλα. Καλό τηγάνι και σωστό ψήσιμο στα κάρβουνα. Άγρια χόρτα του βουνού και ντομάτες από τον κήπο τους. Γνωστή μόνο στους μυημένους. Πόρτες, τηλ.: 22970 31348, από €12 το άτομο



Σαρωνίς Σταθερή αξία για πάνω από δύο δεκαετίες στο γραφικό λιμάνι της Πέρδικας, δίπλα στις παραδοσιακές ψαρόβαρκες για ψαρομεζέδες και θαλασσινά για να συνοδεύσετε το ούζο σας. Ντόπια προϊόντα και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας μαγειρεύονται με σπιτική φροντίδα και παραδοσιακούς τρόπους. Πέρδικα, τηλ: 22970 61501, www.saronisfishrestaurant.gr, από €15 το άτομο.



Νώντας Ιστορική διεύθυνση στην Πέρδικα πάνω στη θάλασσα που λειτουργεί από το 1936, με εσωτερικό διακοσμημένο με κίτρινο αιγινήτικο πουρί, κανάτια και κεραμικά ψάρια και πέργκολα σε αποχρώσεις του γαλάζιου. Στις κουζίνες μαγειρεύονται με μαεστρία ψάρια και θαλασσινά, με σπεσιαλιτέ την αστακομακαρονάδα. Φινάλε με γλυκά του κουταλιού, όπως λεμόνι, περγαμόντο και αγριοκάρπουζο. Πέρδικα, τηλ.: 22970 61233, από €15 το άτομο. 



Σκοτάδης Από τις καλύτερες διευθύνσεις του νησιού πάνω στην παραλία με έμφαση στα θαλασσινά, όστρακα αλλά και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. Το μενού συμπληρώνουν ορεκτικά, όπως η ψητή σαρδέλα και σαλάτες, η λευκή ταραμοσαλάτα και η ντομάτα-ρόκα σερβιρισμένη με καππαρόφυλλα. Για καλύτερη θέα πιάστε τραπέζι στην ταράτσα. Παραλία Αίγινας, τηλ.: 22970 24014, από €15 το άτομο.




Αγκίστρι

Ψαρόβαρκα Σταθερή αξία για φρέσκα ψάρια και νόστιμους ψαρομεζέδες δίπλα στο κύμα, στη Σκάλα. Γαρίδες σαγανάκι, ικαριώτικη κακαβιά, τραγανό μαριδάκι, χταποδάκι ψητό αλλά και φρέσκα ψάρια που φέρνει καθημερινά το καΐκι έχουν την τιμητική τους. Σκάλα, τηλ.: 22970 91626.



Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα Ωραίο ουζερί στην παραλία της Σκάλας με κλασικούς αλλά και πιο ιδιαίτερους μεζέδες. Μακαρονάδα με θαλασσινά, χταποδάκι, μύδια αχνιστά, ψητή σουπιά, τηγανητά ψαράκια και καλαμαράκια συνδυάζονται τέλεια με πατάτες τηγανητές, σαλάτα και άφθονο ουζάκι. Σκάλα, τηλ.: 22970 91691.



Tags:Ύδρα Πόρος αίγινα Σπέτσες 

Προηγούμενο

Μάνη: Φαγητό στις πέτρινες πολιτείες

Επόμενο

Αθήνα: Τα καλύτερα ζυμαρικά στο κέντρο