Γαλαξίδι: Τα καλύτερα τραπέζια του

Μοιάζει με γλυκιά νησίδα ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, που γοητεύει και παραμένει ρομαντικό καταφύγιο για όλες τις εποχές. Χαζεύουμε τα καπετανόσπιτα, βολτάρουμε πλάι στη θάλασσα και απολαμβάνουμε νόστιμα πιάτα που ξεχειλίζουν από άρωμα ιωδίου, καλοψημένα ψάρια και μαμαδίστικα μαγειρευτά σε μία από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας.

Μαρίτσα
Η Μαρίτσα μαγειρεύει μύδια αχνιστά με λεμόνι και κουτσομούρα τηγανητή κατευθείαν από το καΐκι, ενώ ο Άγης βάζει όλη του την τέχνη στην αστακομακαρονάδα. Στεγάζεται σε ψηλοτάβανο κτίριο του 1840 με ατμοσφαιρική διακόσμηση, στον κεντρικό δρόμο της παραλίας κι έχει εξαιρετική φήμη για τα θαλασσινά και τα ψαρικά του. Μην χάσετε τις εξαιρετικές πίτες της Μαρίτσας. Ακτή Οιάνθειας, τηλ.: 22650 41059, από € 18 το άτομο.



Porto
Απόλυτα μαμαδίσιο φαγητό από την κυρία Σοφία και τα καλύτερα κρεατικά και ολόφρεσκα ψάρια καλοψημένα από τον κύριο Ηρακλή. Εξαιρετικό το μυδοπίλαφο αλλά και η ψητή σαρδέλα, η γαριδομακαρονάδα, τα σνίτσελ και το ψαρονέφρι- όλα σε άκρως χορταστικές μερίδες. Οι πατάτες είναι χειροποίητες ενώ στο τέλος καταφτάνει γλυκό του κουταλιού κέρασμα. Ακτή Οιάνθειας, τηλ. 22650 41182, www.tavernaporto.com, από €15 το άτομο.



Ο Μπεμπέλης
Μέσα στα στενάκια στο Γαλαξίδι, λίγο πριν την παραλία, ο Μπεμπέλης φημίζεται για τα σπιτικά μαγειρευτά του και τα τοπικά πιάτα, όπως τα κελέμια (μεγάλα κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ρύζι, ντομάτα και μυρωδικά). Τζάκι, ξύλινα δοκάρια και καναπέδες δημιουργούν ιδανικό σκηνικό για να γευτούμε χοιρινό με δαμάσκηνα αλλά και εξαιρετικό συκώτι με κρεμμύδια, τα οποία θα συνοδεύσουμε με ωραίο κόκκινο κρασί παραγωγής τους. Ν. Μάμα 20-22, τηλ.:22650 41677, από €15 το άτομο.


Άλμπατρος
Οικογενειακό ταβερνείο σε ήσυχο δρόμο, στο κέντρο του Γαλαξιδίου. Εδώ θα έρθετε για γνήσιες ελληνικές γεύσεις, κυρίως μαγειρευτά. Ο κύριος Γιάννης και η κυρία Ελένη βάζουν όλη τους την τέχνη στα πιάτα, από τα οποία ξεχωρίζουν οι σπιτικές πίτες με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, τα ντολμαδάκια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, καθώς και το σαμάρι, χοιρινό ψητό στο φούρνο. Κωνσταντίνου Σάθα 36, τηλ. 22650 42233, από €12 το άτομο.



Σκελετόβραχος
Στα τραπέζια αυτής της προσεγμένης ψαροταβέρνας-ουζερί βρίσκουν θέση μόνο τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, όπως κυδώνια και γυαλιστερές, που μαγειρεύει με μεράκι και δημιουργικότητα ο Αντρέας, ο γιος του Ντίνου. Αγαπημένο το καυτερό ριζότο με θαλασσινά, μπούκοβο και δεντρολίβανο και τα σπαγγέτι με γαρίδες και σαφράν. Δοκιμάστε σίγουρα και τα μύδια που μαγειρεύονται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Εξαιρετική επιλογή για λάτρεις του ούζου είναι ο γαύρος μαρινάτος και ο καπνιστός τσίρος με μπόλικο μπούκοβο. Ακτή Οιάνθειας 91, τηλ.: 22650 41303, από €15 το άτομο.



Ζυγός 
Με καλό φαγητό και μεγάλη ποικιλία σε μπύρες που το συνοδεύουν άψογα, αυτό το μεζεδοπωλείο-μπυραρία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην ευρύτερη περιοχή. Σε ωραίο σημείο στο γραφικό λιμάνι, με ρομαντικό μπαλκόνι, σερβίρει πλούσιες σαλάτες, γευστικότατο χοιρινό κότσι και ωραιότατα ψημένο κεμπάπ. Θα βρείτε και αρκετές ελληνικές μπύρες καθώς και καλό χύμα κρασί. Φροντίστε να κλείσετε τραπέζι από πριν ή να πάτε αρκετά νωρίς, γιατί γεμίζει γρήγορα. Ακτή Οιάνθης 115, τηλ. 2265301071, από €15 το άτομο.



Αναμνήσεις απ'τα λιμάνια
Προσεγμένη ψαροταβέρνα στο λιμανάκι. Δίπλα στη θάλασσα θα απολαύσετε όλους τους θησαυρούς της θάλασσας που βγάζει κάθε μέρα το δικό τους καΐκι. Την τιμητική τους έχουν τα ψητά ψάρια, η γαριδομακαρονάδα και το ψητό χταπόδι. Ακτή Οιάνθης 77, τηλ.:  22650 42003, από €18 το άτομο.



Tags:Γαλαξίδι φαγητό ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Τήλος: 10 άχαστα γεύματα

Επόμενο

Ανατολικό Πήλιο: Πού θα φάτε καλά