Ιθάκη: Γεύμα με τον Οδυσσέα

Το νησί του Ιονίου που έχει γίνει συνώνυμο του προορισμού και του υπέρτατου στόχου, μας καλεί να δοκιμάσουμε τις καλύτερες γεύσεις της στεριάς και της θάλασσας. Σας δίνουμε 10 αγαπημένες προτάσεις για καλό φαγητό.

Δόνα Λεύκη
Κομψό εστιατόριο σε αξιοζήλευτη τοποθεσία με θέα την Κεφαλλονιά και εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα στο χωριό Λεύκη. Η Σπυριδούλα άνοιξε στο χωριό της αυτό το στιλάτο εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπου θα γευτείτε ιδιαίτερα πιάτα όπως μουσακά με γιαούρτι και γραβιέρα Νάξου ή αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα μέλι και μπαχαρικά (Λεύκη, τηλ.: 26740 31363).



Rementzo
Στο εστιατόριο του Νεκτάριου και της Πόπης δίπλα στη θάλασσα, στο χωριό Φρίκες θα απολαύσετε παγωμένο ουζάκι και μεζεδάκια, φρέσκο ψάρι, ντόπια βιολογικά λαχανικά και μυρωδικά, θιακό κρασί αλλά και σπιτικά γλυκά. Θα επιστρέψετε και για πρωινό με καφεδάκι και γιαούρτι (Φρίκες, τηλ: 26740 31719).



Σειρήνες
Εδώ ο Νίκος Κωστόπουλος ετοιμάζει τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις του νησιού για όσους ζητούν κάτι παραπάνω. Θα βρείτε από παραδοσιακά μαγειρευτά μέχρι gourmet εκδοχές αγαπημένων ορεκτικών. Δικά μας αγαπημένα τα τηγανόψωμα, το σαγανάκι με μαρμελάδα και από τα κυρίως το κουνέλι με μπόλικο λεμόνι και θυμάρι. Μας αρέσει ιδιαίτερα και ο χώρος που θυμίζει το κατάστρωμα ενός γιότ. Τώρα το καλοκαίρι, η αυλή είναι ανοιχτή αλλά αν θελήσετε απομόνωση επιλέξτε ένα τραπέζι στο πατάρι. Μεγάλο του πλεονέκτημα το άψογο σέρβις (Βαθύ, τηλ.: 2674033001, http://sirines.eu).



Αγέρι
Στις Φρίκες, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, θα δοκιμάσετε σύγχρονες παραλλαγές παραδοσιακών πιάτων ελληνικής κουζίνας. Το εποχιακό μενού του σεφ Βασίλη Περίχαρου περιλαμβάνει μεσογειακά πιάτα με κάποιες μοντέρνες ανατροπές. Ξεχωρίσαμε το παραδοσιακό σαβορο, την πικάνια και το κοτόπουλο κοντοσούβλι (Φρίκες, τηλ. 2674 031465).



Calypso
Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στο τέλος του μόλου στο γραφικό Κιόνι. Οι ντόπιες και πάντα κεφάτες κυρία Πόπη και Αλεξάνδρα μαγειρεύουν στην ίδια κουζίνα κοντά είκοσι χρόνια. Δοκιμάστε τη μπακαλόπιτα (πίτα με ρύζι και αλμυρό μπακαλιάρο), ντολμάδες με αμπελόφυλλα και το αφράτο σουφλέ από αγκινάρες (Κιόνι, τηλ. 26740 31066).



Yefuri Restaurant Bar 
Στο χωριό Πλατρειθιάς θα βρείτε πιάτα με φαντασία, φτιαγμένα με φρέσκα υλικά και λογικές τιμές. Από το μενού μεγάλη επιτυχία έχουν οι παπαρδέλες με σπανάκι, παρμεζάνα και κουκουνάρι. Επίσης μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκά τους. Καλό είναι να κάνετε κράτηση πριν πάτε (Πλατρειθιάς, τηλ.: 26740 31131).



Ο Μπάτης
Αν θέλετε ψαρικά τότε έρχεστε στο Μπάτη λένε οι ντόπιοι. Τραπεζάκι στο Βαθύ, δίπλα στη θάλασσα. Τα θαλασσινά του είναι τα πιο φρέσκα και μαγειρεμένα με τον πιο σωστό τρόπο. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται υπέροχα με το τσίπουρο τους. Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση μπορείτε να τη μοιραστείτε και ίσως μπορέσουν να σας εξυπηρετήσουν για τις υπόλοιπες ημέρες διαμονής σας στο νησί (Βαθύ, τηλ.: 26740 33010).



Κοχύλι
Το γεγονός ότι στο προτείνουν οι ντόπιοι είναι ενδεικτικό της ποιότητας του. Μαμαδίστικα μαγειρευτά που βγαίνουν καθημερινά από τις κατσαρόλες, αλλά και εξαιρετικά κρεατικά που κρατούν όλους τους χυμούς τους πάνω στη σχάρα. Δοκιμάστε τις σπιτικές πίτες, ιδιαιτέρως την κρεμμυδόπιτα (Βαθύ, τηλ. 26740 33565).



Τρεχαντήρι 
Παραδοσιακή ταβέρνα στο Βαθύ με σπεσιαλιτέ τα μαγειρευτά. Κατσικάκι στη γάστρα, κόκορας κρασάτος, μανιταρόπιτα, ντόπια χόρτα αλλά και σαβόρο (μαριναρισμένο ψάρι με ξύδι και σταφίδες) είναι μερικά από τα νόστιμα πιάτα που θα δοκιμάσετε, συνοδεύοντάς τα με καλό ντόπιο κρασί (Βαθύ, τηλ. 26740 33444).



Ο Ζώης 
Αν ψάχνετε καλά κρεατικά τότε αυτό είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείτε. Τη ψησταριά του Ζώη θα την βρείτε πάνω στη πλατεία. Όλα τα κρέατα είναι εξαιρετικής ποιότητας, τα σουβλάκια χειροποίητα, το χοιρινό κοντοσούβλι είναι πέντανόστιμο, το κοτόπουλο σωστά ψημένο και οι πατάτες κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο (Βαθύ, τηλ.: 26740 32852).



Tags:Ιθάκη ταβέρνες εστιατόρια φαγητό 

Προηγούμενο

Πάρος: 10 value for money γεύματα

Επόμενο

Παξοί: Γευστική απόβαση στο Βενιαμίν των Επτανήσων