Μαρούσι: 10 στάσεις για φαγητό

Το πάντα ενδιαφέρον Μαρούσι κάθε φορά έχει κάτι νέο να μας πει. Αυτή τη φορά μας καλεί για να μας χορτάσει με τις καλύτερες γεύσεις, που ξεκινούν από τη Νάξο και την Κρήτη για να φτάσουν στην Ιταλία και την Ιαπωνία.

Dal Professore  
Ο “καθηγητής” της αυθεντικής, παραδοσιακής ιταλικής μακαρονάδας, Νίκος Δημητροκάλης, γυρίζει με το αυτοκίνητό του τα χωριά της Ιταλίας προκειμένου να ανακαλύψει σπάνιες γεύσεις και κατόπιν να μας μυήσει σε αυτές. Χειροποίητα ζυμαρικά, σάλτσες βασισμένες σε γνήσιες ιταλικές συνταγές, φίνες γεύσεις και κομψό περιβάλλον. Δοκιμάστε λαζάνια με ραγού Bolognese και φοντύ παρμεζάνας και αφήστε χώρο για τιραμισού στο τέλος. Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ: 210 6109988, www.dalprofessore.gr, από €25 το άτομο.



Oceano Seafood & Sushi Bar
Από το φθινόπωρο του 2015 βρίσκεται στο χώρο όπου βρίσκονταν παλαιότερα τα Village Cinemas πριν μετακομίσουν οριστικά στο The Mall Athens. Λιτή πολυτέλεια στο χώρο ενώ στο μενού πρωταγωνιστούν τα ψάρι, τα θαλασσινά και το προσεγμένο sushi. Δοκιμάστε nigiri, sashimi, rolls, tempura, χτένια από τη Βόρεια Αμερική, αστακοουρές από την Κούβα και black cod από τις Βόρειες θάλασσες ενώ δεν λείπουν και τα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά όπως μυλοκόπι, φαγκρί, καραβίδες και σφυρίδα (Φραγκοκκλησιάς 3, τηλ: 210 6109681, από €25 το άτομο).



Το Αγάνι
Σε έ­να ό­μορ­φο φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον, ο Chef Στά­θης Κουτέρης δη­μιουρ­γεί ξε­χω­ρι­στές ποιο­τι­κές Με­σο­γεια­κές συ­ντα­γές με ά­πο­ψη, με πρώτες ύλες που προμηθεύεται ο ίδιος από  την αγορά αλλά και από τους ψαράδες των νησιών. Η ει­δι­κό­τη­τά του εί­ναι οι θα­λασ­σι­νές συ­ντα­γές, με το φρέ­σκο ψά­ρι να κα­τα­φθά­νει α­πο­κλει­στι­κά α­πό την Ικα­ρία. Θα γευτείτε πλούσια ψαρόσουπα, μα­ρι­νά­το κο­λο­κυ­θά­κι ψη­μέ­νο σε σι­να­πό­σπο­ρο, κα­πνι­στή με­λιτ­ζά­να με κα­τί­κι Δο­μο­κού καραβιδόψιχα αχνιστή με άγριο ρύζι (Λεωφόρος Κηφισίας 22, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 2102777065, http://agani.gr, από €25 το άτομο).


Ασβεστόλακος
Το συμπαθητικό κουτούκι που άνοιξε ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών έχει αλλάξει αρκετά. Το μαγαζί πλέον δεν προσφέρει μόνο κεφτέδες, γαύρο λαδορίγανη και κρασί μεσογείων. Στο τιμόνι βρίσκεται η τρίτη γενιά, σερβίροντας εκσυγχρονισμένες ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μια ζεστή σάλα με ρουστίκ διακόσμηση. Προτείνουμε τον "εναλλακτικό" γύρο κόκορα και το γευστικότατο γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά. Καλό κρασί, παρεϊστικη ατμόσφαιρα και ζωντανή μουσική. Βασ. Σοφίας & Κοιμ. Θεοτόκου 4, Μαρούσι, τηλ: 2108025298, από €18 το άτομο, asvestolakos.gr (κεντρική φωτό)



Άνετον
Πριν από μία δεκαετία έκανε την εμφάνισή του στο Μαρούσι ένα εστιατόριο με νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια home sweet home αίσθηση που έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις. Το Άνετον είναι ιδανικό για όσους θέλουν να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ ή μια Κυριακή μεσημέρι με φίλους. Το μενού προσφέρει λίγες αλλά εκλεκτές επιλογές ελληνικού comfort food με μοντέρνες πινελιές και αλλάζει πολύ συχνά, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά κάθε εποχής. Εμείς δοκιμάσαμε μια ζουμερή χοιρινή τηγανιά με κρέμα μασκαρπόνε αρωματισμένη με yuzu lime και θυμάρι, σαλάτα με ψιλοκομμένο κέιλ, κινόα, ρεβίθια, σαγουίνι και βινεγκρέτ δυόσμου και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος με μπρόκολο και σος αιόλι. Σερβίρει και νόστιμο brunch κάθε Σαββατοκύριακο. Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι, τηλ. 210 8066700, από €28 το άτομο.



