Πόρτο Χέλι: Γεύμα στη ριβιέρα των VIP

Επιστρέφουμε στο κοσμικό στέκι της Πελοποννήσου και πιάνουμε τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα για φρέσκο ψάρι και people-watching με φόντο αστραφτερά κότερα. Το παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας τα έχει όλα.

The Drunken Clam
Μπορεί να λειτουργεί μόλις από το καλοκαίρι του 2016 αλλά στεγάζεται σε χώρο όπου βρισκόταν το πρώτο κρασάδικο στο Πόρτο Χέλι ενώ από το 1952 ανήκει στην οικογένεια. Σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο θα γευτείτε ψαγμένες γεύσεις μέσα από το μικρό μενού, όπως  ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα τομάτας, κριθαρωτό με φρέσκιες σουπιές, γαριδομακαρονάδα και παέγια θαλασσινών. Στα συν οι μεγάλη ποικιλία από προσεκτικά επιλεγμένες μπύρες (Οδός Ευαγγελιστρίας, τηλ.: 27540 53008).



Ιππόκαμπος
Από τον Αύγουστο του 2015 το λευκό σκηνικό του στην κεντρική περαντζάδα του λιμανιού αποτελεί εξαιρετική επιλογή για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά αλλά και σούσι. Θα γευτείτε γαρίδες σαγανάκι ή στα κάρβουνα, σολομό στο φούρνο με φινόκιο, σαρδέλα φιλεταρισμένη και αφράτους κολοκυθοκεφτέδες (Ευαγγελίστριας 16, τηλ: 27540 53206, www.hippocampusrestaurant.gr).



Rozos
Από το 1979 αποτελεί σταθερή αξία για σπιτικό φαγητό μπροστά στη θάλασσα. Θα απολαύσετε γεμιστά, καλοψημένο μπιφτέκι, κοκκινιστό μοσχαράκι, κολοκυθοκεφτέδες και τηγανητό μπαρμπούνι. Χορταστικές μερίδες, καλό σέρβις και λογικές τιμές (τηλ.: 27540 51006, κεντρική φωτό).



Veranda del Vino
Δείπνο σε ρομαντικό σκηνικό και μενού με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου. Οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν σαλάτες, μεζέδες αλλά και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών για να συνοδεύσουν τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας (Ευαγγελιστρίας 6, τηλ.: 695 1787893, http://verandadelvino.gr).



Los Perros
Όμορφο tapas bar δίπλα στη θάλασσα. Στο μενού πιάτα όπως πατάτες bravas, φτερούγες κοτόπουλου, φωλιά σολομού, Portobello γεμιστό, γαρίδες στη σχάρα, μύδια αχνιστά, σαλιγκάρια και κεφτεδάκια με σος ροκφόρ (τηλ.: 27540 51433).



Η Ταβέρνα της γιαγιάς
Ταβερνάκι δίπλα στα όμορφα νερά της Χηνίτσας, ιδανικό για φαγητό μετά το μπάνιο. Ο εγγονός ανέλαβε την ταβέρνα της γιαγιάς και της χάρισε φρέσκο αέρα στο χώρο και στο μενού. Δοκιμάστε κολοκυθάκια τηγανιτά, σαγανάκι, φρέσκα ψαράκια, μελιτζανοσαλάτα στα κάρβουνα, χριστόψαρο μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, κριθαρότο και γαριδομακαρονάδα (Χηνίτσα, τηλ.: 27540 57245).



Το Μπακάλικο
Χαριτωμένο μεζεδοπωλείο στο λιμάνι. Στο ξύλινο deck θα απολαύσετε σπιτικά πιάτα όπως κοτόπουλο με φέτα και ελιά πράσινη, τηγανόψωμο, σαρδελιτσα παντρεμένη με φάβα ή χοιρινή σχάρας μαριναρισμένη σε πορτοκάλι. Αφήστε χώρο για την καρυδόπιτα με σοκολάτα στο τέλος (τηλ.: 27540 52002).



Παπαδίας
Εδώ και 60 χρόνια αποτελεί σταθερή αξία για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, κάτι που μαρτυρούν οι φωτογραφίες με τους διάσημους θαμώνες που κοσμούν τον τοίχο του. Την τιμητική τους έχουν οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά όπως καραβιδόψυχα, σαρδέλες με κάπαρη, πετροσωλήνες, καβουροπόδαρα, αστακομακαρονάδες. Έχουν φροντίσει και για τους φανατικούς του κρέατος με καλοψημένα κρεατικά στη σχάρα και μεγειρευτά (Ευαγγελίστριας 28, τηλ. 27540 51322).



Tags:Πόρτο Χέλι φαγητό ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Ανατολικό Πήλιο: Πού θα φάτε καλά

Επόμενο

Λήμνος: Γεύμα με τα ροζ φλαμίνγκο