Καστελόριζο: Τραπέζια δίπλα στο κύμα

Επιστρέφουμε στο γραφικό νησάκι στην άκρη του Αιγαίου για να απολαύσουμε θησαυρούς της θάλασσας και παγωμένο ουζάκι δίπλα στο κύμα, με φόντο τα πολύχρωμα δωδεκανησιακά σπιτάκια και τα πολυτελή γιοτ.

Παραγάδι
Τα πιο φρέσκα ψάρια ξεφορτώνει κάθε μέρα το καΐκι για να πάρουν τη θέση τους στα κάρβουνα. Αγαπημένα πιάτα το κρασάτο χταποδάκι, το γεμιστό καλαμάρι με φέτα και η πλούσια αστακομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Ιδανικό συνοδευτικό το παγωμένο ουζάκι (τηλ.:  22460 49396, από €15 το άτομο).



Λαζαράκης
Στην άκρη της αποβάθρας θα έχετε εκλεκτή παρέα, καθώς απο εδώ παρελαύνουν celebrities από τα απέραντα γιοτ που αράζουν μπροστά της. Ζητήστε από το Λάζαρο να σας φέρει οπωσδήποτε το απίστευτο τηγανιτό του γαριδάκι (το φτιάχνει με πικάντικη κόκκινη πιπεριά), φρέσκα ψάρια και μια από τις τεράστιες σαλάτες του. Ντολμάδες σε πλατανόφυλλα δεν θα έχετε ξαναφάει, αλλά λίγοι μπορούν να αντισταθούν και στις μακαρονάδα με κολοχτύπες (τηλ.: 22460 49370, από €18 το άτομο).



Πλατάνια
Η καλύτερη σπιτική κουζίνα σερβίρεται στην all time classic ταβέρνα, στην Πλατεία Χωράφια. Το ντεκόρ είναι αφιερωμένο στην ταινία Mediterraneo (σκηνές της οποίας γυρίστηκαν εδώ) ενώ από την κουζίνα βγαίνουν χταποδάκι στιφάδο, ρεβιδοκεφτέδες, μουσακάς και τρυφερό αρνάκι στο φούρνο με δεντρολίβανο (τηλ: 22460 49206, από €12 το άτομο).



Αλεξάνδρα
Οι καλύτεροι ψαρομεζέδες καταφτάνουν στα τραπεζάκια δίπλα στο κύμα. Δοκιμάστε χταποδοκεφτέδες, σπινιάλο, φούσκες, χταπόδι στιφάδο και φρέσκο καλαμάρι ενώ οι αμετανόητοι του κρέατος θα λατρέψουν το σπέσιαλ παραδοσιακό κατσίκι γεμιστό με ρύζι στο φούρνο (τηλ.: 22460 49019, από €15 το άτομο).



Μπίλης 
Οι ντόπιοι το λένε “της υπομονής”, παρότι το σέρβις είναι ταχύτατο και φιλικότατο. Η πολύχρωμη βάρκα του μαγαζιού, ταξιδεύει κάθε πρωί μέχρι τη Στρογγυλή, για να γυρίσει πίσω με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τα οποία ψήνονται με αριστοτεχνικό τρόπο στην ψησταριά που βρίσκεται στο πλάι του μαγαζιού. Δοκιμάστε σουβλάκι ξιφία, μικρό γαριδάκι και φρέσκα μπαρμπούνια (τηλ.: 22460 49224, από €15 το άτομο).



Olive Garden
Καθόμαστε στη σκιά κάτω από τον κισσό που μπλέκεται με την κληματαριά. Το φρέσκο ψάρι στην ψησταριά της αυλής μάς έχει σπάσει τη μύτη, αλλά μέχρι να ετοιμαστεί, θα δοκιμάσουμε αστακομακαρονάδα, σπαγγέτι μαρινάρα και πέστο. Για το τέλος χειροποίητα γλυκά, όπως το κέικ φράουλα (τηλ.: 22460 49109, από €18 το άτομο).



Αγορά
Μέσα στο παραδοσιακό κτίριο της Αγοράς της Μεγίστης θα γευτείτε από νησιώτικους ρεβυθοκεφτέδες και ψητά της ώρας, μέχρι σουπιές και φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα στην αυλή με την κληματαριά. Ντολμαδάκια, μαγιάτικο και ξιφίας και χύμα ροδίτικο κρασί. Στο τέλος ραβανί. Το φιλικό περιβάλλον και το εξυπηρετικό σέρβις είναι από τα μεγάλα του ατού (τηλ.: 22460 49066, από € 10 το άτομο).



Αιολίς
Είναι το πρώτο εστιατόριο που θα συναντήσετε κατεβαίνοντας από το καράβι. Θα σας πουν ότι εδώ πάντα φυσά ένα απαλό αεράκι – που του χάρισε και το όνομά του. Θα γευτείτε σπιτική κουζίνα από την κα. Νίτσα με πιάτα όπως καλαμάρι γεμιστό, μύδια σαγανάκι, ριζότο θαλασσινών, παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες, μουσακά και ντόπιο γεμιστό κατσικάκι (τηλ.: 22460 49335, από €12 το άτομο).



Κάτι απ'τα παλιά
Θα σας συστήσουν αυτό το εστιατόριο-μεζεδοπωλείο και ως Old Time-Old Story. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιώτη και σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα με εκλεκτές πρώτες ύλες. Mουσακάς, παστίτσιο, σουτζουκάκια πολίτικα, γεμιστά, χταπόδι στιφάδο, καλαμάρι γεμιστό, κρέας κοκκινιστό και ντολμαδάκια είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσετε (τηλ.: 22460 49363, από €12 το άτομο).

 

Tags:Καστελόριζο φαγητό ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Σάμος: Τα στέκια του καλού φαγητού

Επόμενο

Σύμη: Γεύμα στην πολύχρωμη αρχόντισσα