Θεσσαλονίκη: Οι αφίξεις του 2017... κάνουν ήδη πάταγο

Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να ανεβάζει τον πήχη με τις νέες αφίξεις της. Καινούρια κόνσεπτ, καινοτόμα επιχειρήματα και όμορφοι χώροι έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της ζωής στην Νύφη του Βορρά. Εδώ θα βρείτε μερικά απο τα μαγαζία που άνοιξαν το 2017 και ήδη έχουν γίνει must.


Brizola
Επιλέγοντας μια καλτ παλιά ξυλαποθήκη από τις δεκάδες στην περιοχή, με θέα στο μεγάλο αυτοκινητόδρομο, τις αδόμητες εκτάσεις, και τον απέραντο ουρανό των δυτικών συνοικιών, στήθηκε κάτι πραγματικά μοναδικό. Ένας μετά-βιομηχανικό χώρος με ξύλο, μέταλλο και ψυγεία κρεατικών φωτισμένα με νέο.Το βασικό θέμα βέβαια εδώ είναι το φαγητό. Όπως το λέει και το όνομα του το εστιατόριο έχει θέμα το κρέας. Από το Καρπάτσιο με μους αγριοράπανο που κόβεται μπροστά στα μάτια σου μέχρι τα γλυκάδια στον τεντζερέ με μάραθο-καρότα-πατάτες-γλυκοπατάτες, την ουρά του μόσχου breze με τσάτνι λεμονιού, την θεϊκή κρεατόσουπα από μάγουλα και ουρές, ένα burger αληθινή εμπειρία 220 γραμμαρίων φτιαγμένο από χοντροκομμένο κιμά ζουμερό και τρυφερό όσο δεν παίρνει. Ένα συκώτι tagliata με σάλτσα ζεστής μουστάρδας. Οι μπριζόλες φυσικά είναι το must σε εκδοχές Αμερικάνικη, Ασιατική και Μεξικάνικη, φιλέτα, rib-eye, σπαλομπριζόλα και ότι άλλο δεν θα σας πούμε αλλά θα ανακαλύψετε περνώντας το κατώφλι του. (Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια, Τηλ: 2310532800)


Χαρούπι
Το Χαρούπι, μας καλεί να γευτούμε στη Θεσσαλονίκη τις γεύσεις της Κρήτης σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικότητας. Εδώ θα δοκιμάσουμε μια πλούσια ποικιλία κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα και θα ζήσουμε τη φιλόξενη αγκαλιά της κρητικής κουλτούρας, με τη γλύκα της τσικουδιάς μας και της επιλεγμένης μουσικής από το ευλογημένο αυτό νησί. Ο Κρητικός αμπελώνας συνεχώς εκσυγχρονίζεται και οργανώνεται, ώστε σήμερα να μπορεί αυτόνομα να σταθεί και να προσφέρει κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε. Θα σας καλωσoρίσει με κερασμένη την πρώτη ρακή όπως καλεί το έθιμο και θα σας ταξιδέψει σε μια γευστική διαδρομή που έχει χτιστεί με μεράκι και προσπάθεια. (Δόξης 4 Λαδάδικα, Τηλ: 2310526262)


The 
Saints Stores
Στο The Saints Stores, λίγα μέτρα από τον Λευκό Πύργο, όλοι, ανεξάρτητα των διατροφικών τους συνηθειών μπορούν να απολαμβάνουν vegan επιλογές και να δοκιμάζουν ποικιλία γεύσεων φτιαγμένων με φυτικές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγους, μαγειρεμένων με πολλή αγάπη για μια ανώτερη γευστική εμπειρία! Από τις πρώτες κιόλας ώρες της μέρας θα βρείτε εδώ πρωινό και φρεσκοστυμμένους φυσικούς χυμούς (που μπορείτε να απολαύσετε στο χώρο μας ή να πάρετε μαζί σας), ενώ ο μπουφές του μεσημεριανού δίνει ποικιλία επιλογών σε γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, μαγειρεμένες πάντα με φρέσκα υλικά ημέρας! Σερβίρετε το πιάτο σας με όσες γεύσεις επιθυμείτε, ζυγίστε και πληρώστε για αυτό που πήρατε, γνωρίζοντας ότι το 5% των αγορών σας θα διατίθεται σε δράσεις προσφοράς στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στο χώρο. (Παύλου Μελά 1, Τηλ: 2310256069)


