Θεσσαλονίκη: 6+1 «άκαπνα» εστιατόρια

Ο αντικαπνιστικός νόμος μπορεί να είναι σε ισχύ από το 2009, αλλά όπως γνωρίζετε τα μαγαζιά που το τηρούν είναι ελάχιστα. Είστε κατά του καπνίσματος ή απλά σας ενοχλεί να γευματίζετε «συντροφιά» του; Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 7 εστιατόρια που πληρούν τις προδιαγραφές σας.


Estrella

Στο κέντρο της πόλης, το μικρό αυτό εστιατόριο κατάφερε να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή σερβίροντας ένα all day breakfast & brunch μενού. Αβγά μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, pancakes, burgers, ζυμαρικά και φρέσκοι χυμοί είναι κάποιες από τις επιλογές που σερβίρονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Must του μαγαζιού; Το bougatsan, ένα κρουασάν δηλαδή το οποίο σερβίρεται καθημερινά με ζεστή κρέμα μπουγάτσας, λιωμένη σοκολάτα και φρέσκα φρούτα. (Παύλου Μελά 48, Τηλ: 2310272045, https://estrella.gr/el/ )



Spoon Mediterranean Café – Restaurant

All day spot στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπορεί να γεμίσει γευστικά τις ημέρες σας. Καφέ, σπιτικές  λεμονάδες, ανοιχτά σάντουιτς και γαλλικά ψητά τοστ σε τέσσερις παραλλαγές σας περιμένουν εδώ, για να βιώσετε μια εμπειρία burnch υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ζεστές σαλάτες ζυμαρικών γεμάτες φαντασία θα σας χορτάσουν. Βέβαια το μαγαζί φημίζεται για τα βαφλάκια του που συνοδεύονται με ζεστή λευκή και κανονική σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο και πουράκια ή και παγωτό cookies. (Παύλου Μελά 38, Tηλ: 2310220290, wearespoon.gr)


Marea

Αλλάζουμε ύφος μαγαζιού και στρεφόμαστε στους λάτρεις του sea food. Αυτό το μαγαζί (αδερφάκι του Γλυκάνισου), είναι ένας μίνιμαλ χώρος με classy αισθητική και ολόφρεσκα  υλικά. Συνδυάζει τους νόστιμους και ιδιαίτερους μεζέδες που συνοδεύουν το πολύ ποιοτικό τσίπουρο, τα φρέσκα ψάρια αλλά και την δημιουργική κουζίνα. Δοκιμάστε καπνιστό χέλι με ταραμά wasabi, χειροποίητα νιόκι με καραβίδες και ροφό φρικασέ. Κλείστε το γεύμα σας με μια διαφορετική προσέγγιση στο σουφλέ σοκολάτας και θα μας θυμηθείτε. (Λώρη Μαργαρίτη 13, Τηλ: 2310257696, mareaseaspirit.gr )


Μασσαλία

Θεωρείται μεζεδοπωλείο και φιλοξενεί έναν πλήρες κατάλογο τόσο από κρεατικά όσο και από ψαρικά. Ελληνικά τοπικά προϊόντα μπλέκονται με την δημιουργική κουζίνα και το αποτέλεσμα, ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Μπιφτέκι που κολυμπά σε σάλτσα πεκορίνο, παντσέτα με ανάμεικτο πουρέ από φασόλι - μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας και πολλές άλλες γεύσεις θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Η κάβα φιλοξενεί μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία σε ούζο, τσίπουρο, ρακή και κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. (Μανουσογιαννάκη 6, Τηλ: 2314003714, www.massalia.gr )


 Οψοποιών Μαγγανείαι

Μοιάζει με ένα κομψά στολισμένο και ζεστό σαλόνι σπιτιού με τραπεζαρία και μπαρ και παντρεύει φρέσκα και άριστης ποιότητας υλικά για να φτάσουν στο πίατο σας  ως άρτια μαγειρεμένα πιάτα. Νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, λευκή τρούφα και μανιτάρια, μοσχαράκι σιγομαγειρεμενο με κοκκάρια baby portobello, μιλφέιγ μανιταριών με καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί και κρέμα φουντουκιού,  μπαβέτε μοσχάρι σχάρας σε κρέμα τρούφας, μαύρο ρύζι (venere) με λεμονοβασιλικό, καπνιστό σολομό και πέρλες από βαλσάμικο με σμέουρα. (Αιμιλίου Ριάδη 5, Τηλ: 2310889699, www.maganie.gr )


Ανάσσα

Η διακόσμηση του εστιατορίου είναι λιτή και ιδιαίτερα αρχοντική, ενώ το λευκό και το μαύρο είναι τα κύρια χρώματα του χώρου και τα βαριά ξύλινα έπιπλα κλέβουν τις εντυπώσεις. Τα μαύρα λιγκουίνι με γαρίδες, οι ροδέλες καλαμαριού, το νουά μόσχου μαγειρεμένο σε Porto με φρέσκο πουρέ πατάτας και λάδι τρούφας, η πεπονόσουπα, ο πουρές από σελινόριζα και ο πραγματικά ασυναγώνιστος φρέσκος ψητός σολομός αποτελούν σημεία αναφοράς, σε συνδιασμό με την προσεγμένη λίστα κρασιών. (Σοφούλη26, Τηλ: 2311821360,www.facebook.com/Anassa-Restaurant )


Alas

Σε εναν χώρο μινιμαλιστικό, ο σεφ Γιάννη Γκουτνούδη με γνώμονα την άριστη ποιότητα σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές, δημιούργησε πίτα μεσογειακά, φυσικά με Ελληνικά προϊόντα. Farfalle με καπνιστό Σολωμό και βότκα, κριθαρότο με φιλέτο κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και φέτα, συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο ψητό στη σχάρα με καραμελωμένα κρεμμύδια & σπιτικό πουρέ πατάτας και πολλά ακόμα βρίσκονται εκεί ως πιάτα ημέρας για να σας χαρίσου μια gourmet άποψη στα πρατοπαράδοτα εδέσματα. (Βασ. Όλγας 214, Τηλ:2313050300, www.facebook.com/alas.restaurant)



Tags:φαγητό εστιατόρια εληνική κουζίνα 

Προηγούμενο

Κολωνάκι: Οι 7 πιο in στάσεις του

Επόμενο

Αθήνα: Ρεβεγιόν Χριστουγέννων σε 10 πολυτελή ξενοδοχεία