Οι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για φαγητό

Πόλεις γνωστές τόσο για τα αξιοθέατα τους όσο και για την διασκέδαση τους, αυτές στην Ευρώπη, υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Μεταξύ αυτών φυσικά βρίσκεται και η Αθήνα. Αναλυτικά θα βρείτε τόσο τις πόλεις όσο και τα εστιατόρια, εδώ.


Amsterdam

Φημισμένο τόσο για το όσα μπορείτε να δείτε, για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του αλλά και για την ιδιαίτερη διασκέδαση που προσφέρει, η πόλη αυτή την Ολλανδίας επιφυλάσσει και γευστικές απολαύσεις, από ένα πλωτό εστιατόριο σε ένα φέρι μποτ της δεκαετίας του 1920 μέχρι ένα τοπικό φαβορί σε ένα πρώην θερμοκήπιο.



Εστιατόρια:

AS
Ολλανδικό εργαστήριο σχεδιασμού η πλατφόρμα 21 είναι γνωστή για τις πειραματικές της εκθέσεις και τα έργα τέχνης σε ένα ανακαινισμένο κυκλικό παρεκκλήσι. Πέρυσι, το πανέμορφο AS έκανε το ντεμπούτο του στο ίδιο παρεκκλήσι, προσφέροντας καθημερινά μεταβαλλόμενα μενού με γεύσεις τριών έως πέντε πιάτων που χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα, όπως το ολλανδικό κατσικίσιο τυρί De Wolf από το κοντινό Terwolde. Δοκιμάστε το σκουμπρί ταρτάρι με χαβιάρι και κριθάρι.



Pont 13
Αυτό το πλωτό εστιατόριο, σε ένα πορθμείο του 1920, που ελλιμενίζεται στο λιμάνι, ειδικεύεται στα γαλλικά επηρεασμένα μαγειρεμένα πιάτα θαλασσινών μαγειρεμένα σε μια ανοιχτή κουζίνα. Το φθαρμένο δάπεδο από ξύλινα δάπεδα και οι προβολείς προσθέτουν στο funky, ναυτικό ύφος. Δοκιμάστε κοτόπουλο με ψητές πατάτες, μάραθο, σπανάκι και ελιές.



Blue Pepper
Η σεφ Sonja Pereira, η οποία κέρδισε ένα αστέρι Michelin στο Spandershoeve, χαρακτηρίζεται ως μια από τους κορυφαίους θηλυκούς σεφ της πόλης. Στο Blue Pepper, το Pereira σερβίρει συναρπαστικά, μοντέρνα, νόστιμα πιάτα ινδονησιακής κουζίνας που παρασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας. Δοκιμάστε φιλέτο καραβίδας σε σάλτσα kencur (μια ρίζα τύπου τζίντζερ), καρότα και λεμονόχορτο και καβουρντισμένα καβούρια με σαλάτα μάνγκο-ανανά.



Αθήνα

Τα λόγια περιττεύουν όταν αναφερόμαστε στην δική μας, Αθήνα. Γνωρίζουμε από καλό φαγητό και αυτό είναι Ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο. Από εστιατόρια με αστέρια μέχρι μεζέδες με θέα την Ακρόπολη. Πλακόστρωτα που τα χτυπάει ο ήλιος ή καλοντυμένοι σερβιτόροι που γεμίζουν τα ποτήρια μας σαμπάνια και ακριβά εδέσματα.



Εστιατόρια:

Aneton Restaurant
Ο αρχιμάγειρας Βασίλης Καλλίδης επιβλέπει αυτό το μικροσκοπικό εστιατόριο στο πλούσιο προάστιο του Μαρούσι. Τα πιο ξεχωριστά ευρήματα στο μενού του είναι συνήθως τα πιο απλά, όπως η ξυρισμένη μυζήθρα (ελληνικό τυρί γάλακτος προβάτου παρόμοιο με υφή με ricotta salata) σε μια νέα σαλάτα με μοσχάρι. Τα αναμνηστικά της δεκαετίας του 1950 και του '60 που κοσμούν τα πορτοκαλί τοίχους του Aneton αποτίουν φόρο τιμής στη χρυσή εποχή της ελληνικής υψηλής κοινωνίας.