Margherita Pizza Artigianale
Στη Margherita της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστεί και πάλι ο ξυλόφουρνος  όπου η διάσημη ναπολιτάνικη pizza από γνήσιο Ιταλικό αλεύρι συνδυάζεται με μοναδικές ιταλικές και ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Το νέο χειμερινό μενού υπόσχεται πολλές εκπλήξεις αφού θα μπορεί κάποιος πλέον να δοκιμάσει pizza με προσιούτο από το San Daniele της Πάρμας, το μοναδικό της Ευρυτανίας, αλλά και ένα πολύ καλό ισπανικό Jamon bellota, νέες συνταγές όπως Vitello Tonnato με μοσχαράκι από τη Βέροια, αυγά με φρέσκια τρούφα από τις Σέρρες, pizza με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, pizza Dolce με βουβαλίσιο καϊμάκι, μαρμελάδα σύκων Καλαμάτας και Μελίχλωρο Λήμνου. Η Margherita από αυτό το χειμώνα με αφορμή το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη ανεβάζει το πήχη της απόλαυσης, σε συνεργασία με το μοναδικό οινογράφο και κριτικό οίνου Σίμο Γεωργόπουλο που μετά από πολλές ώρες δοκιμών θα προτείνει τους καλύτερους συνδυασμούς Ελληνικών κρασιών και μπύρας με πίτσα  για μεγιστοποίηση της απόλαυσης. (Προξένου Κορομηλά 11, Τηλ: 2310229559)


Ciel Bar Restaurant
Στο καλύτερο σημείο της Νέας Παραλίας, το Ciel ανοίγει τις πόρτες του και εντυπωσιάζει με δυναμικές προτάσεις. Ανακαλύψτε τους δυο ξεχωριστούς χώρους του Ciel, το cafe-bar και το εστιατόριο, όπου το μενού επιμελείται ο παγκοσμίου φήμης chef Ectore Botrini.Το all day μαγαζί που ξεχωρίζει για τους φωτεινούς και classy χώρους του σε άμεσο «διάλογο» με το απέραντο γαλάζιο, αλλά και την ανεμπόδιστη θέα του στη Νέα Παραλία που φτάνει μέχρι τον Λευκό Πύργο, έρχεται να αξιοποίησει έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο. Εκτός από καφέ, ροφήματα και ένα πλήρες snack menu, υπάρχει και ο πιο prive χώρος του εστιατορίου, με μενού που υπογράφει ο καταξιωμένος chef. Φυσικά, αποτελεί ιδανικό σημείο για να θαυμάσει κανείς το ηλιοβασίλεμα συντροφιά με ένα δροσερό cocktail και lounge ακούσματα. (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 12 Νέα Παραλία, Τηλ: 2310888000)


White 
Rabbit
Υπό τους ήχους της jazz, funk και blues μουσικής το White Rabbit αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χαλαρώσει κανείς μόνος, με παρέα ή να πραγματοποιήσει μια επαγγελματική συνάντηση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Το νέο στέκι της πόλης σας υποδέχεται καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, προσφέροντας πρωινό, ελαφριά γεύματα, ροφήματα, καφέ εκλεκτής ποιότητας (café Vergnano) και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κρασιών, cocktails και ιδιαίτερα εκλεκτών συνοδευτικών πιάτων.Απαραίτητη η γευστική συνάντηση με εξαίρετους οίνους Ελλήνων παραγωγών σε συνδυασμό με τη γνωριμία διεθνών ετικετών μαζί με κάποια «άγνωστα» αλλά βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιά. Το μενού, το οποίο επιμελήθηκε η Ντίνα Χρηστίδη, περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις όπως μαύρο ρύζι με πολύχρωμο κινόα και καπνιστή πέστροφα, ρολάκια σολωμού με μασκαρπόνε και σουσάμι, χαλούμι οικοτεχνίας με μαρμελάδα αλόης, κοτόπουλο σε τορτίγια και ψητά λαχανικά, κ.ά.). (Τσοπέλα 4, Τηλ: 2310242199)

Tags:θεσσαλονίκη εστιατόρια 

Προηγούμενο

Ψυρρή: 15+1 αγαπημένες γωνιές