Μήλος: Τα καλύτερα τραπέζια της

Αυτή τη φορά το ρομαντικό νησί δεν θα μας ξελογιάσει με τις παραλίες και τα ηλιοβασιλέματα αλλά με το φαγητό που ετοιμάζουν χρυσοχέρες μαγείρισσες με θησαυρούς της θάλασσας και καλούδια που παράγουν οι ίδιες.

Ω! Χαμός 
Ταβέρνα με όμορφη αυλή γεμάτη χρώματα και ρητά γραμμένα με το χέρι. Παραδοσιακή μαγειρική με έμφαση στα κρεατικά σε σπιτικές συνταγές και πρώτες ύλες –τυριά και κρεατικά- που παράγουν οι ίδιοι (Αδάμαντας, τηλ.  22870 21672, www.ohamos-milos.gr, από €15 το άτομο).



Αρμύρα
Καθίστε στη ρομαντική αυλή για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τα περισσότερα από τα οποία καταφτάνουν από το καΐκια της οικογένειας. Θα βρείτε και πρωτότυπες συνταγές, όπως σουπιά καραμελωμένη με θυμάρι (Απολλωνία, τηλ: 22870 41015, από €20 το άτομο).



Αρμενάκι
Θα έρθετε στην ταβέρνα για φρέσκο ψάρι. Ξεχωρίζουν η σκορπίνα στο φούρνο με φασκόμηλο και πατάτες, η σουπιά με δενδρολίβανο και το φαγκρόπουλο αλά παντέσκα με ντομάτα, ελιά και κάππαρη. Χαλαρωτικό σκηνικό, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, με τραπεζάκια κάτω απ’ τα αρμυρίκια (Πολλώνια, τηλ.: 22870 41061, www.armenaki.gr, από €15 το άτομο).



Ενάλιον
Δείπνο με αυθεντικές μηλέικες συνταγές και φρέσκο ψάρι. Δοκιμάστε ψητά ψάρια, μύδια και αστακούς, χταπόδι στιφάδο και μεγάλα καλαμάρια στη σχάρα. Οι αμετανόητοι του κρέατος θα λατρέψουν το λεμονάτο μοσχαράκι (Απολλωνία, τηλ.: 22870 41415, από €15 το άτομο).



Εργίνα
Η Εργίνα και ο Λουκιανός αυτοσχεδιάζουν πάνω στις παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές τις οποίες τιμούν ντόπιοι και επισκέπτες στην μεγάλη της βεράντα. Φημισμένα τα σκορδολάζανα και η κρεμμυδοτυρόπιτα ενώ ακόμη και τα επιδόρπια είναι ευφάνταστα (Τρυπητή, τηλ.: 22870 22524, από €10 το άτομο).



Γιαλός
Καλαίσθητο εστιατόριο στο λιμάνι των Απολλώνιων με εξαιρετική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, με αγαπημένα μας τα σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς και τα βασιλικά καβουροπόδαρα. Ιδανικό συνοδευτικό το κρασί μέσα από την καλά ενημερωμένη λίστα του. Οι φαν του κρέατος θα λατρέψουν την ζουμερή και πεντατρύφερη σταβλίσια μπριζόλα (Απολλώνια, τηλ.: 22870 41208).



Αρχοντούλα
Η πιο vintage ταβέρνα του Αιγαίου. Μέσα παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα, τζουκ-μποξ με ρεμπέτικα και δίσκοι 45 στροφών στους τοίχους. Στο πλακόστρωτο κάτω από τις μπουκαμβίλιες θα γευτείτε γαριδομακαρονάδα και κατσικάκι με αγκινάρες και πατάτες. Αν τολμάτε με τις γεύσεις, προτιμήστε το ψαρονέφρι με μέλι (Πλάκα, τηλ.: 22870 21384, από €12 το άτομο).



Αλευρόμυλος
Ο μόνος αλευρόμυλος που διέθετε το νησί και ανήκε στην οικογένεια λειτουργεί ως εστιατόριο. Όλα είναι πεντανόστιμα αλλά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κρέας ψημενο στον ξυλόφουρνο, πλούσια, αυθεντική ρεβυθάδα, κόκκορα με χυλοπίτες και λαχανοντολμάδες. Στα ποτήρια καλό ντόπιο κρασί. Δοκιμάστε τα signature πιάτα, το χοιρινό του Μυλωνά και το μοσχάρι του Αλευρόμυλου (Παρασπόρος, τηλ: 22870 23117, από €12 το άτομο).



Δίπορτο
Στις παραδοσιακές του καρέκλες θα γευτείτε απλά αλλά καλομαγειρεμένα πιάτα όπως κατσικάκι στο φούρνο, φρέσκο γαύρο ξιδάτο και χταποδάκι καλοτηγανισμένο και σβησμένο με ξίδι. Συνοδέψτε τα μεζεδάκια με κρητική τσικουδιά και κρασί από τους αμπελώνες της Νεμέας (Πλάκα, τηλ: 22870 23259, από €12 το άτομο).



Tags:Μήλος ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Φολέγανδρος: Τραπέζια σε λευκό και θαλασσί φόντο

Επόμενο

Σίκινος: 10 must στάσεις