Αθηρί
Ο Αλέξανδρος Καρδάσης, προστατευόμενος από τον μοριακό γαστρονόμο Χριστόφορο Πεσκιά, προσελκύει όλο και πιο μεγάλες εκδηλώσεις από τότε που μετακόμισε το Αθηρί από τη γειτονιά της εργατικής τάξης σε μια μοντέρνα πλατεία. Στην κουζίνα του αιωνόβιου εξοχικού σπιτιού που στεγάζει το εστιατόριο, ο Καρδάσης δημιουργεί πρωτοποριακά πιάτα, όπως ένα εξαιρετικό στιφάδο αρνί, ή φακές με κολοκύθα και ντομάτα.



Πάμε Νάξο
Σε αυτό το καφενείο που βρίσκεται απέναντι από την υπαίθρια αγορά του Μοναστηρακίου, κοντά στην καρδιά της γειτονιάς του Ψυρρή, οι Αθηναίοι βλέπουν μερικές φορές την τραχιά υπηρεσία για τα πιάτα της ταβέρνας, τον αξιοπρεπή, προσιτό κατάλογο κρασιών · και μια σταθερά διασκέδαση συντροφιά ζωντανής ατμόσφαιρας. Δοκιμάστε τηγανητό συκώτι και τοπική σκορδαλιά.


Barcelona

Η ισπανική αυτή πόλη έχει τα πάντα, από ένα avant-garde ασιατικό σημείο μέχρι ένα καταλανικό κέντρο κρασιού με ηλεκτρονικές λίστες. Οι επιλογές πολλές και η απόφαση πάντα θα είναι στα χέρια σας.



Εστιατόρια:

Dos Palillos
Για εννέα χρόνια, ο Albert Raurich ήταν εκτελεστικός σεφ για τον Ferran Adrià στο El Bulli. Στην ατομική του επιχείρηση σερβίρει καλαίσθητα ασιατικά πιάτα, από εξαιρετικό αχνό σουτ μέχρι σνακ εμπνευσμένα από την Adria, όπως ένα αυγό ωοτοκίας σε παγωμένο dashi με κρυστάλλους σόγιας που έχουν κρυώσει.



El Quim de la Boqueria
Οι κορυφαίοι αρχιμάγειροι της πόλης στην αγορά La Boqueria Market, συναντώνται γύρω από τον μικρό πάγκο του Quim Márquez Durán, εξοπλισμένο με απίστευτα θαλασσινά, λαχανικά και μανιτάρια. Πέρα από τα φανταστικά γεύματα, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ακούσετε τα κουτσομπολιές της πόλης. Δοκιμάστε μωρό καλαμάρι με τηγανητά αυγά.

Fonda Gaig
Ο Carles Gaig είναι μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες των τροφίμων της Βαρκελώνης, αλλά η ναυαρχίδα του με τον Michelin, Gaig, τον έκανε ακριβοθώρητο. Έτσι άνοιξε αυτή τη μεγάλη, προσιτή μπρασερί στην περιοχή Eixample. Ένα από τα κυριότερα σημεία της νέας καταλανικής κουζίνας είναι cannelloni με γέμιση εμπλουτισμένο με foie gras. Δοκιμάστε σωληνοειδές ζυμαρικά ψημένα με κρέμα παρμεζάνας.




Copenhagen

Η πρωτεύουσα της Δανίας, πειραματίζεται με τα υλικά που χρησιμοποιεί και τα πιάτα που προσφέρει σε όσους την επιλέξουν τόσο για διακοπές όσο και για food test. Ασυνήθιστα συστατικά, πρωτοποριακές συνταγές και εκλεκτή σεφ μας υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες.



Εστιατόρια:

Herman
Το Nimb, ένα ξενοδοχείο 13 δωματίων στην άκρη των κήπων Tivoli, έχει γίνει ένας προορισμός φαγητού για το εσωτερικό του γαλακτοκομείο, το κατάστημα τροφίμων και το high-end hot dog stand, καθώς και για το εστιατόριο Haute, Herman. Ο σεφ Τόμας Χέρμαν μεταμορφώνει τα παραδοσιακά δανέζικα πιάτα σε κομψές δημιουργίες, όπως ο συνδυασμός προζυικού μπέικον και πουρέ που είναι γνωστός ως Burning Love, ο οποίος επανεμφανίζεται σαν πατάτα και καστανού βουτύρου. Δοκιμάστε κάστανο μπισκότο με χτένια και χαβιάρι.

