Ελαφόνησος: Οι νοστιμιές του Σίμου

Το νησί με μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Μεσογείου, το Σίμο προσφέρει και πολύ καλό φαγητό. Σε ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, σε ουζερί που σερβίρουν ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας, αλλά και μαγειρευτά της μαμάς.

Μπούκας 
Στη περιοχή Κοντογόνι, η ψαροταβέρνα Μπούκας σερβίρει εξαιρετικά θαλασσινά, καλομαγειρεμένα ψάρια. Από το μενού ξεχωρίζουν το ριζότο με θησαυρούς της θάλασσας, τα ζυμαρικά με μύδια, ψαροκεφτέδες, αλλά και τα λαδερά του όμως τα αμπελοφάσουλα, αλλά και οι πίτες-ειδικά η σπανακόπιτα (Κοντογόνι, τηλ.: 27340 61184, από €15 το άτομο).



Τα Νησιά της Παναγιάς 
Το παραδοσιακό εστιατόριο βρίσκεται πάνω από το ύψωμα της εκκλησίας και έχει υπέροχη θέα. Το απίθανο, τεράστιο μπαλκόνι της Αλεξάνδρας, σε πολλά επίπεδα, διαφορετικού μεγέθους και ύψους, ανάμεσα σε ελιές και πουρνάρια, είναι ιδανικό για το ηλιοβασίλεμα. Ο Δημήτρης και η Αλεξάνδρα ετοιμάζουν για εμάς αστακούς, καραβίδες και γαρίδες αλλά και την σπεσιαλιτέ τους, κόκορα κρασάτο. Καθίστε όλες τις ώρες για καφέ, γλυκό και παγωτό. Κάτω από την ταβέρνα βρίσκεται μια μικρή παραλία (τηλ.: 69743 16434, από €15 το άτομο).



Αντώνης
Στη μικρή ψαροταβέρνα του Αντώνη και της Χρυσούλας θα γευτείτε σπιτική κουζίνα με πιάτα που θυμίζουν κάτι από "μαμά": βλίτα και αμπελοφάσουλα, χταπόδι με μακαρονάκι, καλαμάρι γεμιστό, γαριδομακαρονάδα και ψάρια φρέσκα θα γιατρέψουν την πείνα σας μετά το μπάνιο (Λιμάνι Ελαφονήσου, τηλ. 27340 61006, από €15 το άτομο, κεντρική φωτό).



Αδελφοί Μέντη
Η διάσημη ταβέρνα βρίσκεται στο τέλος του λιμανιού. Καθισμένοι στο γραφικό γεφυράκι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα δε θα απολαύσετε μόνο το καλό φαγητό αλλά θα νιώσετε την αύρα της θάλασσας και το βραδινό δροσερό αεράκι. Ο κύριος Παναγιώτης διαλέγει κάθε πρωί τα πιο φρέσκα ψάρια από τα ψαροκάικα ενώ η ψαρόσουπα από πετρομπάρμπουνο της κυρίας Βούλας κάνει πάταγο. Εξαιρετικό και το ριζότο με θαλασσινά αλλά και όλα τα μαγειρευτά της. Μη χάσετε την σπεσιαλιτέ του, την al dente γαριδομακαρονάδα (Λιμάνι Ελαφονήσου. τηλ.: 27340 61263, από €12 το άτομο).



Ουρανία 
Ήσυχο ταβερνάκι με τραπεζάκια δίπλα στο κύμα. Από τις κουζίνες τους βγαίνουν ψάρια που έχουν ψηθεί όσο πρέπει στη σχάρα, κρεατικά της ώρας και μαμαδίστικα πιάτα. Από τα ορεκτικά μας άρεσε η απλή αλλά νόστιμη ψητή φέτα με ντομάτα και πιπεριές. Θα εκτιμήσετε τις ικανοποιητικές μερίδες. Στο τέλος, θα σας κεράσουν και παγωτό. Συνοδέψτε τα πάντα με ουζάκι (από €15 το άτομο).



Νταγιαντάς
Η οικογενειακή ταβέρνα του Παύλου και της Βάσως βρίσκεται πάνω στο κύμα και προσφέρει φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά. Κατευθυνθείτε στην βιτρίνα-ψυγείο και επιλέξτε το ψάρι που θα πέσει στα κάρβουνα ή τον αστακό που θα γίνει εξαιρετική μακαρονάδα. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το σαΐτι (πίτα με χειροποίητο φύλλο, ντόπιο τυρί και μυρωδικά). Οι λάτρεις του κρέατος θα μείνουν άκρως ικανοποιημένοι από τις καλές επιλογές όπως το σύγκλινο Μάνης και καλοψημένα κρεατικά από τη Λακωνία (Λιμάνι Ελαφονήσου, τηλ.: 27340 61165).



Λιμνίτσα 
Κάθε μέρα το καΐκι του καπετάν Μιχάλη ξεφορτώνει τα πιο φρέσκα ψάρια τα οποία με τη σειρά του ο μάγειρας ετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο. Από τα πιο φημισμένα του πιάτα είναι η αστακομακαρονάδα ενώ δεν λείπουν τα μαγειρευτά του ταψιού και της κατσαρόλας αλλά πιάτα σχάρας και ζυμαρικά. Οι πατάτες είναι σπιτικές, τα λαχανικά από το μποστάνι τους και τα γλυκά του κουταλιού από τα χέρια της γιαγιάς της οικογένειας. Ξεκινήστε από το πρωί με πρωινό από ντόπια τυριά, φρέσκα αυγά, φρούτα και μέλι και επιστρέψτε το βράδυ για ποτό ή ρομαντικό δείπνο. (Κάτω Νησί, τηλ.: 6975206367).

 
Τράκαινα
Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η ψησταριά συνεχίζει να αποτελεί “ναό” για τους λάτρεις του κρέατος. Η Τράκαινα και ο γιος της σερβίρουν δίπλα στα βαρκάκια του μόλου την σπεσιαλιτέ τους: τα χειροποίητα και ζουμερά σουβλάκια από ντόπια κρέατα. Συνοδεύονται με πίτα ή χωρίς και με γλυκόπιοτο λακωνικό κρασί. Μη χάσετε το εξίσου διάσημο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με χειροποίητες τηγανιτές πατάτες (τηλ: 27340 61193).



Tags:Ελαφόνησος φαγητό ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Γλυφάδα: 12+1 must στέκια για φαγητό

Επόμενο

Ψυρρή: 15+1 αγαπημένες γωνιές