Ανατολικό Πήλιο: Πού θα φάτε καλά

Αυτή η πλευρά του Πηλίου τα έχει όλα. Γιγάντια πλατάνια, καλντερίμια, κρυμμένα στην οργιώδη βλάστηση, αρχοντόσπιτα, σκαλιστές κρήνες που αναβλύζουν το πιο δροσερό νερό του κόσμου, χρυσές αμμουδιές και ωραίο φαγητό.

Αλέκα 
Στο φημισμένο εστιατόριο του ξενώνα Aleka’s House θα έρθετε για εμπνευσμένα τοπικά πιάτα, όπως μοσχαράκι με κάστανα, αρωματικούς πατατοκεφτέδες, σαλάτα με κάπαρη και τσιτσίραβλα, και κατσικάκι με χυλοπίτες, αρωματισμένο με φρεσκοτριμμένο θυμάρι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και τη φουντουκόπιτα και τη μους κάστανο (Τσαγκαράδα, τηλ.: 24260 49380, www.alekas-house.gr, από €15 το άτομο).



Το Καλύβι
Για πάνω από τρεις δεκαετίες οι πιστοί του θαμώνες πιάνουν τραπεζάκι στη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου στην πλατεία των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών ή στη σάλα δίπλα στο τζάκι για σπιτικό φαγητό σε χορταστικές μερίδες. Μη χάσετε τη μελιτζάνα Πηλίου και τον κόκορα κρασάτο και τη μυρωδάτη χορτόπιτα. Αν ρωτήσετε για τη σπεσιαλιτέ του, όλοι θα σας πουν για το γιαουρτλού (Τσαγκαράδα, τηλ: 24260 49578).



Χαμένος Μονόκερως 
Αγγλικό country style στη βικτωριανή αίθουσα με τα κεριά, τις κόκκινες βελούδινες πολυθρόνες και τους κρυστάλλινους πολυελαίους. Γαλλικές και ιταλικές συνταγές ερμηνευμένες με φρέσκα πηλιορίτικα υλικά, μαζεμένα από το χωριό: λαχανικά, άγρια μανιτάρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι. Αγαπημένο το αργοψημένο αρνάκι με δενδρολίβανο και σκόρδο αλλά και το χοιρινό ψαρονέφρι με σύκα και κάστανα σερβιρισμένο με σάλτσα μπίρας και μελιού (Πλατεία Αγίας Παρασκευής, Τσαγκαράδα, τηλ.: 24260 49930, www.lostunicornhotel.com, από €18 το άτομο).



Δειπνοσοφιστής
Bar-restaurant στον παλιό δρόμο προς Μυλοπόταμο με εμπνευσμένες συνταγές από τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Σταθερή αξία το κατσικάκι στη γάστρα με μέλι και θυμάρι. Ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στη φύση υπό τους ήχους jazz και latin μουσικής (Τσαγκαράδα, τηλ. 24260 49825, www.dipnosofistis.com, από €18 το άτομο, κεντρική φωτό).



Melia
Το σοφιστικέ εστιατόριο του ξενοδοχείου 12 Months το χειμώνα είναι ντυμένο με τζαμαρία που σας επιτρέπει να χαζεύετε την υπέροχη θέα στο Ανατολικό Πήλιο ενώ το καλοκαίρι, οι πόρτες ανοίγουν αφήνοντας να μπει το δροσερό αεράκι. Στα πιάτα επιλογές όπως μοσχαρίσιο νουά με άγριο ρύζι, σπεντζοφάι, κουνέλι στιφάδο και κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού. Για το τέλος, μπακλαβάς ήή χαλβάς σιμιγδαλένιος. Είναι ιδανικό για ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών και με κρασί δικής τους παραγωγής (τηλ.: 24260 48894-95, http://12hotel.gr, από €18 το άτομο).



Ταβερνάκι
Στριφτή τυρόπιτα στο τηγάνι, κοντοσούβλι με διάφορα μυρωδικά, κουνέλι με χυλοπίτες και κόκορας κρασάτος σε μια ρουστίκ ταβέρνα με τζάκι, στον επάνω δρόμο στο Μούρεσι. Συνοδέψτε το φαγητό με κόκκινο κρασί παραγωγής τους και πιάστε τραπεζάκι στη βεράντα, με το Αιγαίο να εκτείνεται στον ορίζοντα (Μούρεσι, τηλ.: 24260 49416, www.tavernaki-vontzos.gr, από €15 το άτομο).



Ο Χρήστος
Στο λιμανάκι του Άι Γιάννη  το μικρό ταβερνάκι  δε σου γεμίζει και πολύ το μάτι απ' έξω, αλλά η μυρωδιά του φρέσκου ψαριού σε παρασύρει. Εκεί αράζουν ψαράδες, οι οποίοι του φέρνουν το φρέσκο ψάρι. Οικογενειακή ταβέρνα: ο άντρας ψήνει το ψάρι μπροστά σου, η γυναίκα μαγειρεύει στην κουζίνα και  τα παιδιά βοηθάνε στο service. Φάτε καλαμάρι ψητό ή γεμιστό, ψαρόσουπα, γαυράκι, κουτσομούρα και ό,τι  ψάρι υπάρχει εκείνη την ημέρα (τηλ.: 24260 31227, από €15 το άτομο).



Αγνάντι
Η παλιά ταβέρνα του Κωνσταντίνου στην πλατεία των Ταξιαρχών αποτελεί κλασικό στέκι για μαγειρευτά όπως μοσχαράκι και κουνέλι με μανιτάρια. Απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα. Μην παραλείψετε να πιείτε από το κρυστάλλινο νερό που αναβλύζει η πηγή στη πλατεία (τηλ.: 24260 49210, από €12 το άτομο).



Πλυμάρι
Θα χρειαστεί να βγείτε από τα τουριστικά μονοπάτια και να οδηγήσετε σε ένα τμήμα χωματόδρομου ως την παραλία της Ανάληψης στη Ζαγορά, αλλά το φαγητό θα σας αποζημιώσει. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από το ψαρόβαρκα της οικογένειας, την Πελαγία, βιολογικά λαχανικά από τον κήπο τους και ζυμωτό ψωμί. Δοκιμάστε μπουμπάρι, πίτες, κακκαβιά και κρίταμα (άγρια χόρτα που φυτρώνουν δίπλα στη θάλασσα) και συνοδέψτε τα με το δικό τους κρασί ή τσίπουρο (Παραλία Ανάληψης, τηλ.:  6977706151, www.plimari.com).



Ανατολή
Την ταβέρνα της κυρίας Ευδοξίας θα την βρείτε σε καταπράσινο περιβάλλον στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Στη μεγάλη, ολάνθιστη βεράντα θα απολαύσετε αυθεντική πηλιορείτικη κουζίνα, της ώρας και μαγειρευτά (Τσαγκαράδα, τηλ. 24260 49201, από €12 το άτομο).



Tags:Πήλιο Τσαγκαράδα φαγητό ταβέρνες 

Προηγούμενο

Τήλος: 10 άχαστα γεύματα

Επόμενο

Πόρτο Χέλι: Γεύμα στη ριβιέρα των VIP