Mielcke & Hurtigkarl
Οι ιδιοκτήτες Chef Jakob Mielcke και Jan Hurtigkarl έχουν μετατρέψει ένα κτίριο του 18ου αιώνα σε ένα ιδιόμορφο κτήριο, με τοιχογραφίες ζωηρόχρωμου κισσού και φτέρες και μια υγιή τροχιά με σταγόνες βροχής και έντομα που ξεχειλίζουν στο δάσος. Το εστιατόριο κλείνει από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, όταν οι σεφ ταξιδεύουν για να βρουν έμπνευση για παγκόσμια πιάτα όπως χτένια με ιβίσκο και αγκινάρες από την Ιερουσαλήμ. Δοκιμάστε λαγό με τεύτλα, φραγκόσυκο και αχλάδι.



Geranium
Ο Rasmus Kofoed και ο Soren Ledet ανήκουν στην επόμενη γενιά σεφ που κοιτάζουν πέρα από τη μοριακή γαστρονομία για την υπερκατανάλωση τους. Παραδείγματος χάριν, καπνίζουν επιτραπέζιο σολομό μέσα σε ένα βάζο κουδουνιών που απελευθερώνει έναν λευκό καπνό όταν ο σερβιτόρος ανυψώνει την κορυφή.Δοκιμάστε συκώτι με λάχανο, ζαχαροκάλαμο και καπνιστό φρέσκο τυρί.




Florence

Η Ιταλία τιμά και με το παραπάνω την φήμη της καλοφαγίας, και αυτό το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Η Φλωρεντία διαθέτει πληθώρα εστιατορίων και τοπικών μαγαζιών συμπεριλαβανομένου ενός παλιού σχολείου trattoria ανοιχτό από το 1869 μέχρι ένα νέο σημείο στο Palazzo Tornabuoni του 15ου αιώνα.



Εστιατόρια:

Borgo Santo Pietro
Υπάρχουν φήμες ότι ο Thomas Brieghel, ο 28χρονος δανέζος σεφ σε αυτό το φανταστικό νέο ξενοδοχείο έξω από τη Σιένα, μπορεί σύντομα να έχει αστέρια της Michelin. Η γένεση όλων αυτών είναι τα εξαιρετικά μενού γευσιγνωσίας του, με πιάτα σαν τορτελίνια με αστακό, λεπτή ταρτάρα τόνου στο 25ετο βαλσάμικο ξύδι και το καλκάνι με πουρέ από κολοκύθα και σπανάκι. Δοκιμάστε φρέσκια σοκολάτα με σορμπέ γιαούρτι και κρεμώδη άσπρο.



Cavolo Nero
Σε έναν στενό δρόμο στο San Frediano, μακριά από την τουριστική ομορφιά της Φλωρεντίας, είναι αυτό το μικρό, γοητευτικό εστιατόριο. Το εκλεπτυσμένο μενού διαθέτει εξαιρετικά χειροποίητα ζυμαρικά και νιφάδες και μια μακρά, εκπληκτικά προσιτή λίστα κρασιών.Δοκιμάστε κουνέλι σε μόλις συγκομισμένο ελαιόλαδο με αποξηραμένες στον ήλιο ντομάτες και μπιζέλι με σάλτσα κόκκινου κρασιού. 

Trattoria Sostanza / Il Troia
Αυτή η παλιά σχολική τρατορία, ανοιχτή από το 1869, είναι πάντα γεμάτη με γευσιγνώστες που κάθονται στα μακρά ξύλινα παγκάκια της, ένα θέαμα που έχει κερδίσει το ψευδώνυμο Il Troia. Υπάρχει μια πιθανότητα ένας από εκείνους τους επισκέπτες που θα συναντήσετε να είναι ο Steven Spielberg αφού πρόσφατα την αποκάλεσε ως την καλύτερη bistecca alla fiorentina (T-bone porterhouse) στην πόλη. Δοκιμάστε ψητό κοτόπουλο με λευκά φασόλια.


Tags:φαγητό best of 

Προηγούμενο

Aθήνα: 5 μαγειρεία «της μαμάς» στο κέντρο της Αθήνας

Επόμενο

Πού θα απολαύσετε τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο