Θεσσαλονίκη: 10 στέκια για χορταστικό brunch

Αυγά σε αμέτρητες παραλλαγές, κουλούρια Θεσσαλονίκης, φρέσκες μπουγάτσες, λαχταριστά pancakes, χειροποίητες πίτες, αλμυρές και γλυκές κρέπες και γκουρμέ πιάτα κάνουν παρέλαση στα καλύτερα μέρη για brunch στη Θεσσαλονίκη.

Vogatsikou 3 
Το βραβευμένο μπαρ βρίσκεται από το 2014 εκεί όπου για δεκαετίες βρισκόταν το θρυλικό Belair και αφού κέρδισε τις εντυπώσεις με τα κοκτέιλ του, έρχεται και με εκλεκτές προτάσεις για κυριακάτικο brunch. Κάθε Κυριακή από τις 10 έως τις 3 απολαμβάνουμε λαχταριστές επιλογές όπως pancakes με μερέντα, καρύδια, μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου, αυγά ποσέ με ψητά σπαράγγια, λάδι τρούφας και αφρό hollandaise ή pastry basket με κρουασάν βουτύρου, donuts, λουκουμά και danish με σταφίδα. Boγατσικού 3, τηλ.: 2310 222899, http://vogatsikou3.gr



Be
Στο ισόγειο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Excelsior», σε έναν προσεγμένο χώρο με industrial διακόσμηση και casual διάθεση, το Be σερβίρει ένα από τα πιο ξεχωριστά brunch στην πόλη. Στους τιρκουάζ καναπές θα απολαύσετε Croque madame, τραγανή Quiche Lorraine, pancakes με αυγά benedict και μπέικον, Breakfast burrito με αυγά scrambled, μπέικον, τσένταρ και ψιλοκομμένη ντομάτα και τα λαχταριστά be*noffee pancakes. Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως, τηλ.: 2310 021010, www.excelsiorhotel.gr (κεντρική φωτό).



Canteen
Το προσεγμένο cafe bar-restaurant που συναντάμε στη Διαγώνιο αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Ο πλούσιος κατάλογος brunch περιλαμβάνει αυγά benedict, scrambled eggs, αυγοφέτες, αφράτα pancakes κι άλλα νοστιμότατα πιάτα που σερβίρονται έως τις 7 το απόγευμα, που σημαίνει πως όσο και να ξενυχτήσεις το Σάββατο, το brunch εδώ δεν θα το χάσεις. Προτείνουμε τα αυγά benedict με αβοκάντο και prosciutto και τα pancakes με μασκαρπόνε και raspberry sauce. Δημητρίου Γούναρη 7, τηλ.: 2310 228520.



Estrella
Το "μπουγατσάν", το κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, έγινε viral στο διαδίκτυο και έκανε αυτό το θεσσαλονικιώτικο εστιατόριο διάσημο παγκοσμίως, με κορυφαία μέσα να το αποθεώνουν- μεταξύ αυτών οι New York Times και το National Geographic. Στα τέλη του 2016 κατέβηκε και στην Αθήνα (Ρομβης 24A, Σύνταγμα, τηλ: 210 3218000). Στο Estrella, όμως, δεν πας μόνο για το μπουγατσάν. Το brunch περιλαμβάνει υπέροχα bagels, λαχταριστά αυγά, αυγοφέτες, ομελέτες γεμιστές και σπιτικά ροφήματα. Αγαπημένη η βάφλα τσουρέκι Θεσσαλονίκης με διπλή σοκολάτα και κρέμα ταχίνι. Παύλου Μελά 48, τηλ.: 2310 272045, http://estrella.gr.



Fat Mamma's 
Βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μελενίκου, ακριβώς απέναντι από τα πανεπιστήμια, και αμέσως έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και για τις πελώριες μερίδες αλλά και τις καλές τιμές. Τα λαχταριστά pancakes είναι η νούμερο ένα επιλογή όσων απολαμβάνουν εκεί το brunch τους, ωστόσο οι επιλογές είναι πολλές και σε κρέπες, βάφλες, ομελέτες και σάντουιτς. Κι αν πεινάτε πολύ, τότε θα τολμήσετε να παραγγείλετε το Fat Mamma's Tower με επτά διαφορετικές πραλίνες, μπανάνες, σοκολάτες, φρούτα του δάσους, φράουλες και μπισκότο. Mελενίκου 5, τηλ. 23130 72231.



The Prince Brasserie
Αν βρεθείτε στα ανατολικά, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βόρειου Ελλάδος, το Mediterranean Cosmos, θα καθίσετε οπωσδήποτε για το brunch. Ξεχωρίζει γιατί δεν θα χρειαστείς κατάλογο αλλά με €12 θα γεμίζεις το πιάτο σου για όσο αντέχεις με λιχουδιές από το μπουφέ: αυγά τηγανητά και βραστά, κουλούρι Θεσσαλονίκης, pancakes, γαλοπούλα, πίτες με σφολιάτα, κριτσίνια, ζεστά ψωμάκια, κρέπες αλμυρές και γλυκές, τσουρέκια γεμιστά, ποικιλία από κέικ, κρουασάν με γέμιση της επιλογής σου, Red Velvet, φυσικοί χυμοί, σπιτικές λεμονάδες και χυμοί mixer. Στα συν το ότι τις Κυριακές το πάρκινγκ είναι δωρεάν. Μην απορήσετε που για το κυριακάτικο brunch θα πρέπει να κάνετε κράτηση. Mediterranean Cosmos, Πυλαία, τηλ. 2310 028559.