Altamira
Μεξικό, Ινδία, αραβικές χώρες και νοτιοανατολική Ασία σμίγουν στον κατάλογο του διάσημου πολυεθνικού εστιατορίου που αποτελεί πλέον κλασική αξία. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι ή στη μικρή μονοκατοικία στο Μαρούσι με τον καταπράσινο κήπο για το καλοκαίρι. Τσακάλωφ 36α Κολωνάκι, τηλ.: 210 3614695 & Περικλέους 28, Μαρούσι, τηλ: 2106128841, altamira.com.gr, από €23 το άτομο.



Τα Καλάμια
Εδώ και 30 χρόνια αποτελεί σταθερή αξία για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στην καρδιά του Αμαρουσίου. Σε ένα μοντέρνο χώρο με κυκλαδίτικο χρώμα θα γευτείτε φάβα, αχινοσαλάτα, γυαλιστερές, κριθαρότο με γαρίδες, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, γαριδμακαρονάδα και καπνιστό σολομό, μεταξύ άλλων. Θα τα συνοδεύσετε με κρητική ρακή, πολλές ετικέτες τσίπουρου και ούζου ή χύμα κρασί από το οινοποιείο Λαφαζάνη στη Νεμέα (Αγ. Κωνσταντίνου 45, τηλ: 210 6126302, από €20 το άτομο).



Μαζωμός
Εδώ τα πάντα είναι αφιερωμένα στη Νάξο και την Απείρανθο, το πιο ιδιαίτερο χωριό της: η φιλοξενία, η διακόσμηση και βέβαια οι γεύσεις. Για πάνω από μια δεκαετία το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο σερβίρει ωραίo και value for money φαγητό.  Όλα τα κρέατα, οι πατάτες και τα τυριά έρχονται κάθε εβδομάδα ολόφρεσκα απευθείας από το νησί. Δοκιμάστε αρδουμάκια (γαρδουμπάκια με γλυκάδι) ρόστο (χοιρινό με μακαρονάδα), ναξιώτικα τυριά και βέβαια τις φημισμένες πατάτες (Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, τηλ.: 210 8035800, από €15 το άτομο).



Κρήσσα Γη
Αυθεντική κρητική κουζίνα σε έναν πολύ όμορφο χώρο όπου δεσπόζουν αρχέτυπες προσωπογραφίες Κρητικών και παραστάσεων της κρητικής ζωής μιας άλλης εποχής. Καταφτάνει κέρασμα ρακί με κρητικά παξιμαδάκια μπουκιές και σως από γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα για να συνεχίσετε με ντολμαδάκια με γιαούρτι, απάκι, μυζηθροπιτάκια, πατάτες οφτές, μοσχαράκι κοκκινιστό με λιαστή ντομάτα, μακαρόνια σκιουφιχτά και μυζήθρας ή κρητικό αρνάκι με σταμναγκάθι (Αγίου Κωνσταντίνου 23, τηλ.: 210 8056666, www.krissagi.com, από €20 το άτομο).



Ούζομπαρ
Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ράφια φορτωμένα με αποστάγματα, μαυροπίνακας όπου αναγράφονται τα πιάτα ημέρας και θαλασσινά μεζεδάκια που πλαισιώνουν τη μεγάλη συλλογή από ούζο και τσίπουρο. Δοκιμάστε αυγά με στάκα και σουτζούκι πολίτικο, πικάντικες γαρίδες, λουκουμάδες μπακαλιάρου, γαύρο με λιαστή ντομάτα, μύδια αχνιστά, ψητά χτένια με το βούτυρο με μυρωδικά και σκόρδο, ανάμεσα στα πολλά μεζεδάκια του καταλόγου (Αγ. Κωνσταντίνου 50, τηλ: 210 6300026, από €20 το άτομο).



Tags:Μαρούσι ταβέρνες εστιατόρια φαγητό 

Προηγούμενο

Τι θα μαγειρέψει ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος στην Santa Lucia;

Επόμενο

9 διευθύνσεις για καλό φαγητό στην Πλάκα