Παξοί: Γευστική απόβαση στο Βενιαμίν των Επτανήσων

Σε τούτο το νησί οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του. Άφθονα ψάρια και θαλασσινά, κερκυραϊκές συνταγές, ιταλική κουζίνα και ελληνικές δημιουργικές γεύσεις συνθέτουν το γαστρονομικό τοπίο. Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες γευστικές στάσεις και σας τις παρουσιάζουμε. 

Βασίλης
Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει ο Κώστας ισορροπώντας ανάμεσα στην παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα και σε δημιουργικά πιάτα. Από τον κατάλογο που είναι τυπωμένος σε εφημερίδα με θέματα από τους Παξούς, ξεχωρίσαμε την παραδοσιακή παστιτσάδα, το σοφρίτο και τον μπακαλιάρο γιαχνί αλλά και το πρωτότυπο ψάρι σε κρουστά αυγού και χοντρού αλατιού. Οι λάτρεις του κρέατος δεν πρέπει να χάσουν τα τρυφερά φιλέτα με διαφορετικές σάλτσες (Λογγός, τηλ: 26620 31587, www.vassilisrestaurant.com, κεντρική φωτο).



Torri Resto
Αξέχαστο γεύμα με πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στο υπέρκομψο εστιατόριο του ξενοδοχείου Torri e Merli μέσα στους ανθισμένους κήπους ή κοντά στην πισίνα. Τα πιάτα βασίζονται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και τα μυρωδικά από τους κήπους του ξενοδοχείου (Λάκκα, τηλ.: 26212 34123, www.torriemerli.com).



Ερημίτης 
Ακολουθήστε τις ταμπέλες έξω από τα Μαγαζιά για να βρεθείτε στο ρομαντικό σκηνικό του bar-restaurant μέσα στον παλιό οικογενειακό αμπελώνα. Στα βράχια του Ερημίτη, φτάνουμε για το ηλιοβασίλεμα και μένουμε μέχρι την ανατολή μετρώντας όλα τα πιθανά χρώματα που μπορούν να πάρουν οι λευκοί, κάθετοι γκρεμοί. Στην κουζίνα ο σεφ Στέφανος Κόκκαλης ετοιμάζει δημιουργικά πιάτα με βάση τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Στα οπωσδήποτε και τα κοκτέιλ, όπως ένα Sunset Soul με βότκα, λάιμ και σόδα που σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο, φρέσκο τζίντζερ και δυόσμο (Μαγαζιά, τηλ.: 6977 753499, www.erimitis.com).



La Rosa di Paxos 
Το πολύχρωμο σπίτι των αρχών του περασμένου αιώνα έχει μετατραπεί σε εξαιρετικό εστιατόριο ιταλικής κουζίνας δίπλα στη θάλασσα. Θα βρείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, καλοψημένα φιλέτα και βέβαια ιταλικές γεύσεις, με έμφαση στα ζυμαρικά όπως πένες με σολομό και χαβιάρι. Υπάρχουν μερικά τραπεζάκια και στη δροσερή αυλή που είναι πνιγμένη στα τριαντάφυλλα, τα γιασεμιά και τις πετούνιες. Αφήστε οπωσδήποτε χώρο για τα καταπληκτικά γλυκά (Λάκκα, τηλ: 26620 31471, www.larossadipaxos.gr).



Τάκα Τάκα

Από τις διασημότερες ταβέρνες του νησιού για παραδοσιακή κουζίνα των Παξών και φρέσκα ψάρια ψημένα με μαεστρία στα κάρβουνα. Καθίστε στην αυλή του με λεμονιές, ελαιόδεντρα, μπουκαμβίλιες και γεράνια για να γευτείτε συναγρίδα στα κάρβουνα με βιολογικό ελαιόλαδο απ' τους Αντίπαξους, σπιτικό λεμονάτο χοιρινό και σκορπίνα μπουρδέτο με κοκκινοπίπερο (Γάιος, τηλ.: 26620 32329).



Carnayo
Από τα τραπεζάκια της καταπράσινης αυλής του θα παρελάσουν τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας του Ιονίου όπως παστιτσάδα, μπουρδέτο και σοφρίτο που ετοιμάζει ο σεφ και ιδιοκτήτης Σπύρος Τράνακας. Θα το βρείτε στον κεντρικό δρόμο στο Γάιο, 150 μέτρα από την πλατεία του παλιού λιμανιού (Γάιος, τηλ.: 26620 32376).



Ο Στασινός 
Στην υπέροχη αυλή του πνιγμένη στα λουλούδια θα γευτείτε αστακομακαρονάδα, ψάρια στην κατσαρόλα, σουπιές στα κάρβουνα και μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών όπως παστιτσάδα και ψητό κατσαρόλας. Θραύση κάνουν τα σπιτικά γλυκά του όπως το τσιζκέικ και το τιραμισού (Λάκκα, τηλ: 26620 31924).



Γιος 

Το οινομαγειρείο στεγάζεται σε πολύ παλιό κτίριο δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί θεσμό εδώ και δεκαετίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα του Γεράσιμου και της Αγγελίνας έχουν τα  φρέσκα ψάρια που πιάνουν οι ίδιοι και τα θαλασσινά. Καλαμαράκια γεμιστά με σκόρδο και τυρί στα κάρβουνα, γόπες σαβούρο βενετσιάνικο με σταφίδες και δενδρολίβανο και μακαρονάδα με θαλασσινά σε λευκή σάλτσα με φρέσκα ντοματάκια τα αγαπημένα μας πιάτα (Λογγός, τηλ: 26620 31735).



Ο Νάσος 
Σπιτικές συνταγές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Αρχίστε με μερακλίδικα ορεκτικά όπως μελιτζάνα γεμιστή με φέτα και σκόρδο και συνεχίστε με σκορπιό μπουρδέτο, κουκάρι μπιάνκο, φρέσκους αστακούς αλλά και χοιρινό με δαμάσκηνα (Λογγός, τηλ: 26620 31604).

Tags:Παξοί φαγητό ταβέρνες εστιατόρια 

Προηγούμενο

Νάξος: Gourmet συμφωνία

Επόμενο

Νάξος: Gourmet συμφωνία