The Dubliner 
Aυθεντικό ιρλανδέζικο μπαρ (οι ιδιοκτήτες είναι Ιρλανδοί) στα Λαδάδικα με μεγάλους καναπέδες και το ξύλο να κυριαρχεί. Την τιμητική τους έχουν τα αυγά με επιλογές όπως ιρλανδέζικο πρωινό (ιρλανδέζικα χοιρινά λουκάνικα, μπέικον, σωταρισμένα μανιτάρια, ψητή ντομάτα, τηγανητά αβγά, φασόλια, κροκέτα πατάτας και φρυγανισμένο ψωμί), ομελέτα λαχανικών, αυγά Benedict (δύο ψημένα muffin ολικής άλεσης με μπέικον, αυγά ποσέ και τη δική τους βελούδινη σάλτσα Hollandaise) ενώ θα βρείτε και παραδοσιακές κρέπες με μερέντα και αποξηραμένη μπανάνα και έξτρα επιλογές από σιρόπι σφενδάμου, χυμό λεμονιού η μέλι. Κατούνη 16-18, τηλ.: 2310  517865,
Ergon Αγορά
To καθιερωμένο πλέον παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο, απέκτησε από το 2015 και έναν νέο χώρο το Ergon Agora, στον παλιό κινηματογράφο Ριβολί. Στα πάνω από 1000 τετραγωνικά του σε βιομηχανικό design εκτός από μεζεδοπωλείο και παντοπωλείο διαθέτει κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, κάβα μανάβικο, φούρνο και cafe. Κάθε μέρα από τις 10 έως τις 2 θα γευτείτε brunch με αγνά ελληνικά προϊόντα: αυγά ποσέ με bacon, αβοκάντο και cheddar σε φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, χειροποίητη κοζανίτικη μπουγάτσα με κρέμα τριαντάφυλλο και ζάχαρη άχνη, καπνιστός σολομός σε φρυγανισμένο ψωμί με κρέμα τυριού και πράσινη σαλάτα αλλά και γεμιστοί λουκουμάδες με γεμιστά Παπαδοπούλου και ρευστή σοκολάτας. Παύλου Μελά 42, τηλ.: 2310 288008, www.ergonfoods.com



La Place Mignonne
Σε αυτό το μπιστρό στη μικρή πλατεία απέναντι από το Λευκό Πύργο, το brunch έχει παριζιάνικο αέρα. Στον όμορφο χώρο με τη μεγάλη κάβα κρασιών για ντεκόρ, κάθε Σάββατο και Κυριακή (€12 το άτομο) από τις 11 ως τις 2.30, γευόμαστε brunch σε πλούσιο μπουφέ με επιλογές όπως παραδοσιακή Quiche Lorraine με μελιτζάνα και φέτα, pancakes, κρέπες, ζαμπονοφλογέρες, αυγά μαγειρεμένα σε διάφορες παραλλαγές, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κέικ, τσουκέρι, τραγανό μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, πατάτες, φρέσκες σαλάτες, δημητριακά, μαρμελάδες και φρέσκους χυμούς, μεταξύ άλλων. Τα καλά νέα είναι πως το κυριακάτικο brunch έρχεται στο χώρο σας σε brunch box αρκεί να τους ενημερώσετε από το Σάββατο ή μια ώρα πριν την επιθυμητή ώρα παραλαβής. Αποτελείται από ποικιλία γλυκών κι αλμυρών εδεσμάτων και δύο καφέδες ή έναν καφέ κι ένα χυμό πορτοκάλι προς €12 το άτομο. Εθνικής Αμύνης 4, τηλ. 2310288354, www.laplacemignonne.gr.



Apallou 
Ήταν από τα πρώτα στέκια που άνοιξαν το 2005 στον τότε εμπορικό δρόμο της Καρόλου Ντηλ. Πλέον, το Apallou είναι αγαπημένο all day στέκι σε αυτή τη ζωντανή πιάτσα στο κέντρο της πόλης για εξαιρετικό εσπρέσο, lunch break, ελαφρύ δείπνο και κοκτέιλ. Δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει την προσοχή και με το brunch, που σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 10 έως τις 4 με πιάτα όπως ομελέτα με σπάνακι, μυρωδικά και τυρί φέτα ή αυγό μάτι με βουβαλίσιο καβουρμά και μανιτάρια. Mητροπόλεως 51 & Kαρόλου Ντηλ, τηλ.: 2310 228898, http://apallou.gr



Tags:Θεσσαλονίκη brunch 

Προηγούμενο

5 ασυνήθιστες γαστρονομικές εμπειρίες

Επόμενο

Αθήνα: Οι πιο μοντέρνες κουζίνες της